Forum » Omrežja in internet » MreŽni problem
MreŽni problem
marjanko2 ::
Živjo!
Kolegu bom postavljal wireless povezavo do soseda pa mam mcken problem... Zadevo poskusam postav doma.. Pa mi nikakor ne znese.
Hardware je sledeč:
- d-linkov aces point dwl-2000ap+ (kot wireless client)
- msi routher rg54g3
Problem je sledeč zadevo sm postavu v domačem omrežju, kjer se aces point poveze do msi routherja ta pa naprej na siol-ov modem tako kot se bo pri kolegu. Dostopam lahko tako do routherja kot tudi do siolovga modema sm na net me pa ne spusti naprej.
Upam da sm dost jasen. Lp pa hvala za odgovore!
Kolegu bom postavljal wireless povezavo do soseda pa mam mcken problem... Zadevo poskusam postav doma.. Pa mi nikakor ne znese.
Hardware je sledeč:
- d-linkov aces point dwl-2000ap+ (kot wireless client)
- msi routher rg54g3
Problem je sledeč zadevo sm postavu v domačem omrežju, kjer se aces point poveze do msi routherja ta pa naprej na siol-ov modem tako kot se bo pri kolegu. Dostopam lahko tako do routherja kot tudi do siolovga modema sm na net me pa ne spusti naprej.
Upam da sm dost jasen. Lp pa hvala za odgovore!
- polepsal: Gandalfar ()
schtr4jh ::
Start-Zaženi-cmd-"ping 193.2.1.66"
a) če resolva, potem imaš neki narobe z dns-ji (vpiši jih v Start-Nadzorna plošča-Omrežne povezave-Desni klik na LAN-Lastnosti-Ip v4-nastavi DNS 193.2.1.66
b) če ne resolva, potem nastavi IP-je tako, da jih pridobi avtomatsko (v tem primeru ne boš mogu dostopat do routerja)
a) če resolva, potem imaš neki narobe z dns-ji (vpiši jih v Start-Nadzorna plošča-Omrežne povezave-Desni klik na LAN-Lastnosti-Ip v4-nastavi DNS 193.2.1.66
b) če ne resolva, potem nastavi IP-je tako, da jih pridobi avtomatsko (v tem primeru ne boš mogu dostopat do routerja)
win64 ::
siolov "modem" je router in ima svoje podomrežje, na msi routerju nastavi statičn ip in izklopi dhcp stežnik na njemu ter preveri da sta tako siolov "modem" kot msi router v istem podomrežju.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: win64 ()
marjanko2 ::
BOK!
Hvala za pomoč je blo dost da sm samo nastovu DNS-e od siola pr TCP/IP konfiguraciji pa je zadeva zalaufala
Hvala se enkrat...
Hvala za pomoč je blo dost da sm samo nastovu DNS-e od siola pr TCP/IP konfiguraciji pa je zadeva zalaufala
Hvala se enkrat...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | wireless - ni dostopa do internetaOddelek: Omrežja in internet | 5406 (5146) | Gutjerez |
» | router- interneta niOddelek: Omrežja in internet | 2386 (1998) | ultimated4 |
» | Počasna optikaOddelek: Omrežja in internet | 1243 (1037) | John2710 |
» | Kako nastaviti router?Oddelek: Omrežja in internet | 8483 (7509) | Miha_T |
» | "sesuta" mreza v Win XPOddelek: Operacijski sistemi | 1814 (1715) | lopov |