Forum » Omrežja in internet » Wlan do soseda
Wlan do soseda
Hitch-Hiker ::
Ker sosed nima še možnosti priklopa DSL, bi mu vsaj trenutno pomagal tako, da bi spravil do njega Wlan, če bi bilo možno, pa ne pretirano drago.
Razdalja je nekje 50m, pa problem, ker ni lih čiste vidne linije.
Zanima me če je možno pa kako?
Čimveč info.
Hvala.
Razdalja je nekje 50m, pa problem, ker ni lih čiste vidne linije.
Zanima me če je možno pa kako?
Čimveč info.
Hvala.
trnvpeti ::
prvo razmisljas o kablu, 50m ni veliko
drugo pa usmerjena antena, prvo na eni strani, potem na na obeh
drugo pa usmerjena antena, prvo na eni strani, potem na na obeh
O WLan razmišlaam ker je vmes kar prometna cesta pa ni neke pametne možnosti kabel čez spravt.
Pyr0Beast ::
100€ za dobra routerja (Buffalo HP-G54-WHR )(gre tudi z USB ključki) + konzerva ali dve
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Za budget ne vem, ker trenutno zbiram info in ni bolj točnih načrtov. Najboljš čim cenejš pa da kolkr tolko dobr dela.
Vem da se da. Malo poznam kiberpipa.net ampak nisem mel nikol časa sodelvat kadar so kaj delal.
Bral sem da furajo signal tud na par km če je vidna linija.
Bral sem tud, da se da npr linksys-ovemu WRT54GL pojačat signal pa da vleče do 100m (?).
Ker nimam izkušenj pač sprašujem in zbiram info na mestu kjer vem da so ljudje ki majo izkušnje.
Vem da se da. Malo poznam kiberpipa.net ampak nisem mel nikol časa sodelvat kadar so kaj delal.
Bral sem da furajo signal tud na par km če je vidna linija.
Bral sem tud, da se da npr linksys-ovemu WRT54GL pojačat signal pa da vleče do 100m (?).
Ker nimam izkušenj pač sprašujem in zbiram info na mestu kjer vem da so ljudje ki majo izkušnje.
imagodei ::
Za male denarce dobiš tudi močnejše antene; pa tudi z doma izdelanim "krožnikom" se stvar da orenk pojačat, vsaj za razdaljo 50m.
Kabel, vsaj navaden UTP na 50m po odprtem ne pride v poštev.
Kabel, vsaj navaden UTP na 50m po odprtem ne pride v poštev.
- Hoc est qui sumus -
Noben še ni odgovoru kolk je problem, ker ni vidne linije. Kolk gre WLan signal v senco?
amigo_no1 ::
Nariši sliko situacije (najboljše da tloris + neke okvirne mere).Kaj so ovire/koliko so visoke ?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
Trenutno me ni blizu doma. Ko pridem domov si bom pogledal situacijo in nalimal neko približno skico sem gor.
Karen ::
Jaz imam za enako razdaljo 60m kabla plus notr po obeh bajtah kolikor ga je. Dela bp 10mbit.
c00L3r ::
2 Access Pointa in usmerjene antene, speljane iz podstrešja ven do zunanje strani hiše, tak da so pod streho. Vklopiš WPA2 šifriranje in to je to. Tako imamo mi narejeno.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: c00L3r ()
cune ::
jaz imam podoben problem...
v obeh hišah imam linksys wrt54gl (ddwrt) na notranjih okenskih policah vendar se signal zgublja. če pa postavim ruterja na zunanjo stran je povezava boljša. kakšen kabel (in kje ga lahko kupim) potrebujem za povezavo ruterja z originalno anteno (postavil bi jo ven).
še to... en router imam nastavljen kot repeater... katera antena oddaja in katera sprejema signal?
še kakšen nasvet?
hvala
v obeh hišah imam linksys wrt54gl (ddwrt) na notranjih okenskih policah vendar se signal zgublja. če pa postavim ruterja na zunanjo stran je povezava boljša. kakšen kabel (in kje ga lahko kupim) potrebujem za povezavo ruterja z originalno anteno (postavil bi jo ven).
še to... en router imam nastavljen kot repeater... katera antena oddaja in katera sprejema signal?
še kakšen nasvet?
hvala
Obe oddajata/sprejemata signal
ne
Če ne bo po njem deževalo mu ne bo hudega.
Če ne bo po njem deževalo mu ne bo hudega.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Pyr0Beast ()
Spajky ::
Po en tetrapak na eni od antenc na vsakem ruterčku bi moral rešit problem
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Aston_11 ::
Jaz imam linksisa postavljenega za betonsko steno (pobiram brezplačen signal od občine) blizu okenske police, signal nekje od 10 do 20%, vendar je dovolj, da pelje. Verjetno lih za igre ni, za internet pa brez problema.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Brezžični internet v sosedjo stavboOddelek: Omrežja in internet | 10781 (8526) | chort |
» | Deljenje WIFI povezave - razdaljaOddelek: Omrežja in internet | 4229 (3760) | Spajky |
» | Domače brezžično omrežje z Linksys WRT54GLOddelek: Omrežja in internet | 1802 (1487) | markk1 |
» | Deljenje internetne povezave 250m dalečOddelek: Omrežja in internet | 2802 (1648) | Pyr0Beast |
» | Brezžična povezava HELP!Oddelek: Omrežja in internet | 2887 (1732) | c00L3r |