» »

SiOL ADSL tools Trgovina

SiOL ADSL tools Trgovina

pivmik ::

SiOL je začel ožemat ljudi v svoji novi ADSL trgovini:
http://***************(sem scenzuriral, ker jim samo delam reklamo)

Predvsem mi je padlo v oči to pri izdelku Prehod 3Com OfficeConnect Gateway:
Prehod 3Com OfficeConnect malim podjetjem in domačim uporabnikom omogoča dostop do interneta iz več osebnih račnalnikov preko enega ADSL priključka. Prehod vsebuje ena ethernet vrata za povezavo z vašim ADSL modemom na eni strani in Etherenet/Fast Ethernet LAN stikalo s štirimi vrati na drugi strani. Uporabniki lahko do interneta dostopajo neposredno preko teh vrat ali pa jih uporabijo za povezavo obstoječega lokalnega omrežja. Prehod 3Com OfficeConnect združuje cenovno dostopnost in enostavnost pri funkcijah, ki jih srečate v usmerjevalnikih.Omogoča uporabo DHCP strežnika, NAT translacije naslovov ter vsebuje mehanizme, ki varujejo notranje omrežje pred zunanjimi napadi.


sedaj me zanima ta izjava:
Uporabniki lahko do interneta dostopajo neposredno preko teh vrat ali pa ....
A s tem mislijo da se lahko na več kot dveh portih povežeta na internet neodvisno(vsak svoj IP?) več kot dva računalnika?

Sicer cena je zame zasoljena 45000SiT, ampak, če se to da naredit s tem, zakaj se ne da tudi z navadnim HUB/SWITCHem?
LP, Gregor GRE^
  • spremenil: pivmik ()

Fury ::

ker je to kokr jest vem router.. in majo na internetu usi racunalniki isti IP

OldSkul ::

Fuj, tale trgovina je spet ena nategavščina, si raj grem kupit sam v trgovino kakšno cenejšo stvar, sam verjetno bodo privabil kar veliko nevednih ljudi.

Gandalfar ::

to pomojem ni noben nateg. To je pac nek routercek, ki ima vgrajen se NAT. Cisto standardna stvar. NAT rabis zato, da imas lahko vec racunalnikov iz interne mreze z enim zunanjim IPjem povezanih v internet.

Z navadnim HUB/switchem se tega ne da naredit ravno zato, ker nima NATa vgrajenega. Poleg tega ima ta zadevca se kaksn simpl firewall, ki ti daje vsaj nekaj zascite.

Jaz potrebujem namenski racunalnik zato, da mi dela NAT. 45k IMHO ni pretirano za tako zadevco. Se posebaj zato, ker je verjetno prikljucis. Ene parkrat kliknes preko spletnega vmesnika in to je to. Nobenega jebanja z ICS in nicemer. It just works...

Poleg tega ne rabis kupovata switcha/huba. Torej ti odpade strosek 10k. Zdaj kupujes samo se 35k za tisti NAT in firewall in da to da ti zadeva vedno dela in da ti bo internet vedno delal. Nisi odvisen od nekega racunalnika sestavljenega iz starih kosov ali pa tvojega osebnega, ki se tako rad sesuje da bo vsem racunalnikom delal internet.

pivmik ::

meni gre na živce da imajo vsi računalniki isti IP, zato imam jaz seveda hub/switch(žal samo za dva računalnika)

Če bi dal prošnjo na SiOL, bi mi lahko vklopili za vsaj 3 IPje naenkrat.
Tu sprašujem če BI MI ne ,da MI BODO, samo teoretično to je možno, ne?


Po moje se da dobit tudi dosti cenejšo varijanto tega 3comovega sranja.
LP, Gregor GRE^

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pivmik ()

OldSkul ::

Dobro je to da ti povrh še vse zmontirajo tako da ti lahko še spiš.

Gandalfar ::

Picnik: in kaj te moti da imajo vsi rac. isti IP? Saj zato pa imas NAT. Z zadevo ni nobenih problemov ce ze ravno ne postavljas kaksnih serverjev za igrce..

Skankulja ::

sam mal... kolkr sm js zj lahk razbrav iz teksta se potemtakem doticne stvari ne da resit z "obicnim" hubom? js in dva soseda smo namrec omrezeni z hubom in se nam enostavno ne splaca kupovat nov router (waste of money). ne vem no... za security glih ni neke potrebe (paranoja se me ne poloteva nejbol). ce modem (adsl) prklopim na uplink (na hub) bi zadeva skorajda mogla laufat ali pac? dejte mal razlozit no...
Neumen človek se zmede ob slehernem glasu razuma.

McHusch ::

ce mas HUB sta na internetu lahko najve dva racunalnika na enkrat (vsak dobi svoj IP), pri routerju pa se ena povezava razdeli med x racunalnikov

Skankulja ::

je pa pol se ena druga varjanta... da mam js (modem (adsl) bo namrec pri meni doma) racunalnik skos on... vsi laufammo win xp - glede na to da sm z sprobo shareing DU in laufa normalno predvidevam da z adslom nebi smelo bit vecjih problemov... sam informativno - kaj je pa najcenejsa resitev (router) kolk stanjeo cca. najcenejsi magar 5 portni? in ja... tisti v siolovi trgovini so mi hudo predragi!! :D :D
Neumen človek se zmede ob slehernem glasu razuma.

Gandalfar ::

s: z ene 10k bi mogu pridt skoz za kaksn lustn 8portni hub. Ce se bos sel ICS prek XPjev vec ne rabis.

Skankulja ::

jah na to sm z pomislo sam... moti me da morm met skos komp. przgan. kr pogosto resetiram... in v primeru okvare mojga kompa bi bila ostala dva prikrajsana. se pravi da varjanta ki sm jo zgor opiso nebi laufala sploh (adsl na hub uplink - za 3 userje?). in se enkrat kolk so kaj cene routerjev? sm gledu mal po netu sam ne najdem kaj poceni... mogoc ve kdo za kako pocen varjanto?
Neumen človek se zmede ob slehernem glasu razuma.

|GrEgOr| ::

Dvomim, da boš lje dobil router za manj kot 30 - 35 k SIT.

Sem gledal pred kratkim enga v Avstriji za 140 EUR.

Dugace pa si tukaj malo cene poglej

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: |GrEgOr| ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Problem z prekinjanjem interneta!

Oddelek: Omrežja in internet
6943 (840) mihamedo
»

router nakup

Oddelek: Omrežja in internet
111300 (1076) OldSkul
»

Professionalna Modifikacija 8portnega 3Com switch-a

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
151415 (975) Spc
»

Switch ali Gateway?

Oddelek: Kaj kupiti
111334 (1202) SasoS
»

ADSL- dva kompa

Oddelek: Pomoč in nasveti
432448 (1872) Gandalfar

Več podobnih tem