Forum » Operacijski sistemi » [Vista] OS preprosto zmrzne
[Vista] OS preprosto zmrzne
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
Glodko ::
Trenutno imam doma od kolega PC. Namestil sem mu na njegovo željo Visto. Namestil sem še SP2 (SP1 je že bil na inštalacijskem DVD-ju) in kasneje še vse ostale posodobitve (.NET, JScript in podobno se mi zdi).
Problemček je oz. kar velik problem da mi sedaj kar na random OS zmrzuje. Preprosto se ne odziva niti miš niti tipkovnica. OS je legalen je z MSDNAA, gor so samo posodobitve, CCleaner, Open Office, gonilniki, FF to bo to.
Zgodilo se mi je že 2x, vsakič moram resetirat PC. Je imel kdo podobne težave? Kaj bi lahko bil vzrok? Računalnik ima že kake 2 meseca in prej ko je imel gor Sedmico RC je rekel da je bilo vse OK.
Konfiguracija:
Core i7 920
ASUS Rampage II Gene
3x2GB Corsair Dominator 1600Mhz
Nvidia GF GTS250
WD 640GB Black
Corsair HX650W
Edino kar sem spremenil v BIOSu je bilo da sem mu preko menija za OC povečal frekvenco na 2,93 se pravi nastavil sem da plošča uravnava kot da je notri i7 940 CPE. Ne vem če bi bilo to povezano z random zmrzovanjem (voltaže, timingi in podobno je vse na "Auto")? Sedaj ko so se pojavile te težave sem dal nazaj na defoult vse samo ne vem če je to krivec ker kot rečeno zmrzuje čisto na random in se ne morem na nič zanest da je gotovo to bil razlog. Sam sumim kake posodobitve glede na to da jih 2x ni mogel namestit. Pomoč več kot dobrodošla ker sem brez idej.
Problemček je oz. kar velik problem da mi sedaj kar na random OS zmrzuje. Preprosto se ne odziva niti miš niti tipkovnica. OS je legalen je z MSDNAA, gor so samo posodobitve, CCleaner, Open Office, gonilniki, FF to bo to.
Zgodilo se mi je že 2x, vsakič moram resetirat PC. Je imel kdo podobne težave? Kaj bi lahko bil vzrok? Računalnik ima že kake 2 meseca in prej ko je imel gor Sedmico RC je rekel da je bilo vse OK.
Konfiguracija:
Core i7 920
ASUS Rampage II Gene
3x2GB Corsair Dominator 1600Mhz
Nvidia GF GTS250
WD 640GB Black
Corsair HX650W
Edino kar sem spremenil v BIOSu je bilo da sem mu preko menija za OC povečal frekvenco na 2,93 se pravi nastavil sem da plošča uravnava kot da je notri i7 940 CPE. Ne vem če bi bilo to povezano z random zmrzovanjem (voltaže, timingi in podobno je vse na "Auto")? Sedaj ko so se pojavile te težave sem dal nazaj na defoult vse samo ne vem če je to krivec ker kot rečeno zmrzuje čisto na random in se ne morem na nič zanest da je gotovo to bil razlog. Sam sumim kake posodobitve glede na to da jih 2x ni mogel namestit. Pomoč več kot dobrodošla ker sem brez idej.
- spremenilo: overlord_tm ()
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
overlord_tm ::
Hmmm, daj ram na memtest pa frekvenco nazaj na default. Najbolje da das default settingse v biosu in poizkusis.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zmrzovanje črn/rdeč/zelen... screen RX480 8GBOddelek: Pomoč in nasveti | 7085 (6216) | abaximan69 |
» | Windows 8.1 zmrzuje ob prenašanju podatkovOddelek: Operacijski sistemi | 3849 (3093) | simon7426 |
» | Računalnik zmrzuje po namestitvi SSDOddelek: Pomoč in nasveti | 1922 (1281) | Sami |
» | Problem z zmrzovanjem sistema - nimam pojma!Oddelek: Strojna oprema | 1648 (1485) | g. Oden |
» | Shutdown problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1311 (1067) | Meizu |