Forum » Zvok in slika » Tiskarski problem
Tiskarski problem
twosocks ::
Izdelal sem podobo podjetja, določil barve in oblike.
Sedaj pride na vrsto tisk. Ko sem sporočil RGB/CMYK so me večkrat samo spraševal, kaj je to ... tiskarji (tisti k še očitno nimajo "računalniškega" tiska) majo neke pantone al nekja podobnega... pozna kdo konverzijo med temi formati oz. mi svetuje kako dobiti pravo barvo na izdelku...
... printanje doma odpade - laser printer.
hvala za vsak nasvet...
lp
Sedaj pride na vrsto tisk. Ko sem sporočil RGB/CMYK so me večkrat samo spraševal, kaj je to ... tiskarji (tisti k še očitno nimajo "računalniškega" tiska) majo neke pantone al nekja podobnega... pozna kdo konverzijo med temi formati oz. mi svetuje kako dobiti pravo barvo na izdelku...
... printanje doma odpade - laser printer.
hvala za vsak nasvet...
lp
*------------------------------------------------------------------*
Ni podpisa
Ni podpisa
nojus ::
za kakšen tisk pa gre?? offset, digital??
zdej če gra za digital ne rabiš nobenih informacij o barvah razen nastavitve icm ali icc.
če gre za za offset je pa pomembnih več informacij kot npr. koliko barv se bo tiskalo, frekvenca bav , koti barv, ...
Same barve imajo lahko določene z cmyk, pantone ali katerokoli drugo lestvico. Če imaš full color print na pantone kar pozab.
Repro rabi samo *.prn file po možnosti z match-printom določeno na točno določeno osvetljevalko (rabiš firmo in model in oni s tem osvetlijo filme, naredijo plate, tiskajo.
mal več povej a ne? kašne fajle imaš zdej pa kakšen tisk imaš v mislih
zdej če gra za digital ne rabiš nobenih informacij o barvah razen nastavitve icm ali icc.
če gre za za offset je pa pomembnih več informacij kot npr. koliko barv se bo tiskalo, frekvenca bav , koti barv, ...
Same barve imajo lahko določene z cmyk, pantone ali katerokoli drugo lestvico. Če imaš full color print na pantone kar pozab.
Repro rabi samo *.prn file po možnosti z match-printom določeno na točno določeno osvetljevalko (rabiš firmo in model in oni s tem osvetlijo filme, naredijo plate, tiskajo.
mal več povej a ne? kašne fajle imaš zdej pa kakšen tisk imaš v mislih
twosocks ::
Ok...ne gre za profi izdelavo, ker vidim da je tvoj nasvet na previsokem nivoju za moje znanje
Izdelan v Photoshopu/*.psd. (RGB)
Tiskalo naj bi se za reklamo na dostavnem vozilu (neke vrste nalepke) in za na vizitke.
Znak/gradivo je v dveh barvah - črno/modra.
Sedaj bi pa prosil na kratko, razlago pojmov, da vem več povedat.
hvala
Izdelan v Photoshopu/*.psd. (RGB)
Tiskalo naj bi se za reklamo na dostavnem vozilu (neke vrste nalepke) in za na vizitke.
Znak/gradivo je v dveh barvah - črno/modra.
Sedaj bi pa prosil na kratko, razlago pojmov, da vem več povedat.
hvala
Ni podpisa
Ni podpisa
nojus ::
aha, tisk na samolepilno folijo.
najbolje na fajle daš v cdr (corel-a), določiš mere, potem pa daš printat. barve ne boš nikol dobil 100%, ker ti že na monitorju ne kaže čisto pravih (so manjša odstopanja) ampak lahko pogledaš kateri PANTONE pride iz tvojega CMYK-a. V pantonu ima vsak odtenek svojo številko, črka pa pomeni na kakšen material se bo tiskalo. Črna je itak črna tako da rabiš samo odtenek modre.
za vizitke pa če bo majhna naklada (do cca 200 kom) jih daj printat na printer, drugače pa bi blo že fajn it na offset.
PS: niti ne pride drago ker je v duotonu, pa še film bo zlo majhen.
najbolje na fajle daš v cdr (corel-a), določiš mere, potem pa daš printat. barve ne boš nikol dobil 100%, ker ti že na monitorju ne kaže čisto pravih (so manjša odstopanja) ampak lahko pogledaš kateri PANTONE pride iz tvojega CMYK-a. V pantonu ima vsak odtenek svojo številko, črka pa pomeni na kakšen material se bo tiskalo. Črna je itak črna tako da rabiš samo odtenek modre.
za vizitke pa če bo majhna naklada (do cca 200 kom) jih daj printat na printer, drugače pa bi blo že fajn it na offset.
PS: niti ne pride drago ker je v duotonu, pa še film bo zlo majhen.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Barve RGB, CYMK, RAL, PANTONEOddelek: Pomoč in nasveti | 1284 (1120) | avian2 |
» | Izdelava letakovOddelek: Pomoč in nasveti | 3307 (2786) | opeter |
» | CorelDraw publish to PDFOddelek: Programska oprema | 1429 (1238) | harvey |
» | Grafična priprava za tiskOddelek: Pomoč in nasveti | 4402 (3975) | Matev |
» | Kako naredim fluorescento oranžno barvo v photoshopu???Oddelek: Pomoč in nasveti | 1608 (1179) | pjongwing |