» »

Crkujoc Xbox (1)

Crkujoc Xbox (1)

antonija ::

Zadnje case se moj (pra)stari xbox (1) zacenja obnasat vedno bolj random kar se tice priziganja/ugasanja. Po iskanju po netu je to baje zaradi korozije oz. manjsih poskodb MBja (ampak od vgraditve mod chipa kar nekaj let nazaj se nihce ni dotikal MBja, edino disk je bil zamenjan kaksne 4 leta nazaj). Iz tega sklepam da gre verjetno za korozijo, kar mi pusca dve moznisti:
1. Ciscenje vezij z alkoholom (mogoce kdo ve ce se lahko uporablja le etanol ali je tudi metanol vredu in ne poskoduje vezij)
2. Lotanje zick namesto korodiranih traceov.

Naslednji teden bom poskusal scistit vezja ampak ce to ne bo delovalo bo potrebo ivesti #2. Ker nisem ravno najbolj izurjen v rocnih spretnostih me zanima ce je tukaj kaksen osebek ki bi bil pripravljen stvar izvesti ce #1 ne bo pomagala?

A kdo mogoce ve kako ucinkovita so taka popravila na elektroniki ki jo ze nacenja korozija? Nekaj mi pravi da bi taksno popravilo delovalo le omejen cas in da se bo korozija veselo nadaljevala... v tem primeru bi bilo verjetno najboljse najdet nov kos hardwarea ki mi bo predvajal filme in muziko, zdraven pa bo zalaufal se kaksno igro vsak mesec ali dva.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Azrael ::

Za čisčenje lahko uporabiš nek alkohol, ni treba, da je medicinski (ta lepo diši in je drag), lahko je gorilni (ta smrdi, je pa poceni). Vonjave v obeh primerih izginejo, ko zadeva izhlapi.

Na alkohole naj bi bila elektronika imuna, bolj ? je triklor.

Ne uporabljati šnops,vodko, viski in ostalih alkoholnih pijač, naj bodo še tako odlične, vsebujejo preveč vode.

Korozija tiskanine, rahlo dvomim, saj so te reči običajno zalakirane. Možno bi bilo, da bi nastala na mestu vgradbnje mod chipa, če so uporabljali preagresiven flux (cinol pasta), ki ni bil odstranjen po zaključenem lotanju.

Možnost za korozijo predstavlja še zastala vlaga v napravi. Nekaj primerov:

- če je je naprava padla v vodo ali se drugače zmočila in se je ni takoj odprlo in dalo sušiti;
- kondenz - redno prenašanje iz zelo mrzlega prostora v dobro zakurjenega;
- naprava stoji na okenski polici in nanjo piha mrzel zrak
itd.

Vendar ob tem, da je vklop/izklop otežen, bi najprej posumil v brezhibnost tipke. Zadeva je mehanska in pri mehaniki so kitajčki precej švoh.

Naslednja možnost, pa počene vezice do tipke, ampak to zaradi morebitne slabe mehanske izvedbe, zaradi katere se pri pritisku na tipko vsakič malo zvije tiskanina.
Nekoč je bil Slo-tech.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pomivali stroj-ventil za vodo-detajlno delovanje

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
74147 (3802) SplitCookie
»

Zamenjava elektronike diska!

Oddelek: Strojna oprema
161562 (1073) MIHAc27
»

EK waterblocks v težavah, defektni "ponikljani vodni bloki" (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10514350 (10179) Dr_M
»

Telefon padel v vodo (BlackBerry Curve 8900) pomoč...

Oddelek: Pomoč in nasveti
437177 (5877) clothes
»

geotehnična sidra

Oddelek: Znanost in tehnologija
425930 (4842) matusk

Več podobnih tem