» »

zunanji disk, težave

zunanji disk, težave

tv6865 ::

Uporabljam zunanji disk proizajalca EXCEEDING ki podpira USB 2.0. Računalnik mam star 3 mesece, osnovno Gigabyte X38DQ6.
Težava je v tem da mi zunanji disk grozno počasi lavfa. Na njem mam predvsem filme in muziko. Na primer 1 CD DVD pri 4x hitrosti mi snema 1,5 ure, film z diska. Pa še večkrat ko ga vžgem mi napiše da ga morm priklopit na USB 2.0, kar pa tudi je.
Je pa finta ko ga izklopim pod varno odstranjevanje strojne opreme in ga ponovno vžgem pa lavfa kot urca.

Kaj bi se dalo okrenit glede teh težav?

Na disku ni virusa ali drugih pizdarij.

tv6865 ::

Danes sem mal preverjal hitrosti kopiranja z in na zunanji disk.
Pri prvem zagonu diska je prenos maksimalno 2000.0 kb/s.
Ko pa disk vgasnem in ponovno zaženem pa je hitrost prenosa podatkov okrog 30000.0 kb/s.

ender ::

Za vsak slučaj odpri ohišje, poglej kdo je proizvajalec diska, in le-tega priklopi v računalnik, potem pa spusti čez proizvajalčev test diska. Če ne najde nobene napake, kupi drugo ohišje za disk.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

tv6865 ::

Js bom jutr neso disk reklamirat, pa mi naj zrihtajo drugega, saj sem za tega dal 116€. Ta je pa še v garanciji. Sem ga pa tut sformatirav pa ni nič bolši.

solatko ::

Če imaš naložene xp-je, potem ti lahko povem, da so gonilniki za USB (nahajajo se v windows-ih) zanič. Če imaš priklopljeno več naprav na USB, potem ti prenašanje na zunanji disk ali z njega dela zelo različno (največkrat full počas, dostikrat pa naprave sploh ne prepozna), v visti so to malo poštimal.

BBB ::

Tako kot pravi solatko je - krivi so USB gonilniki. Enak problem počasnosti delovanja se v takšnem primeru pojavlja tudi pri USB ključkih.

ender ::

Prvič slišim za ta problem, pa na XPjih redno uporabljam cel kup podatkovnih naprav.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

tv6865 ::

Ja mam naložen XP SP3. Mam še pa USB Pci kartico ki pa je v tem računalniko ne uporabljam. Saj imam 10 USB priklučkov na njem.
Sam to mi je čudno, ko ga ponovno vžgem pa lavfa kot urca?

solatko ::

To je zato ker se USB naprave ponovno postavijo in ti pač vzame disk v prioriteto, prepozna njegovo strukturo, hitrost, kapaciteto. Drugače je pa na xp-jih ravno za te primere (zunanje diske, kartice in ključke) idealna rešitev PCI - USB kartica, ki pa ima svoj od winsow neodvisen gonilnik in zadeve špilajo kot šus.
ender - nekajkrat kopiraj iz ene na drugo, pa boš videl kaj se ti bo dogajalo (največkrat boš dobil sporočilo o napaki zapisovanja - sploh če prenašaš večje datoteke, potem ti bo eno od naprav zamrznilo (potreben reset), potem ti ne bo prepoznalo ene od naprav, še in še problemov, ki jih ne bi smelo biti), večina teh problemov se pojavlja od SP2 naprej, pri SP1 in USB 1,1 tega ni bilo.

tv6865 ::

Danes sem dobil disk s popravila. Menjali so mi ohišje, ker naj bi bolo v okvari USB 2.0 vodilo. Tako da je delal samo na USB 1.1. Trenutno sem še zadovoljen s prenosom podatkov, kako dolgo pa bo to trajalo pa bo pokazal čas.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zunanji trdi disk problem!!

Oddelek: Strojna oprema
245477 (4348) Bye
»

Težave s hitrostjo prenosa - WD Elements 500 Gb

Oddelek: Strojna oprema
171234 (919) einstein :P
»

USB 3.0 prihaja

Oddelek: Novice / Diski
425083 (4001) PrimozR
»

Priklop zunanjega diska

Oddelek: Strojna oprema
493734 (2987) Stoyc
»

Fire-wire vs. USB?!?

Oddelek: Strojna oprema
293710 (3547) Vikking

Več podobnih tem