Forum » Strojna oprema » asus boot from cd
asus boot from cd
dput ::
Hej,
rabil bi pomoč...na prenosniku asus k50 imam očitno nameščen red flag linux, rad pa bi namestil windows 7. sem v biosu naštimal da je primarno za boot cd/dvd pogon, pa še vedno mi ne da te možnosti, da bilahko bootal...pa ne vem zakaj...če mi lahko kdo pomaga??
rabil bi pomoč...na prenosniku asus k50 imam očitno nameščen red flag linux, rad pa bi namestil windows 7. sem v biosu naštimal da je primarno za boot cd/dvd pogon, pa še vedno mi ne da te možnosti, da bilahko bootal...pa ne vem zakaj...če mi lahko kdo pomaga??
oton ::
Imam isti problem z PC, osnovna plošča je Asus P5QL Pro. Sicer imam nameščeno Visto Ultimat. Ceprav nastavim boot na DVD pogon, se vedno zaganja Vista. Nekaj je narobe z BIOS-om, pa ga tudi posodobiti ne morem, ker se PC vedno buta iz diska.
oton
Engineer_SLO ::
nastavi da je primarni dvd,ostalo pa disablaj...
seveda moraš za boot i cd/dvd pritisniti katerokoli tipko ko se prikažeko pikice
.........
seveda moraš za boot i cd/dvd pritisniti katerokoli tipko ko se prikažeko pikice
.........
ASUS ROG Maximus X Hero, I9 9900K, NZXT Kraken X62
32GB DDR4 3200 CL16, 512MB + 1024GB GB NVME SSD+ 2x2TB 7200rpm
EVGA GeForce RTX 3090 FTW3 ULTRA, ALIENWARE 38 - AW3821DW
32GB DDR4 3200 CL16, 512MB + 1024GB GB NVME SSD+ 2x2TB 7200rpm
EVGA GeForce RTX 3090 FTW3 ULTRA, ALIENWARE 38 - AW3821DW
Denito ::
Pozdrav,
sam imam podoben problem, ko želim formatirat, nastavim v biosu da mi najprej boota s cdja vendar potem ko imam opcijo za f9 boot setup mi pokaže samo optical disk in HDD. Možnost da bi z cdja bootal pa sploh ne pokaže. Pa sem disablal vse: boot možnosti, optical disk- enable sem imel samo CD-ROM in vseeno ne bere...
Upam da mi bo znal kdo pomagat... Hvala
gre za:
HP Compaq 6720s
BIOS F.09
procesor: intel dual core
sam imam podoben problem, ko želim formatirat, nastavim v biosu da mi najprej boota s cdja vendar potem ko imam opcijo za f9 boot setup mi pokaže samo optical disk in HDD. Možnost da bi z cdja bootal pa sploh ne pokaže. Pa sem disablal vse: boot možnosti, optical disk- enable sem imel samo CD-ROM in vseeno ne bere...
Upam da mi bo znal kdo pomagat... Hvala
gre za:
HP Compaq 6720s
BIOS F.09
procesor: intel dual core
Denito ::
Optical disc je CD/DVD ROM
hvala....
samo vseeno ne gre, pri cd win7 mi začne nekaj brati z cdja(sliši se, a pokaže se nič ne) nato pa gre samodejno v windowse..
sem mislil da je mogoče kaj narobe s cdjem samo sem dal not od viste(katerega je pa prej bralo-ko sem nalagal) pa isto gre naprej v windowse.
Je možno da mi je kak virus spremenil kakšne nastavitve v biosu? oz. kaj naj še probam?
ender ::
A je originalen Windows DVD?
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Malo za duso malo za res :)Oddelek: Pomoč in nasveti | 2446 (1196) | T-Mac |
» | problem z bootomOddelek: Pomoč in nasveti | 573 (506) | Hayabusa |
⊘ | problem z inštalacijo windowsaOddelek: Operacijski sistemi | 1471 (1252) | Ziga Dolhar |
» | Velik problem z windowsi 7Oddelek: Pomoč in nasveti | 1078 (936) | krop |
» | Namestitev Windows 7Oddelek: Operacijski sistemi | 5049 (4844) | zaaz89 |