» »

A je kaj glasbenikov tukaj?

A je kaj glasbenikov tukaj?

Jebiveter ::

Torej, ker nimam kej delat (boljs, da tega ne vidi sef:8) ) mam cas postavljat taka vprasanja.

No, v bistvu me zanima sledece: Koliko je glasbenikov na tem forumu? In v mislih imam glasbenikov v "klasicnem" smislu - torej ustvarjanje in poustvarjanje glasbe s pomocjo instrumentov - petje in igranje.

Pa da ne bo cudno zgledalo bom prvi zase nekaj povedal. Sam igram kitaro in klavir, oboje kot samouk (ce ne stejem 4 leta glasbene sole - klavir). Smo pac glasbena druzina (oce dolgoletni zborovodja in pred tem violinist, sestra celistka,...) in nekako se nisem mogel izogniti temu, da bi mi bilo ustvarjanje glasbe uzitek. Zadnje pol leta nam je z prijatelji uspelo sestaviti rock/blues skupino in zaekrat se cakamo na priloznost za predstavitev. Najraje delamo na avtorskem materialu in tako skupaj glasbeno razvijamo. No, zaenkrat dovolj o meni...

Sedaj ste na vrsti vi. Dajte kaj povedat kaj vam je pri glasbi vsec in zakaj se s tem ukvarjate. Ce imate kaj za slisat je tudi dobrodoslo (ce nimate kam uplodat poslite meni, bom jest postavil na net).
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

digi-gamer ::

hehhe lep življenjepis, jaz pa igram HARMONIKO diatonično in klavirsko, igram JAZZ, NARODNO-ZABAVNE, KLASIČNE, IMPROVIZIRAM, IGRAM:
klavirko - 3 leta samouk, 4 v glasbeni in še zdaj jo
diatonično - 6 let samouk
star sem pa 14 let tko da sm kr zgodej začel, potem znam igrati, še klavir za 1 razred,

ksilofon, metalofon za 2 razreda
kitaro (klasično) za 1 leto
sintisajzer za 2 razreda

to je vse, ansambel sm probal met pred 2 leti s enimi prjatli pa nim ni nič ratalo

jRk0 ::

6 let harmonike in 5 let teorije v glasbeni soli.
:)tu pa tam pa malo klavir zaigram na kake note se naucim:)
mogoce bom pa kitaro se kaj v roke vzel, bom videl
You fuck up once, you loose two teeth.

nicnevem ::

špilam 1.5 leta el. kitaro...sm bol samouk zato kr uspešno fušam in spravljam ob živce vse bližnje, heh
...igram pa bolj kot ne samo metal - ne, ne samo zbijanje, se najde tudi kak fleten akustičen komad...
Bom kasneje kaj več napisal...

DavidJ ::

Hehe, tema rojena na ravno pravšnji dan. :>

Danes sem porihtal adapter za 14-let star Casio sintisajzer.

Manjka mi eno leto, da bi dokončal osnovno glasbeno šolo s trobento, vendar je v srednji šoli vse nekam poniknilo. Verjetno zaradi tega, ker mi je poleg Tišine, saj ostale domače glasbe nisem hotel igrat, pri pleharjih pa tudi ni blo za bit, ostala le še Golica. Poleg tega je pa trobenta dokaj glasna.

Zdejle pa gulim Lenonov Let it Be na klaviaturo. Muči me predvsem večglasnost ... Tu imaš pa mal več prstov in ja.. držat ritem z levo roko ni tko einfach ...

;>
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

digi-gamer ::

vidm da je velik glasbenikov!
a gremo met slo tech ansambel?0:)

SodVina ::

sam igram kitaro dobrih 5 let. Brez sole. Prej nekaj casa klaviature. Neki smo se ze matral s skupino, imeli smo ze nastop, zadeva je ze u ibr laufala, potem smo se pa meni nic, tebi nic navelical eden drugega....

Jaz sem za S-T band. To se bojo navijale strune>:D

Jebiveter ::

SodVina: ST-band ze, sam to bi bl cudno zgledalo 4 kitaristi, 2 harmonikasa in 1 klaviaturist :\. Vsaj se bobnarja in basista bi rabli...

