» »

bulk, oem, retail,...

bulk, oem, retail,...

Shershen ::

zanima me kaj za vraga naj bi pomenila oznaka bulk pri strojni opremi (konkretno pekaču).
sicer se mi malo sanja, ampak nisem prepričan :D
aja...povejte tudi za oem in retail (in še za kaj drugega če obstaja), ker se mi tudi pravtako sanja, a nisem prepričan :D

McHregec ::

Bulk in OEM je eno in isto, kar pomeni da recimo grafično kartico dobiš v vrečki s samo gonilniki. Če je pa Retail pa pomeni, da se prodaja v trgovinah v ličnih škatlicah z recimo dvema igrama če govorimo o grafičnih.

ChiefThunder ::

Box al pa retail so une škatle s navodili pa vsem, bulk al pa OEM pa tist kar ti je hergec povedu. ;)

Pretorijanec ::

S tem, da je velik bols kupt retail/box verzijo graficne, ker se bols OC-ja. Usej u vecini primerou :D. Se ti pa pumoje bol splaca kupt OEM verzijo pekaca, ker bos programe itak dl-jau iz Interneta.

andrej ::

naceloma se OEM zadeve ne bi smelo kar tako prodajat, ampak samo v racunalnikih. Ker pa so OEM zadeve cenejse jih kar prodajajo... kdo bi pa dal par jurjev vec za skatlo in driverje, ki jih lahko potegnes z neta...

Ribicija ::

Točno tako. OEM bi se naj prodajal samo ob nakupu novega računalnika, nadgradnji, .... je še kar nekaj varijant, ki pa jih nebi sedaj našteval. Razlike so predvsem pri programski opremi.



Kar pa se tiče hardwara pa bi naj bil isti ne glede na verzijo (bulk - OEM ali pa retail). Če prav so nekatere razlike. Recimo pri zvočni kartici SB live ima OEM verzija "plastične" (navadne) izhode in nima priključka SPDIF polna retail verzija pa ima pozlačene izhode in priključek SPDIF.




lp

Shershen ::

thx za odgovore...
The world is much brighter now :D

kuntek ::

Ja samo včasih pa je tudi razlika med OEM in Retail verzijo (ne samo pri dodatnih CD-jih). Recimo Prophet MX2 - OEM ima počasnejši RAM gor kot pa Retail verzija.

Rott-von-weiler ::

to so tebi eno tako uturli
tega jaz ne verjamem bomo pa preverli:O

kuntek ::

Eh moj Rottek, ne govori bedarij, če sploh ne veš o čem se gre. Idi malo na Herculesovo uradno stran in prej preveri preden kaj napišeš. :D

Rott-von-weiler ::

rottweilera bi lahko šou malo nahranit ker jaz sn v službi :O

CCD ::

Na splošno delajo OEM izdelki ravno tako dobro (saj so praktično isti) kot "polne" verzije, razen če:
ti nesposoben prodajalec ne poturi napačnih driverjev. Znan je primer (sigurno ne edini) majhnega prodajalca opreme (bo raje ostal neimenovan), ki je prodajal OEM USR modeme, zraven pa prilagal CD z gonilniki za vse druge modeme samo za dotičnega ne. Neizkušen uporabnik je seveda moral namestiti poturjene napačne driverje, zato modem ni delal in ga je lahko nesel petkrat zamenjat, pa mu strokovnjak prodajalec še vedno ni mogel pomagati...

Point je: Kupi pekač znane znamke, pri znanem prodajalcu, če že ne dobavitelju, če je OEM pa se prepričaj, da so gonilniki pravi. V nasprotnem primeru jih boš moral snemati z neta, kar je pri nekaterih proizvajalcih lahko zelo mučno.

LP


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows 8 brez škatlaste različice? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
8421417 (15572) Jst
»

katero zvočno kartico (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
796215 (4682) strumf666
»

Kaj pomenijo kratice retail, oem,...?

Oddelek: Strojna oprema
87454 (7272) morphling1
»

Radeon in Slovenija?

Oddelek: Kaj kupiti
281702 (1115) Tic
»

HEEELP ME -> GTS2 MX Prophet ali Winfast?

Oddelek: Kaj kupiti
121592 (1425) ABX

Več podobnih tem