Forum » Pomoč in nasveti » PCI USB 2.0 kartica
PCI USB 2.0 kartica
ta_ki_tke ::
Ali je za povečanje hitrosti prenosa podatkov na starejši matični plošči dovolj že takle USB 2.0 adapter, ali mora za to tudi sama plošča ustrezati še kakšnim drugim zahtevam?
kixs ::
Dovolj je PCI USB 2.0 kartica - poveca hitrost zgolj in samo USB 2.0 napravam do max nekje 35MB/s (odvisno od naprave).
lp
lp
javr ::
nabavil kartico PCI/USB2.0 , a je Win XP ne vidi.
Sem jo nesel nazaj v trgovino, skupaj s PC-jem, da bi jo v njihovem servisu strokovno vgradili. Nekaj časa so jo prestavljali po PCI konektorjih gor-dol: nič. Jo preizkusijo v svojem PC-ju, resda na Win 7: deluje.
Diagnoza: totalno sesuti moji Win XP, ali pa strela udarila v PCI vodilo.
Win XP so original, kar seveda ne pomeni, da so zaradi tega 100% ok, strela mi je pa tudi že enkrat uničila omrežno kartico... v glavnem, naredil sem malce "rošade" po PCI vodilih, USB-kartico prestavil tja, kjer sta prej omrežna in zvočna delali brez problemov - nič.
PC oz. Win XP enostavno ne zazna, da je vgrajena. Se je že kdo srečal s tem in kako je to rešil ?
Sem jo nesel nazaj v trgovino, skupaj s PC-jem, da bi jo v njihovem servisu strokovno vgradili. Nekaj časa so jo prestavljali po PCI konektorjih gor-dol: nič. Jo preizkusijo v svojem PC-ju, resda na Win 7: deluje.
Diagnoza: totalno sesuti moji Win XP, ali pa strela udarila v PCI vodilo.
Win XP so original, kar seveda ne pomeni, da so zaradi tega 100% ok, strela mi je pa tudi že enkrat uničila omrežno kartico... v glavnem, naredil sem malce "rošade" po PCI vodilih, USB-kartico prestavil tja, kjer sta prej omrežna in zvočna delali brez problemov - nič.
PC oz. Win XP enostavno ne zazna, da je vgrajena. Se je že kdo srečal s tem in kako je to rešil ?
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | usb device not recognizedOddelek: Strojna oprema | 3161 (1631) | RutS |
» | Vtaknem USB --> PC se obesiOddelek: Pomoč in nasveti | 1688 (1322) | hojnikb |
» | Matična plošča in usb 2.0?Oddelek: Strojna oprema | 2426 (1892) | itsmeanthony |
» | zunanji disk, težaveOddelek: Strojna oprema | 1273 (1127) | tv6865 |
» | 2 problema: BIOS čaka + onboard -> pci grafična !Oddelek: Pomoč in nasveti | 1655 (1261) | Suly |