Forum » Kaj kupiti » Maxtor 60 al 80?
Maxtor 60 al 80?
Skankulja ::
ma maxtor 60gb samo eno plosco? glede na to da mam 60gb dovolj mi bolj disi 60. me pa zanima kako je kaj glede hitrosti (najbrz je 60 gigabajtni hitrejsi (seveda ce ima samo eno plosco - ali pa mogoce 2x30?). ne vem no... nism nek hud poznavalec hd tehnike. who is?
--
cenovna razlika ni ekstra huda... tako, da to mi ni blazna ovira, a kot sem ze povedal imam raje malo hitrejsi disk kot pa 20gb vec (pa se par jurjev bi mi prav prislo)...
--
sm isko mal po netu za reviewi... maxtor je hiter (ce ne najhitrejsi), nikjer pa nisem zaslediv primerjave 60-80... grem pa ravnokar gledat teh. spec. na maxtorjevo stran za oba diska.... tam bi skorajda moglo pisat kolk in katere plosce ima katera izvedenka. ;)
--
cenovna razlika ni ekstra huda... tako, da to mi ni blazna ovira, a kot sem ze povedal imam raje malo hitrejsi disk kot pa 20gb vec (pa se par jurjev bi mi prav prislo)...
--
sm isko mal po netu za reviewi... maxtor je hiter (ce ne najhitrejsi), nikjer pa nisem zaslediv primerjave 60-80... grem pa ravnokar gledat teh. spec. na maxtorjevo stran za oba diska.... tam bi skorajda moglo pisat kolk in katere plosce ima katera izvedenka. ;)
Neumen človek se zmede ob slehernem glasu razuma.
- spremenil: Skankulja ()
Skankulja ::
se noben ni poglobiv v to zadevo al kk? se mi zdi dokaj interesantno... ne vem no... na maxtorjevi strani nism najdo, da bi kje biv podatek o stevilu plosc oz. kako to vpliva na hitrost samega diska.
Neumen človek se zmede ob slehernem glasu razuma.
Muflon1 ::
Ahem... Maxtor 60 GB in Maxtor 80 GB imata oba po 2 enake plošče z enakima kapacitetama 40 GB. Razlika je v tem da ima Maxtor 60 GB tri glave tako da na eni strani ene plošče ne pobira podatke in maš kapaciteto 60 GB. Medtem ko Maxtor 80 GB ima iste plošče le da ima štiri glave tako da izkoristi tudi tisti pri 60 GB disku neizrabljen del plošče
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Menjava diska brez ponovne inštalacijeOddelek: Programska oprema | 1812 (911) | Tomay |
» | Dvajset trdih diskov na preizkušnjiOddelek: Novice / Diski | 2269 (2269) | Romčy |
» | 120GB Maxtor ali WD? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 3655 (2830) | mamut |
» | Kateri disk??Oddelek: Kaj kupiti | 1270 (1172) | sash |