» »

(klavir) Razlaga ?!

(klavir) Razlaga ?!

1
2
»

Okapi ::

Recimo v gugl vtipkaj iščemo klaviaturista, za začetek.

O.

tadvet ::

Sem poskusu, ampak nism našel nič zame primernega. hehe

Itak pa je to zaenkrat samo hobi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tadvet ()

Okapi ::

Poglej, na katerih muzičarskih forumih so oglasi za klaviaturiste in tam pusti sporočilo, da bi te zanimalo igranje v bendu (če te zanima), zraven pa daj še svoje linke na youtube.

O.

Karaya 52 ::

tadvet> moj namen je bil le ugotoviti ali je to podedovano ali kaj ?

Seveda je podedovano, kdor pravi da ni... let him be. Anyway, tvoja konkurenca so osebe ki so tehnično in teoretsko dobro podkovane (kreativne 100 na uro) in kot sem sam prepozno ugotovil, dobro vodene s strani staršev - ki so že v tem poklicu. Mislim na klasiko in jazz področje, ostale "freestyle" variante so manjvredne in slej kot prej postanejo trivialne. Klasike se ne naveličaš, škoda da nisi dlje vztrajal ker učenje s kopiranjem/interpretacijo je najboljša metoda.

seminal ::

Daj, daj ne ga srat, kakšen talent. To je pač neka posledica, obiskovanja 5 let glasbene šole. PRedvsem lestiv, in drila prstov. NIč extra, za to neib rabil odpirat nove teme.
Igram pa drugače kalvirko, pa nekaj malega kitare.

Dejansko imaš pesmi nekako preprazne. Daj titanik, še zašpilaj, pa da mi ga neboš ki v C-dur dal, ampak v orginal tonaliteti zaigraj x)

imagodei ::

Kaj se jezite na fanta, sej nič hudega noče. Cheer up... Samo vprašal je nekaj.

A je to pregovorna slovenska foušija? Dejte še vi posnetke svojih izvedb na youtube. Jaz vam čist verjamem, da tadveta posekate (pa saj nikoli ni trdil, da je musical prodigy), ampak fino bi bilo to še videt pa slišat!
- Hoc est qui sumus -

gzibret ::



2. poizkus

Ni tak problem tale test...
Vse je za neki dobr!

Zgodovina sprememb…

  • zavarovala slike: Looney ()

gzibret ::

Za avtorja teme:

Morem pa še dodat nekaj... Igram klarinet. Tam se vsaka napaka čuje grozno, zato je bistveno, da se ne motiš preveč. Lahko rečem, da sem zmožen 99% zaigrat točno komad, ki ga sicer poznam, ampak igram prvič. Torej, ko se ena banda pijanih osebkov "dere" oz. poje, kot se to oni izrazijo, lahko igram z njimi dobesedno karkoli, kar so oni zmožni zapet. Od zabavnih, do "govejih". Fora je, da so ti komadi itak vsi napisani v eni lestvici, tisti, ki pa lestvico morda na sredini ali pri refrenu zamenjajo (pustimo one "lestvice" oz. akorde pri kitari, to ni isto, kar jaz mislim), pa so itak kategorizirani kot "težki za zapet".

Zato pravim takole... Tehle zabavnih skladb sploh ni problem zaigrat. Še manjši problem je zaigrat po tem, ko komad slišiš.

Če misliš, da si tako dober, poskusi zaigrat kakšen težji komad. Kako klasiko, ko imaš v vsakem taktu dobesedno drugo lestvico. Ali pa kakšen zabavni komad, ki ni najbolj lahek... Recimo "Na nebotičniku..." Mala terasa, sredi Ljubljane za naju dva...... je recimo en lahek+ primerek težavnosti. Ali pa npr. od Queenov - don't stop me now.

PS - dovolil sem si malo spremeniti naslov teme, ki bolje odraža temo pogovora.
Vse je za neki dobr!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gzibret ()

tadvet ::

Od Titanika pesm, znam tudi zaigrati in to ne v C duru.Sploh pa si ne mislim da sem nevem kaj, saj sem zdej že v 100 to povedal da me le zanima tisto kar sem na začetku uprašal.

gzibret ::

Ja, sej sem ti razložil... Probaj zaigrat malo teraso. Pa si upam trdit, da kljub temu, da vsak dobro pozna melodijo, je 99% tistih, ki igrajo inštrument, ne bo znalo v prvo zaigrat.
Vse je za neki dobr!

Karaya 52 ::

Ne moreš primerjat klarineta in klavirja. Kako bi pa izgledalo če bi v desni roki igral melodijo, z levo pa bi se polcal? Od pianista se pričakuje da hrati tvori še spremljavo in to je najtežje, prstov je 10. Polifono/homofono ter kontrapunkt/harmonija je izrazit pri insturmentih s tipkami - če se že gremo solo instumente - posebno pri orglah kjer je še tretja dimenzija - zato je Bach alfa in omega imo.

gzibret ::

Ja, ok... to je res. Samo dobro izvežbanemu pianistu tudi ni potrebno ravno veliko razmišljati, kaj bo delala leva roka, če obvlada lestvice in akorde, a ne...
Vse je za neki dobr!

seminal ::

Recimo jaz na harmoniki imam male težave z basi pri tej mali terasi. Da bi lepo zveneli. Melodijo na desni roki pa ni tako težko. Bom jutri probal dalje, zaj je že prepozno. x)
Mam kolega ko je 8 let hodo v glasbeno, pa zaj sam še nekaj špila, pa za levo roko večinoma ne razmišlja. Saj na harmonki tudi za base ne razmišljaš.

Vajenc ::

V glavnem ... imaš voljo in ne talent! Volja > talent!!
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

elenhnt ::

Model. Tole si objavil 2009 a jaz šele sedaj bere. če ti gre tako hitro, napiši note komadov. MIDI tipkovnica, Finale software in greš. Če lepo zveni in je dokaj lahko za igrat, bo šlo - take notice prodaš za 1-5 USD na netu. Jaz sem v vrsti. A sprejmeš tudi naročila? Dodaj me na svoj newsletter: elenhnt@gmail.com :)
A.
(10 let klavirja, mama 3 otrok ki hodijo v glasbeno)

svenica ::

O, šit. Tako arogantnega in naivnega posta,
kot je OP-jev, pa že dolgo nisem videl. Je pa zabavno - replyi pa še bolj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: svenica ()

Smurf ::

Opaziti je tudi slovensko fousijo :).

DonMatejo ::

UnReady. Točno tako... zadeva je trivialna... in nima nobene veze s 100% posluhom ali čemurkoli, samo z lastno hvalo. In tukaj ni nobene zavisti, to mora po petih letih NGŠ znati vsak.

svenica ::

Smurf je izjavil:

Opaziti je tudi slovensko fousijo :).


to je približno tako, kot da bi rekel, da si fauš nekomu, ki zna ponavljat stavke iz cicibana :D

St235 ::

nekomi, ki prebere in ga je po petih minutah sposoben zrecitirat v nulo imaš za kaj bit fouš.

svenica ::

to pa res, ja. ;)
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Programiranje - prepoznavanje tonov

Oddelek: Pomoč in nasveti
121620 (1072) ginekk
»

klavir vs sintesajzer

Oddelek: Loža
235100 (3565) hurikhan
»

Nakup pianina

Oddelek: Loža
2811282 (7072) Yossarian
»

Glasbeniki

Oddelek: Sedem umetnosti
343681 (3085) gzibret
»

A je kaj glasbenikov tukaj?

Oddelek: Sedem umetnosti
235670 (5408) Karaya 52

Več podobnih tem