Forum » Omrežja in internet » Wlan do sosednje stavbe
Wlan do sosednje stavbe
nx6325 ::
Pozdravljeni.
Verjetno je že kje odprta tema na podobno vprašanje, vendar nisem našel.
Zanima me namreč s katerim wlan usmerjevalnikom bom najbolje rešil problem?
V hiši imamo siol priključek 1MB ter brezžični modem sinope... Z prenosnikom lahko po celi hiši normalno dostopam do interneta z zadovoljivo hitrostjo. Ker pa se mislim v kratkem seliti v hišo, ki je oddaljena slabih 100m stran, bo verjetno ta usmerjevalnik preslab za ta doseg. Ko grem v sosednjo hišo z prenosnikom sedaj, imam signal precej šibak. Bom težavo z nakupom wlan usmerjevalnika rešil, da bo zadeva delovala zadovoljivo za brskanje po netu in te stvari?
Verjetno je že kje odprta tema na podobno vprašanje, vendar nisem našel.
Zanima me namreč s katerim wlan usmerjevalnikom bom najbolje rešil problem?
V hiši imamo siol priključek 1MB ter brezžični modem sinope... Z prenosnikom lahko po celi hiši normalno dostopam do interneta z zadovoljivo hitrostjo. Ker pa se mislim v kratkem seliti v hišo, ki je oddaljena slabih 100m stran, bo verjetno ta usmerjevalnik preslab za ta doseg. Ko grem v sosednjo hišo z prenosnikom sedaj, imam signal precej šibak. Bom težavo z nakupom wlan usmerjevalnika rešil, da bo zadeva delovala zadovoljivo za brskanje po netu in te stvari?
- premaknil iz Pomoč in nasveti: gkovac ()
Zako ::
Moj frend ima podoben primer, le da sta hiši narazen približno 200m. Kupil je wlan router razreda n in mu komot lovi signal v sosednjo hiso. Probaj postavit router poleg okna, da bos videl kak signal bo.
Lahko pa se vedno uporabiš kakšno antenco za ojacitev signala in jo daš pod streho ali pa na okno (nekam kjer bo bolj na suhem).
lp
Lahko pa se vedno uporabiš kakšno antenco za ojacitev signala in jo daš pod streho ali pa na okno (nekam kjer bo bolj na suhem).
lp
Zako je zakon!!!
nx6325 ::
Kaj pa vem. Zaj, wlan ojačitvene antene imajo ceno nekje 50€, pol maš pa za ta dnar tud kak Linksys router. Kaj bi blo potem najbolje?
Spajky ::
V Sinopeju pejdi na Configuration/Wireless Network nastavitve in nastavi Wireless mode na 802.11B Only ... Enako nastavi na laptopu ... Pol pa lahko probaš na anteno od Sinopeja dat tudi kaki Frupi tetrapak Mislim, da bo zadosti
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
zzitop ::
Tako imamo pri nas narejeno, ko si delimo povezavo od soseda. Konkretno sem jaz oddaljen kakih 650 m. Po občutku.
Rešeno imamo tako, da imam ta sosed na stehi prko TP-link routerja močno anteno, jaz pa na strehi usmerjeno anteno. Signal je okrog 50 %.
Če imaš hišo na 200 m, ti predlagam WHR-HP-G54 z dd-wrt, b-only, pa malo še spreminjaš kanale in boš videl, na katerem najbolje lovi.
Sicer pa daš čim močnejšo usmerjeno anteno še gor in TX in RX daš na Right.
To pa na tej razdalji mora lovit. Anteno bi lahko kupil prek e-bay za "male pare".
LP
Rešeno imamo tako, da imam ta sosed na stehi prko TP-link routerja močno anteno, jaz pa na strehi usmerjeno anteno. Signal je okrog 50 %.
Če imaš hišo na 200 m, ti predlagam WHR-HP-G54 z dd-wrt, b-only, pa malo še spreminjaš kanale in boš videl, na katerem najbolje lovi.
Sicer pa daš čim močnejšo usmerjeno anteno še gor in TX in RX daš na Right.
To pa na tej razdalji mora lovit. Anteno bi lahko kupil prek e-bay za "male pare".
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | wireless net od bloka do blokaOddelek: Omrežja in internet | 2528 (2053) | Spajky |
» | Wireless WIFI antenaOddelek: Omrežja in internet | 8328 (7567) | hodor |
» | kako izboljšati domet routerjaOddelek: Omrežja in internet | 11967 (9821) | Pyr0Beast |
» | wi-fi podaljšanje dometa ?Oddelek: Omrežja in internet | 6986 (6186) | blackbfm |
» | Wlan do sosedaOddelek: Omrežja in internet | 1829 (1221) | Aston_11 |