» »

Scandisk non-stop javlja napako v FAT, tudi če dam da naj popravi

Scandisk non-stop javlja napako v FAT, tudi če dam da naj popravi

McSpike ::

Torej scandisk javi napako da naj bi bile rezervne kopije FAT enake in da niso in torej če želim da popravi (in potem dam da popravi) in potem ko drugič zaženem scandisk spet isto...

Moram povedat da je zjeb**** FAT privedla do sesutja diska ki je imel po tem datoteke reda Tera (!) in letnice datotek 1922 itd.... od podatkov ni ostalo nič zato sem formatiral... po formatu je naredu na 4,3G disku 500M bad clustrov... mej na rit ruknilo... v glavnem sem mislil da se bom s formatom znebil problemov s FAT a sem še vedno tam kjer sem bil... kako naj torej zbrišem to FAT ali jo popravim?? ne vem zakaj scandisk ne uspe popravit - mogoče ker je lokacija poškodovana??

torej slišal sem za low level format in me sedaj zanima če je tu kak serviser ki bi mel kak tak disk utility ki bi izvedel low level format na Quantum Fireball ST4,3A disku??

btw stestiral sem ga z ODPS softverom od Quantuma in je prestal vse teste tako da več ne vem kaj nej naredim da bo že šel skozi scandisk... ja no še to vsakič ko grem skozi scandisk mi javi vedno več lost file fragments in zato moram pri tej napaki popravilo preskočit ker ne vem kaj se gre z diskom....

disk sicer zgleda v redu (če odštejem bad clustre) samo če poženeš scandisk pa vedno isto in ne morem odpravit...

rabim torej en močan disk utiliy za quantim fireball st4,3a da ga preruka in da izvedem še low level format...

mi lahko kdo pomaga pri tem saj Quantum (oz Maxtor) tega softewra na straneh nima (ali ga nima več)...

Binji ::

Hmm sej po moje ni treba lih tocnega programa za tak disk. Probaj tudi fdisk narest.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

fdisk sem že naredil in ni blo nič drugače... sem tud jest tko mislil a žal...

zato rabim kej močnejšega in če ma kak serviser ali kdo ki je svojega že tako testiral/brisal tak softver...

Ribicija ::

lahko probraš tudi z ukazom fdisk/mbr. To ti obnovi tudi master boot record diska. Čisto možno je namreč da imaš kak virus al pa kaj takega pa ti zeza disk. Bom pa pogledal če bom kje našel utility za lowlevel format na quantum diskih.

lp

MadMax ::

LowLevelFormat (ali podobno za enak namen) programcek velikokrat dobis na CDju poleg mameplate, pa tam pobrskaj.

Quantumov program sem imel, a ga zal nikakor ne najdem (pa bi ga rad-se tut Quantum vrti v skatli...).

Pa ko bos na kakrsen koli nacin izvedel LLF, comp izklopi iz 220V!! Pol fdisk, format, pa spet ven iz 220V. (ce mas slucajno res virus, da ne ostane v RAMu)

Ja sem disk zbrisal z Ontrackovim DiskCleaner-jem (ali DiskEraser-jem) in ta pobriše čisto vse oz. prepiše vse podatke na disku z vrednostjo ki jo sam izbereš... torej pobriše boot tako da odletijo virusi, pobriše FAT, pobriše praticije - v glavnem vse (več ko zmoreta fdisk in format)... zažene se iz diskete pri rebootu tako da se boot virusi ne morejo naložit (če sploh so na disku) oz se niso mogli naložit ker zdej jih sigurno ni več... no ko sem to zbrisal sem naredi spet nazaj particijo in sformatiral in kaj spet javi scandisk? FAT napako seveda - kar naprej bluzi da kopije FAT niso identične... zdej mene zanima, ker zgleda je lokacija kjer so FAT poškodovana in jo DiskCleaner ni mogel zbrisat, ali je možno kako drugače disku povedat da naj zaboga že ne brska za FAT po teh lokacijah ampak da se mu vsili druge???

je to tisto kar bi naredu LLF??

zanimivo je tudi to da imam po formatu 500Mb bad clustrov, ko pa poženem scandisk pa mi teh 500Mb bad clustrov javi kot lost file fragments, ki kao le taking up free space :)) In ko mu dam da naj jih zbriše se ob ponovnem zagonu scandiska ta številka le podvoji na 1Giga... in tako naprej... noro...

pomoje le FAT zavaja scandisk da ta misli da so bad clustri lost file fragments....

najbolj mi gre na živce ker bi mogel DiskCleaner zbrisat FAT pa je ni :((....

Sem iskal softwer za LLF po Maxtorjevi strani a ga ni... tako da ne vem... Je tam sicer en "Disk Manager" a ne verjamem da se LLF izvaja iz windowsov... Ali pač???

Ja CDja od mamaplate nimam - izgubil :((

noogy2noogy ::

Poizkusi s to povezavo... Jaz sem s tem "popravil" že en Maxtorjev disk in je zdaj OK!

Veliko sreče!

;)
lp noogy

Hvala vsem za pomoč ampak stari disk je že romal v smeti :( Namreč dobil sem LLF program ki je tega tudi izvedel a le nekje do polovice ko je sporočil da je disk preveč poškodovan in da ne bo nadaljeval. Poizkusil sem še z nečim a isto ni hotelo ker da je preveč poškodovan potem sem ga odprl, priklopil in z užitkom s šraubncigrom zajebaval vrteče se diske in risal nove žlebove nanje. Prov zanimivo je kako začne glave zabijat potem ko jih pohabiš :D:D>:D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ne morem formatirat diska (bad blocks)

Oddelek: Strojna oprema
131450 (1241) Spajky
»

Težava z WD diskom.

Oddelek: Strojna oprema
171641 (1249) Slavček
»