» »

Računalnik zmrzuje po namestitvi SSD

Računalnik zmrzuje po namestitvi SSD

pijavka ::

Pred kratkim sem vgradil SSD (MX 100 256 GB) poleg starega HDD. Namestil Win 7 in sedaj računalnik po nekaj minutah dela popolnoma zamrzne za kakih 30 s do 1 minute, včasih ga je treba resetirati. Prej ni bilo nobenih problemov. edina sprememba v konfiguraciji je nov SSD. To je tako moteče, da se ne da nič delati. Kaj bi lahko bilo narobe?
i3 proc.
Asrock H61DE/S3
8GB DDR3

LJ4L ::

Odstrani SSD in preveri če se isto dogaja še naprej.
LP from LJ

pijavka ::

Problem je, da je računalnik kolegov in ne morem tako enostavno poskušat z raznimi kombinacijami. Malo mi je sumljivo, da bi nov SSD take probleme delal. Bral sem, da je pri nekraterih Corsair SSD pomagalo, da si v BIOSu izklopil AHCI in vklopil IDE. Tu ne pomaga.

gddr85 ::

če ima sistem na ssd bo bolj težko odstranil in preveril...

kolker sem mal gledal na netu bi bil lahko tud ta Link Power Management technology, če imaš intel , ki menda neki bremza ssd...

hojnikb ::

Tole smrdi po defektnem ssdju. Dj stestiraj z as ssd, če lahko..
#brezpodpisa

pijavka ::

Sem skušal, samo grem na net, da bi potegnil tak tool, vendar vmes že zmrzne. Prek teamvieawerja ne morem narediti niti nekaj klikov. Bom vzel SSD ven in ga testiral na svojem PC.

toxius ::

Takšna zgodba se mi je dogajala, ko je bil okvarjen SSD... potem pa je čez nekaj časa samo še izdihnil :/

pijavka ::

To je potem pa res smola.

pijavka ::

V četrtek sem PC prinesel k meni. Pri meni je vse delalo OK. Nobene napake ni javil SSD Life, celo noč je laufal HeavyLoad in nekaj časa tudi BurnInTest, nobenkrat zaštekal. Normalno se povezal z TeamViewerjem in delal nekaj ur. Vse OK. Ko ga je kolega prinesel k sebi domov, pa je začel spet štekat.
Je mogoče kaj z el. napeljavo? Ima prednapetostno zaščito za 3 vtičnice, nanjo je priklopljen še en razdelilec, na to pa 2 22" monitorja, woofer, tiskalnik in ta PC. Bi lahko to bil razlog?

vorantz ::

naj proba vštekat komp direkt v vtičnico pa bomo vidli
nima smisla ugibat, če lahko sam ugotovi v 5 minutah

ST-777 ::

pijavka je izjavil:

Je mogoče kaj z el. napeljavo? Ima prednapetostno zaščito za 3 vtičnice, nanjo je priklopljen še en razdelilec, na to pa 2 22" monitorja, woofer, tiskalnik in ta PC. Bi lahko to bil razlog?
Bi rekel, da ne. Lahko pa kolega odklopi prenapetostno zaščito in vse naprave, ki jih za test ne potrebuje in bo tako videl, ali je kaj narobe z el. napeljavo. Če bo PC še zaštekal, naj odklopi SSD in sistem zažene iz HDD.

BorutK-73 ::

Naj priklopi samo računalnik v drugo vtičnico, še bolje če je na drugi fazi.

Iiel isti problem pri sestrični in menjava vtičnice je pomagala.

particle ::

Če ima 2 palčki po 4g rama, naj proba z vsako posebaj. Mogoče je ena defektna.

andrejrak ::

Podobne probleme sem imel tudi sam po namestitvi MX100 SSD-ja. Če si slučajno HDD disk kloniral z priloženim Acronis True Image, potem poskusi sklopiti "Acronis Nonstop Backup Service". To navodilo sem našel na nekem nemškem foumu.
Meni se od takrat naprej deluje OK (3 dni).

pijavka ::

@BorutK-73
Isto zmrzoval in menjava vtičnice je rešila problem?

@andrejrak
Fresh install je bil, brez Acronisa.

Ko sem prišel do njega, sem priklopil v nov razdelilec, računalnik ni zaštekal cca 45 min. Si mislim, da je res razdelilec, zato dam nazaj na njegovega, ki je dosedal štekal. KOlega pravi, da je njemu štekalo tudi na novem razdelilcu. Že čez nekaj minut začne zmrzovati. Začne pa vedno, ko je prižgan youtube in se vrti nek random video. To izgleda tako, da vse zamrzne (ne more premikati miške) in v zvočnikih hrešči, čez kakšno minuto pa začne delatati normalno -> včasih video postane zelen. CPU medtem skoči na 100 %. Dokler dela, dela pa zelo hitro. Odklopil sem HDD in pustil samo SSD. Tudi tu je zaštekalo po nekaj minutah, drugič pa po 40ih. Gotovo je SSD, sem si mislil, nato pa mi pravi, da takoj po tistem, ko se začne odzivati normalno, napiše "Display driver has stopped working." (meni tega ni napisalo)
Bi mogoče lahko grafična povzočala tako zmrzovanje?
Moram probat še RAM. Ima 2 x 4 GB.

Bergyb ::

Katero matično imaš to? Problem je lahko tudi z AMD gonilniki za TRIM, poskusi v BIOSu izklopit TRIM. Problem so starejše AMD matične, ker imajo AMD gonilniki napako.

Jaz sem ime probleme pri namestitvi nove grafične, da je sistem na random zamrznil, za tem, ko sem naložil gonilnike od grafične. Pri tebi pa je edina sprememba v sistemu SSD disk, tk da vrjetn nimaš mojih težav. Js sem svoje težave rešil tako, da sem višal frekvenco PCI-E reže, čudna fora, vendar sedaj mi ne zmrzuje več.

s1m0n ::

Katera grafična pa je v sistemu?

pijavka ::

Intel Core i3 2120
Asrock H61DE/S3
2 x 4 GB PC3-10700 (667 MHz) SUPERTALENT
AMD Radeon HD 6450 1 GB

Han ::

Za test odstrani AMD gonilnike in Radeona... i3 ima čisto spodobno 2D HD grafiko. Na H67 plati deluje podoben sistem (Crucial M500 + Seagate HDD) z istim CPU brezhibno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Han ()

dvihtelic ::

no podoben primer imel, ko sem stranki popravljal comp. Na koncu smo ugotovili, da je bila ena od naprav, ki je bila priklopljena na usb ( miška) pokvrjena.Od takrat dela BP.

Sami ::

Si poizkusil update BIOS-a?
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SSD ne deluje (Crucial MX100)

Oddelek: Strojna oprema
121129 (618) TOP
»

Crkuje disk ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
476106 (4439) Leprechaun
»

Windows 8.1 zmrzuje ob prenašanju podatkov

Oddelek: Operacijski sistemi
273541 (2785) simon7426
»

Ideje - kaj je narobe s tem računalnikom

Oddelek: Pomoč in nasveti
231247 (770) m0LN4r
»

Win 8.1 več težav!

Oddelek: Pomoč in nasveti
92054 (1645) ST-777

Več podobnih tem