Forum » Pomoč in nasveti » Flash-anje Biosa ?
Flash-anje Biosa ?
astronavt ::
A bi mi lahko kdo na kratko povedal kako se flash-a Bios in kaj je vse pomembno pri tem! Sem marsikaj prebral na forumih, a nič kaj konkretnega nisem zasledil! Če bi mi hotel kdo pomagati, mu bom hvaležen :-) Bios pa imam namen flash-ati zato, ker mi računalnik, ko opravim nastavitve v Bios-u in hočem spremembe shraniti in zapustiti Bios, enostavno zatrokira in ga moram nato resetirati! Pri tem so se spremembe sicer shranile! Sam računalnik pa skoz nekaj trokira, melje pa nič ne zmelje (kot da bi ga nekaj zmotilo in potem čaka!?), pri prestavitvi okna na drugo mesto zatrokira in se čez nekaj sekund najde in to opravi,.. Imam namen formatirati particijo C in na novo naložiti WinXP. Potem pa flashanje Bios-a.. če mi bo ratalo! Hvala lepa:-)
333333 ::
Jaz bi na tvojem mestu 1. stestiral ram. Če ti računalnik zablokira že v biosu obstaja velika verjetno da ti bo med flashanjem tudi zablokiral in si lahko zaflashas bios (če maš kakšno starejšo ploščo) Najverjetneje je napaka kje drugje ne v biosu.
Spiritual
Hvala! Ram Hynix, 2x1G, Dual Chanel, sem ga dal v drug comp in je delal brezhibno! Ram Samsung iz tega drugega comp-a pa sem vstavil sem: računalnik je deloval popolnoma enako kot prej, tako da mislim, da RAM ni vzrok! Plošča pa je od BCM-ja z oznako "BC875PLG", na njej procesor Pentium IV, 3,2GHz, grafična matrox Millenium 550.
Ne, kondenzatorji so OK, nič niso napihnjeni! Napajalnik je 350W. Bemtiš, tudi jaz sem to pomislil, da bi ga bilo treba zamenjati!? Primarni problem pri tem računalniku je ta, da enostavno "počaka"- in ti ne veš da čaka in izgubljaš čas! Ko ga nekako zmotiš, se zbudi! Če ga preveč zmotiš (npr. trikrat klikneš določeno opravilo- recimo odprtje Explorerja) pa enostavno zatrokira in javi "Not responding"! To je zelo moteče in računalnik tako ni preveč kaj prida uporaben!! To bi bil lahko problem Windowsov, ampak je to prisotno že takoj po formatiranju- novi inštalaciji! Ker sem opazil tudi že zgoraj omenjeni simptom, da stvar počaka pri izhodu in shranjevanju nastavitev v Biosu, sem pač smatral, da je mogoče napaka v Biosu samem- zato sem ga nameraval flash-ati. Tvoji linki so bili koristni, dobra navodila, a mi vseeno ni ratalo- zajeb.. pa nisem nič! :-) Torej lotil se bom še zamenjave napajalnika!! Ali je potrebno dati močnejšega? Bojim pa se, da je nekaj hudo narobe s samo plato!? Hvala!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: astronavt ()
amigo_no1 ::
Pentium IV, 3,2GHz -> preveri temperature da se slučajno ne pregreva, to je zelo vroča serija.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik zmrzne/zatrokiraOddelek: Pomoč in nasveti | 4162 (3536) | Krzzich |
» | razlike v voltaži... (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 4751 (3615) | Pyr0Beast |
» | Težave (resne?) z računalnikomOddelek: Strojna oprema | 989 (916) | ZLOky |
» | Računalnik se zablokira.Oddelek: Pomoč in nasveti | 1862 (1572) | The_hammer |
» | Zagon računalnika, ekran se ne prižgeOddelek: Pomoč in nasveti | 12279 (11666) | k0lar |