Forum » Pomoč in nasveti » snemanje macroja
snemanje macroja
kapljica ::
V prvo tabelo v prvem zvezku v excelu vnašam podatke, v enem stolpcu so tudi crke a,b,c. Na drugem zvezku je vrtilna tabela,kjer mi se vse sortira po mesecu in datumu.Tu se pojavi tudi stolpec z crkami a,b,c. Želel bi,da se crke b,c ko pride jutrišnji datum spremenijo v vse v crko a.kako posnamem macro?
prosim za pomoč
prosim za pomoč
mjk ::
???
Očitno sem preglup, da bi tole razumel.
imaš tri stolpce kamor vnašaš podatke
a, b, c. Če sem prav razumel imaš tu samo številke in so podatki o datumu v drugem stolpcu
vrtilno tabelo pa imaš generirano po datumu/mesecu za te stolpce.
Želel bi pa tipko/makro, ki ti te stolpce sešteje v a in pobriše iz b in c ???
torej imaš samo za "danes" stvar razbito po 3 stolpcih, potem pa hočeš stvar imeti v enem stolpcu ???
malo bolj opiši ta problem, ki se ti pojavi, pa ti mogoče celo uspem pomagat :)
Očitno sem preglup, da bi tole razumel.
imaš tri stolpce kamor vnašaš podatke
a, b, c. Če sem prav razumel imaš tu samo številke in so podatki o datumu v drugem stolpcu
vrtilno tabelo pa imaš generirano po datumu/mesecu za te stolpce.
Želel bi pa tipko/makro, ki ti te stolpce sešteje v a in pobriše iz b in c ???
torej imaš samo za "danes" stvar razbito po 3 stolpcih, potem pa hočeš stvar imeti v enem stolpcu ???
malo bolj opiši ta problem, ki se ti pojavi, pa ti mogoče celo uspem pomagat :)
kapljica ::
V prvi tabeli imam veliko stolpcev v katere vnašam podatke; v enem izmed stolpcev imam podatke a,b,c. Torej ena vrstica ima lahko v tem stolpcu a, druga vrstica ima v tem stolpcu c. različno. To je samo v enem stolpcu. Enkrat a, potem b ali c, potem spet a... .
V vrstilni tabeli sem izbral sortiranje po datumu in mesecu (simpl)..to kar rabim. V vrtilni tabeli eden izmed stolpcev je tudi ta (kjer so podatki iz tabele) z črkami a,b,c. Te črke se bi morale vsak naslednji dan spremeniti iz A v A, iz B v A, iz C v A. Čist simpl! Torej skratka,ko zgoraj izberem nov datum (jutri)se v tem stolpcu (po osvežitvi seveda)spremenijo vse črke v A.
V vrstilni tabeli sem izbral sortiranje po datumu in mesecu (simpl)..to kar rabim. V vrtilni tabeli eden izmed stolpcev je tudi ta (kjer so podatki iz tabele) z črkami a,b,c. Te črke se bi morale vsak naslednji dan spremeniti iz A v A, iz B v A, iz C v A. Čist simpl! Torej skratka,ko zgoraj izberem nov datum (jutri)se v tem stolpcu (po osvežitvi seveda)spremenijo vse črke v A.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Excel - vprašanjeOddelek: Pomoč in nasveti | 2631 (2170) | 111111111111 |
» | excel helpOddelek: Pomoč in nasveti | 2286 (2051) | klemenSLO |
» | excell razvrščanjeOddelek: Programska oprema | 4088 (3732) | rferrari |
» | pomoč excellOddelek: Programska oprema | 1107 (1016) | CaqKa |
» | [Excel]Vrednost celice = ime dokumentaOddelek: Programska oprema | 4729 (4151) | veteran |