» »

Avto zvočniki na PC ali laptop

Avto zvočniki na PC ali laptop

ArchNem ::

Živjo vsem
Torej situacija je katastrofalna. Iščem način kako bi lahko ali na laptop (slabše specifikacije) ali na PC (malenkost boljše specifikacije) povezal zvočnike, ki so namenjeni za v avto. Če je to sploh možno? V BOF-u so mi rekli da ni možno, ampak kar nekaj rezultatov, ki jih je stric google našel dokazujejo da je možno in to, na več kot en način.
Torej če se bi zadeva dala izvest me še vedno skrbi specifikacije laptopa ki je TroNote M75-CWD. Neke pohvale vredne strani z opisom tega laptopa nisem našel, sem pa ugotovil, da je ključen dejavnik tukaj napajanje. V primeru da bi se stvar dala povezat omenjam samo laptop in ne PC, ker je PC boljši in potemtakem bi avtomatsko pomenlo da bi lahko povezal tudi na PC. Upam da bi se to dalo izvest ampak problem bi bla še kvaliteta zvoka.
Odločil sem se ponudbo teh avtozvočnikov pogledat ker sem jih že kar nekaj vidu za dokaj nizko ceno z kar visoko jakostjo zvoka.
Sem si prebral tole temo: Kako uporabiti Avtozvočnike za računalnik? ampak ni bila kaj dosti v pomoč...

Bi prosil za kakšen nasvet kako naj stvar uresničim če je sploh to možno. Mogoče pozna kdo kakšno lokacijo (Lj) kjer bi se zadeva, pred nakupom, dala še sprobat?

Hvala za odgovor.

Lep dan.

Naabo ::

Malce me bega tvoj post, namreč nikjer ne omenjaš ojačevalca. Bi ti rad zvočnike direktno povezal kar na pc? Ali misliš, če lahko poganja majhne zvočnike v prenosniku, da lahko tudi večje/močnejše?

ArchNem ::

Ne, lahko tudi ojačevalec, ni problema ampak en pocen in ne tak da bo prišel tolk kolikor bi bila cena zvočnika.

Scorpia ::

Prvo avtozvočniki so na 4 ohme, vsi hišni ojačevalci (vsaj cenejši) so na 6-8 ohmov. V najslabšem primeru boš iztisnil več moči kot je namenjenen. In seveda tudi ojačevalec ne bo dolgo delal.
Drugo avtozvočniki so narejeni da za sabo nimajo nič, ker avto je en sam pleh in nič ne izolira zvok da ne gre ven. Zato so tukaj uporabljeni drugačni materiali od navadnih zvočnikov. Iz njih sicer lahko iztisneš veliko, ampak rabiš narediti dober box za njih. Imaš na netu polno načrtov in tudi tukaj s sloveniji jih je kar nekaj folka naredilo.
Sicer ne vem kak budget imaš, ampak da bi delalo rabiš vsaj po dva para takih zvočnikov da bi dosegel upornost ojačevalca. Če pa gledaš zvočnike tam do 50 al več evrov, se ti pa zvokovno sploh ne splača to delat.
Moj nasvet raje si kupi kakšen stolp, al pa računalniške zvočnike. So dosti poceni, posebi glasbeni stolpi so izgubili ceno.
////

kixs ::

Ne razumem zakaj bi to sploh delal? Ok, recimo, ce to vzames kot neki izziv.

Kupis ene rabljene Logitech X-220 za okoli 20EUR in vec kot zadovoljivo spila.

Naabo ::

Tudi jaz ne razumem čisto namen tvojega projekta. Vseeno, stereo ojačevalci so načeloma narejeni za 4-8 ohmske zvočnike (tudi cenejši Scorpia, razn če si mislil receiverje za hišni kino, tisti pa so v povprečju za 8 ohmske). Če želiš poceni ojačevalec z dokaj vredu zvokom se oziraj za Class-T ojačevalci (imam tudi enega takega doma (sonic impact), prenosnega, ki deluje lahko tudi na baterije, zvok je dokaj dober za tako poceni škatlico, predvsem pri nižjih jakostih, pri pretiravanjih pa distorzija postane preveč očitna-THD:15%)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Naabo ()

Fantocci ::

Kupi si računalniške zvočnike z vgrajenim ojačevalcem in ne kompliciraj s temi avtozvočniki. So sploh vgrajeni v ohišje ali misliš še to sam delat? Ne izplača se, to Kitajci ceneje naredijo.

ArchNem ::

95% računalniških zvočnikov nima dovolj visoke jakosti zvoka oziroma po domače, so "pretihi" (pod 500W). Ostalih 5% pa ali so velik predragi, ali pa jih je preveč (logitech z-5500) - iščem en zvočnik ali v skrajnem primeru dva zaradi pomanjkanja prostora na mizi.

itak37 ::

Kake boljse aktivne monitorje nabavi, npr. Audioengine 2, stanejo okrog 150EUR.

Po tem video sodec bodo dovolj glasni.


Pri avtozv. bi moral izdelat ohisje, kupit primeren ojacevalec...

Fantocci ::

itak37 ti je dal dober predlog.

Ampak če so ti tisti predragi, dam roko v ogenj, da ti bodo neki računalniški 2.1 glede glasnosti čito zadostovali, če jih boš imel ob sebi. Sub daš pod mizo, sateliti so pa zelo majhni in jih imaš komot na mizi.
Tale TEAC XL-20 komplet imamo mi v službi in popolnoma zadostno ozvoči veliko pisarno:
http://www.nakupovanje.net/zvocniki-tea...

bobo55 ::

ejla, sej nekateri folk ima zadaj u prtljazniku PC uni navaden (namizni),
malo manjse ohisje, tko da to se da, tudi mene zanima kako samo pomoje
nebi smelo bit neki z4j3b4n0, ker kot pravis sam, napajanje ne, kupis uni
kabel oz. ga sam nardis ki gre iz napajalnika od PCja do tam ki mas uzigalnik
alpa daš zico kr direkt na baterijo (kot subwoofer)
edino kr je pomoje bi rabu ksn majhen LCD alpa niti ne, ce rabis to samo za
muzko/videje lahko daš samo zunanji disk (ki obstajajo tudi brez napajanja)....

????


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Avto zvočniki (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
8711749 (6996) dottor
»

Kupil Slušalke - Razočaran ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
302985 (2239) shadeX
»

Genius 5.1 + hitachi zvočniki

Oddelek: Zvok in slika
214300 (3886) Mattithyahu
»

sistem zvočnikov po hiši

Oddelek: Loža
204439 (3944) St235
»

Malo pomoči pri zvočnikih

Oddelek: Pomoč in nasveti
121465 (1325) MadMax

Več podobnih tem