Forum » Omrežja in internet » Prenos podatkov iz PC-ja na prenosnik
Prenos podatkov iz PC-ja na prenosnik
Teychi ::
Zdravo!
Rada bi na novo naložila windowse na moj PC. Ker pa imam gor veliko različnih zadev, bi jih rada prenesla za določen čas na laptop. Zanima me, kako lahko to storim? Torej, a se da to prenesti preko wirelessa?
Za pomoč se vnaprej zahvaljujem :)
Lp
Rada bi na novo naložila windowse na moj PC. Ker pa imam gor veliko različnih zadev, bi jih rada prenesla za določen čas na laptop. Zanima me, kako lahko to storim? Torej, a se da to prenesti preko wirelessa?
Za pomoč se vnaprej zahvaljujem :)
Lp
krofeta ::
Ali imaš oba računalnika v omrežju oz. ali sta oba povezana na router (žično ali brezžično)?
Najprej moraš imeti na prenosniku vključeno skupno rabo. Narediš eno začasno mapo in jo daš v skupno rabo (klik na desni gumb na miš, lastnosti, skupna raba). Tam tudi določiš, da imajo vsi pravico branja in pisanja v to mapo. Na PC-ju v omrežjih poiščeš prenosnik in mapa, ki si jo pred tem dala v skupno rabo se ti bo tam prikazala. Potem samo še prekopiraš podatke v to mapo na prenosniku...
Najprej moraš imeti na prenosniku vključeno skupno rabo. Narediš eno začasno mapo in jo daš v skupno rabo (klik na desni gumb na miš, lastnosti, skupna raba). Tam tudi določiš, da imajo vsi pravico branja in pisanja v to mapo. Na PC-ju v omrežjih poiščeš prenosnik in mapa, ki si jo pred tem dala v skupno rabo se ti bo tam prikazala. Potem samo še prekopiraš podatke v to mapo na prenosniku...
Teychi ::
No, težavo sem rešila že s tem, da sem kupila disk, kjer sem shranila te podatke :)
Prenesti je bilo pa treba veliko količino filmov in drugih zadev, tako da bi preko skupne rabe datotek trajalo veliko časa, ker imamo router in smo povezani brezžično nanj.
Vseeno hvala za odgovor.
Lp
Prenesti je bilo pa treba veliko količino filmov in drugih zadev, tako da bi preko skupne rabe datotek trajalo veliko časa, ker imamo router in smo povezani brezžično nanj.
Vseeno hvala za odgovor.
Lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pravice in skupna raba datotek v Windows 7Oddelek: Pomoč in nasveti | 5223 (4830) | SLO_Matej |
» | skupna raba(v omrežjuOddelek: Omrežja in internet | 3800 (3149) | Kankan |
» | win7 pa vista v omrežjeOddelek: Omrežja in internet | 2174 (1923) | tey007 |
» | Program za povezavo računalnikovOddelek: Programska oprema | 2126 (1563) | mlakar |
» | vzpostavitev domačega omrežjaOddelek: Pomoč in nasveti | 2354 (2087) | boogie |