Forum » Operacijski sistemi » Težave pri zagonu OS na dveh diskih
Težave pri zagonu OS na dveh diskih
MarkoMan ::
Oj,
jaz sem cist zgubljen in bi nujno rabil pomoc. Zgodbica gre nekako takole:
Imam dva HD. Nekega lepega dne sem nalozil na HD1 Win.Xp. Ker sem imel neke probleme sem se premislil in nalozil Visto na HD2. In ko nalagam Windowse mi ponodi opcije katere windovse hocm naloziti in normalno vedno izberem Visto. Zej sem pa HD1 ven vzel, mi pa napise error loading OS...neki tacga..se pravi samo z HD2 ne dela...
Kako bi jaz to resil, da obdrzim samo HD2, kjer je nalozena Vista, HD1 pa vzemem ven?
jaz sem cist zgubljen in bi nujno rabil pomoc. Zgodbica gre nekako takole:
Imam dva HD. Nekega lepega dne sem nalozil na HD1 Win.Xp. Ker sem imel neke probleme sem se premislil in nalozil Visto na HD2. In ko nalagam Windowse mi ponodi opcije katere windovse hocm naloziti in normalno vedno izberem Visto. Zej sem pa HD1 ven vzel, mi pa napise error loading OS...neki tacga..se pravi samo z HD2 ne dela...
Kako bi jaz to resil, da obdrzim samo HD2, kjer je nalozena Vista, HD1 pa vzemem ven?
vsak zacetek in zacetnik je tezek
- spremenil: MarkoMan ()
Pa se ena cudna stvar je....ze veckrat sem probal sformatirat HD1 pa ni slo. Ko pa sem ga dal v nov racunalnik, kot samostojni disk, mi pa tipkovnica po bootu ni vec delala...se pravi: tipkovnica dela toliko da lahko pridem v Boot meni, kjer nastimam primarni boot (cd-rom), pol pa ko se boot konca, rece pres any key to instal wins (k mam xp v cd-romu), mi pa tipkovnica ne zagrabi...in konca se v tistem menuju, katere vidnovse hocem naloziti, kar pa v novem racunalniku ne gre...
Da ni kaka fora z unimi juperji na HD?
Da ni kaka fora z unimi juperji na HD?
Rippy ::
V tvojem primeru master boot record na HD1 kaže na Visto v HD2 . To pomeni, da imaš na HD1 napisano, da je na HD2 operacijski sistem Vista. Ker so bili ti podatki odsotni ni bilo mogoče bootat Visto.
Na računalniku 2 imaš USB tipkovnico, katera ponavadi ne deluje izven OS. Lahko poskusiš s PS2 tipkovnico s prvega računalnika in v biosu (enable USB keybord support) ali nekaj takega, če imaš to možnost in bo verjetno delovalo.
Na računalniku 2 imaš USB tipkovnico, katera ponavadi ne deluje izven OS. Lahko poskusiš s PS2 tipkovnico s prvega računalnika in v biosu (enable USB keybord support) ali nekaj takega, če imaš to možnost in bo verjetno delovalo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Rippy ()
Ja tocno to se dogaja. A se da kej narest, da bi mi bootal samo iz HD2, kjer je Vista?
preem ::
mbr boš mogu popravt.
kok že gre to na winsih? u recovery console moreš nekak pridit pol pa fixmbr al neki tacga. ti bo kak win guru bolj podrobno povedal.
kok že gre to na winsih? u recovery console moreš nekak pridit pol pa fixmbr al neki tacga. ti bo kak win guru bolj podrobno povedal.
mbr? Bi blo fajn, ce bi mi lahko kdo razlozu mal...drgac mam pa vsaj neki za googlat :)
bluefish ::
ob zagonu računalnika zaženeš namestitveni DVD od Viste in je nekje en mali gumb ali napis, ki te povede v način za popravilo raznih reči. Tam izbereš Recovery Console ali nekaj podobnega in vneseš ukaza fixboot in potem še fixmbr.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | linux: monitor power status detekcijaOddelek: Operacijski sistemi | 1136 (889) | cahahopie |
» | zagon računalnikaOddelek: Operacijski sistemi | 2165 (2090) | mera |
» | Težave z diskom...Oddelek: Pomoč in nasveti | 1245 (1138) | dux |
» | Kako odstranit en operacijski sistem, drugega pa pustiti?Oddelek: Operacijski sistemi | 1760 (1362) | Paramedic |
» | [ Linux ] Tezave z bootloaderjemOddelek: Operacijski sistemi | 2112 (1840) | Volk| |