» »

Modem ZTE MF622 instant internet

Modem ZTE MF622 instant internet

alen66 ::

Hej !
Imam eno vprašanje glede modema ZTE MF622. Ta zadevca laufa kot brezžični internet preko mobitela. Problem imam pri UPLOADU podatkov. Ko začnem, je sama hitrost tam okoli 130.00 kbps, a se po natanko 30 sekundah vse podre in pade na minimum. Zakaj štarta vredu, pol pa pade.Že pri datoteki 1Mb imam problem, če bi jo hotel uploadat. Drugače imam signal dober....4 črtice HSDPA in tudi download je dober,s tem nimam težav. Bi mogoče kdo vedel,v čem je težava.
Hvala za pomoč in lepo nedeljo vsem skupaj.

krofeta ::

To je HSDPA modem, ki podpira download do 7.2 mb/s upload pa je samo okoli 40 do 300 kb/s, pa še to v najboljših pogojih in teoretično. če želiš imeti boljši upload boš moral nabaviti HSDPA modem, kateri podpira upload do 2 mb/s, ali pa tudi več, odvisno od operaterja.

Nekaj podatkov o modemih lahko najdeš TUKAJ

BlaY0 ::

Hitro ti začne, ker se v medpomnilnik (buffer) nafila takoj precej podatkov potem je pa treba skoz modem, ki je v bistvu "bottle neck", spraviti vse to s hitrostjo, ki jo dovoljuje/omogoča modem. Ta pa je v tvojem primeru teoretično maksimalno 384 kbps, praktično pa maksimalno 2/3 tega, se pravi 256 kbps.

Če hočeš boljši upload rabiš HSUPA modem. V predelih z malo uporabniki lahko dosegaš v praksi med 600 kbps do 1 mbps. Jakost signala ti ne koristi kaj preveč.

Sem naredil test na speetest.net :

Download : 2.30 Mb/s
Upload : 0.03 Mb/s

Imam občutek, da je vseeno upload malo premali.

amigo_no1 ::

Welcome to the club :(
http://dronyx.wordpress.com/2009/09/11/...

Od kod si ?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: amigo_no1 ()

Iz Krškega sem.

BlaY0 ::

Poskusi si izposoditi kakšen drugi modem in probaj z njim. Jaz recimo imam doma enega NW MC950D, uporabljam pa še vedno starega Option Globsurfer iCON, ki podpira samo 1,8 Mbps HSDPA a je izredno zanesljiv. Imam pa tudi eno smolo in sicer, da sem dokaj blizu bazne postaje a pod njo in antene veselo špricajo čez mene tako da imam relativno slab signal.

Bom še jaz probal speed test doma, da vidim kakšna je situacija.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Merjenje hitrosti downloada/uploada (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Omrežja in internet
449388270 (4828) dussan
»

Nenormalno počasen download oz.internet speed

Oddelek: Pomoč in nasveti
173032 (1146) DeeCoy
»

speedtest.si

Oddelek: Omrežja in internet
1513756 (12144) Pesimist
»

simobil unlimited