Drgac pa zgleda, da glasbeno ustvarjanje me racunalnicarji ni ravno pirljubljeno... Skoda...:(
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

Poldi112 ::

Jaz spilam kitaro in synt, ampak oboje precej amatersko. Za najvecji dosezek si stejem da sem se naucil Dark Tranquillity: The one brooding warning.
Zdaj pa vse skupaj caka na boljse case.

frenk ::

jest sm par let igral kitaro(samouk), ampak je zmanjkal cajta, ker sm ves čas in denar namenil računalništvu:)...mogoče bom pa kdaj spet začel...sicer sm pa igral malodije, ki so mi prišle na pamet in se nisem učil komadov

Lex ::

6 let glasbene harmonka + 6 let teorije (sm ponosen, zdržal sem do konca, pa še vsi nastopi v kulturnem centru.. uff) :D že kr kakih 10 let sinta, pred časom sm si omislo kitaro, sam sm sam začeu, zj pa v kufru čaka na cajte ko bom meu mal več vole za akustiko. Sm že parkrat tut bas špilo tak da mal na izi znam tut to.
drgač se pa zadne čase ukvarjam še bol z mixanjem pa postprodukcijo, pa še mal nos vtikam v produkcijo, tak da inštrumenti mal trpijo na račun tega... :\
mam pa željo vse to našteto še v nulo spilt pa klavir se naučit špilat.. tak.. v prihodnosti, ko bo čas 0:)

tx-z ::

4 leta klavir, 6let male glasbene šole, pa zdj 4 leto pozavne :))
tx-z

moj_nick ::

Za sabo imam 6 let klavirja in nauka o glasbi, zal se trenutno na klavirju (in mojih prstih) nabira prah.

Glasbeno zilico se ohranjam s petjem v solskem pevskem zboru in jo mislim se z ucenjem kitare.
110111001001010001010000

jype ::

spilam el. bas, obcasno akusticna in el. kitara.

Rad imam toma waitsa, pink floyd, jefferson airplane, the police, cinematic orchestra, r.e.m. in ostalo dobro muziko, ostalo pa bolj malo spilam.

digi-gamer ::

jao, a ni t noro? vsi mate tko visoke glasbene krošnje,...:D

mchaber ::

>špilam 1.5 leta el. kitaro...sm bol samouk zato kr uspešno fušam in spravljam ob živce vse bližnje, heh
...igram pa bolj kot ne samo metal - ne, ne samo zbijanje, se najde tudi kak fleten akustičen komad...

Jaz ravno tako samo da eno leto:D

simpatija ::

Vidim, da je kar nekaj hamonikasev tukaj, in to me je full presenetilo, glede na to koliko ljudi ima ponavadi kaj proti za povedati.8-)
No, jaz tudi: 8 let harmonike (in seveda pripadajoca teorija):D . Zato ,ker smo jo imeli doma. :\ Pa mislim da v vseh teh letih nisem zaigrala vec kot treh narodnozabavnih komadov. Pac pa en kup stare ruske in novodobne nemske glasbe. In ko sem se je navelicala in vse skupaj pustila, sem odkrila tisto, kar bi me veselilo igrat: italijanske in francoske sansone. Mislim, da ko pretece se par let, si jo bom zopet oprtala, pa probala kaj nastudirat.

Sicer pa poleg tega se kitara - klasicna:D , na kateri igram zgolj akorde in pa enepar mini "solaz".
In zdaj klavir:D , ker bom probala na srednjo glasbeno in ga rabim za sprejemne izpite. Ker hocem na akademijo, na kompozicijo (ali pa morda dirigiranje).
Pa enkrat, ko bo za to dovolj volje, bom nastudirala bas, in to samo zato, ker mi zgleda seksi.:8) Pa bobne, da ne bom pri godbi samo za okras med tolkalci.;)

Drugac najraje od vsega bi rada uspela kot pjevacica, samo se zavedam, da imam premalo potenciala za to. (Na skrivaj se vedno upajoc, da bo nek rock/metal bend ugotovil, da imam perfect glas za njih.:8) )

