Forum » Programiranje » VB: skeniranje mape
VB: skeniranje mape
Veron ::
Kar se tiče programiranja sem še dokaj svež =)
Sem pa se spravil narediti en program, sicer zadevo že uspešno sestavil, testiral (na malem številu datotek) in delala. Vse skupaj se mi je "sesulo", ko sem probal program na večjem številu datotek...
na kratko ideja programa: Torej želim narediti program, ki bo ob zagonu poskeniral določeno mapo (in njene podmape), tako da bo dobil vn imena datotek (polna pol, ali pa samo "delan" od folderja naprej, kateri je v "seachu") in njihov datum, kdaj je bila nazadnje spremenjena (sam sem uporabil funcijo computer.filesystem.lastwriteaccess).
torej to stori ob zagonu, potem pa nastavim timer, da recimo na vsakih 10min preveri še enkrat folder in preveri, če je katera datoteka spremenjena ali na novo napisana oz. izbrisana. od tukaj naprej bom znal zadevo poštimat, vendar tale proces, da preverja če je kaj "novega" mi dela težave, ko pride preko 1000 datotek, še večji problem je, ker so računalniki tudi po 10.000datotek ali več (max 15.000).
Torej kaka ideja, kako se zadeve najbol elegantno lotit?
Kam shranjevat listo skenirani fajlov ob zagonu, kam shranjevat vmesne rezultate med ponovnim skeniranjem?
Sem pa se spravil narediti en program, sicer zadevo že uspešno sestavil, testiral (na malem številu datotek) in delala. Vse skupaj se mi je "sesulo", ko sem probal program na večjem številu datotek...
na kratko ideja programa: Torej želim narediti program, ki bo ob zagonu poskeniral določeno mapo (in njene podmape), tako da bo dobil vn imena datotek (polna pol, ali pa samo "delan" od folderja naprej, kateri je v "seachu") in njihov datum, kdaj je bila nazadnje spremenjena (sam sem uporabil funcijo computer.filesystem.lastwriteaccess).
torej to stori ob zagonu, potem pa nastavim timer, da recimo na vsakih 10min preveri še enkrat folder in preveri, če je katera datoteka spremenjena ali na novo napisana oz. izbrisana. od tukaj naprej bom znal zadevo poštimat, vendar tale proces, da preverja če je kaj "novega" mi dela težave, ko pride preko 1000 datotek, še večji problem je, ker so računalniki tudi po 10.000datotek ali več (max 15.000).
Torej kaka ideja, kako se zadeve najbol elegantno lotit?
Kam shranjevat listo skenirani fajlov ob zagonu, kam shranjevat vmesne rezultate med ponovnim skeniranjem?
Veron ::
Bi prosil za malo pomoci, ce bi znal kdo pomagat (verjetno je kdo, ki obvlada zadeve).
pogruntal
pogruntal
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Veron ()
Tutankhamun ::
Ah ti samo ulov sporočila kateri folderji ali filetki so v določeni mapi novi, oz so se spremenili.
Brez veze, use gledat. Pa še sistem na 10minut mal zadušiš, to se tko ne dela. Ne vem pa kako se to v VB dela. Funkcije pa so:
FindFirstChangeNotification ()
Brez veze, use gledat. Pa še sistem na 10minut mal zadušiš, to se tko ne dela. Ne vem pa kako se to v VB dela. Funkcije pa so:
FindFirstChangeNotification ()
AMD Phenom QUAD 9950 Black Edition, 8GB
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows ob zagonu dela zelo počasi (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 8298 (7270) | oo7 |
» | Dropbox - uporabljate? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Programska oprema | 43294 (28642) | ZaLoMaT |
» | Spremembe v uporabniškem vmesniku Windows 8 (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 46841 (39898) | Jst |
» | Virtual desktop - kateri zna delati z ikonamiOddelek: Programska oprema | 2497 (1970) | misek |
» | kako z rami?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1847 (1616) | jurera |