@ljash ::

6 let igram synthesizer (samouk + privat :\ ).
Igram pa praktično vse, kar mi pride pod prste. Bi se pa rad pridružu kakšnemu "bendu" - če me kdo rabi: ZS.
Se priporočam.
Asus P4C800-E Deluxe, P4 3Ghz, 2*512 Geil Value,
Ati Radeon 9800PRO, Hitachi 160 GB SATA

Damjan Jagar ::

3 leta glasbene šole - tolkala. Nadaljeval kot samouk bobnanja. Sedaj teče osmo leto igranja bobnov v bendu.
http://jagar.si

jype ::

Ce ma kdo kaj prot harmoniki naj se kar pr' men oglasi.

Moj kolega zna lep kos repertoarja od Deep Purple na harmoniko tko zaspilat, da se slisi tudi bobne!, da o vsej ruski in domaci partizanski sceni sploh ne govorimo. Ja, narodnozabavna glasba je pac sranje, ker je vstopni prag za sceno tako nizek. Samo da znas *umpapa* zaspilat te ze vsi hvalijo, ker je to baje predvsem NARODNOzabavna glasba. Po moje pa tut. Ce bi kdo kaj kvalitetnega sproduciral, kar bi bilo resnicno dobro, zraven pa ne bi bilo ocitno polno avstrijskih glasbenih vplivov, bi mogoce se kdo prisluhnil. Tako pa pac, lipa zelenela je.

To je sicer bolj za v tisto temo z neznanimi komadi ampak enkrat sem slisel en bend, se mi zdi da so bili neki smucarji al kaj, z gorenjske. Spomnim se par komadov z albuma, spilali so na harmoniko, bas in mislim da kitaro, bobnov se ne spomnim. A kdo ve, kdo so ti fantje bili in kje bi se dobilo njihovo glasbo? Slisal sem jih kakih 7-8 let nazaj, od takrat pa nikoli vec. Skoda, blazno fajn muzika.

BigWhale ::

Jaz ne znam peti, ko sem bil star 12 let sem znal z enim prstom pritiskat na klavir. Kitare ne znam prav prijet v roko, ker sem na pol levicar in jo narobe obrnem. Smisel za ritem imam priblizno tak, da moje bobnanje zveni kot da bi vreco krompirja stresel po ventilacijskem jasku, harmoniko sem od blizu samo videl...

... ampak Jakob pa vsak vecer zaspi ob mojem tihem zvizganju partizanskih pesmic....


(najbrz od groze ampak nikoli ne traja dalj kot 15 minut...)

;)

PS: Je ze kdo opazil, da basist, (katerekoli skupine) vsakic, ko ga pokaze kamera, pogleda proti pevcu (lead kitaristu) in se nasmeje... vedno!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BigWhale ()

Gaby ::

Igrala klavir, 8 let. Nizja glasbena sola in dva dodatna razreda.

rh^ ::

igram trobento .. uhm .. že 11 let skoraj :D ... 9 let glasbene .. torej nižja plus 3 dodatna ;) imeli smo eno skupino trobil pa smo bli 3. na državnem :)... najboljše mi je igranje jazza... pa tudi kakšen barok ni slab ;)

Karaya 52 ::

Vzporedno delam srednjo glasbeno, tretji letnik. Za sabo imam 10 let klavirja in pet let orgel. Jasno, vse delal v glasbeni. Potem znam še na bobne, kitaro, nekaj violine in flavte. Teorijo itaq morš znat že v nižji glasbeni, zdaj še gonim solfeđo itd.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

(klavir) Razlaga ?! (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
707097 (4512) svenica
»

Ali lahko gre moj sin na glasbeno oz. ali je pametno da gre?

Oddelek: Loža
398782 (5958) anci0banci
»

Glasbeniki

Oddelek: Sedem umetnosti
343682 (3086) gzibret
»

Električna kitara

Oddelek: Loža
51445 (1392) matias
»

Glasbila...

Oddelek: Loža
141308 (1180) Monster

Več podobnih tem