Forum » Navijanje » Twilight zone
Twilight zone
Klampfer ::
Na Gigabyte 7vrxp, imam AMD XP 1800, 2x256MB DDRAM (Samsung in noname), Winfast GF 4 4400, Vulcano 7, ...
Do pred kratkim mašine nisem mogel OCjat na več na 140 MHz FSB, pa še takrat sem moral RAM znižat na 266MHz. Bios sem redno update-al. GF 4 4400 ni šel več kot 310/690.... vse do včeraj.
Update-al sem BIOS na F8 verzijo in zgodil se je čudež. Mašino sem lahko brez problemov dal na 150MHz FSB in ob tem imel RAM nastavljen na 333MHz!!! Obenem sem lahko GeForeca 4 4400 dal na 320/700 !!! Mislim... kako je to mogoče? Zarad BIOSa? Mašina dela stabilno, frekvence so prave, kar sem primerjal tud z zadnjo Sandro... 3DMARK2001 mi lepo stabilno dela...
Naj mi kdo prosim to razloži...
Do pred kratkim mašine nisem mogel OCjat na več na 140 MHz FSB, pa še takrat sem moral RAM znižat na 266MHz. Bios sem redno update-al. GF 4 4400 ni šel več kot 310/690.... vse do včeraj.
Update-al sem BIOS na F8 verzijo in zgodil se je čudež. Mašino sem lahko brez problemov dal na 150MHz FSB in ob tem imel RAM nastavljen na 333MHz!!! Obenem sem lahko GeForeca 4 4400 dal na 320/700 !!! Mislim... kako je to mogoče? Zarad BIOSa? Mašina dela stabilno, frekvence so prave, kar sem primerjal tud z zadnjo Sandro... 3DMARK2001 mi lepo stabilno dela...
Naj mi kdo prosim to razloži...
Bogomir
Clemento ::
ja edina razlaga je da so popravili bios! Poglej bugfixes za novi bios!
*Epox 8rda+, XP2600+@stock speed, TT Silent Boost, AS5, Ati AH3650
*Abit NF7-S, XP2500+@2425Mhz, 1.85V(220x11), TT Volcano 12, AS5, Rage128PRO
*Abit NF7-S, XP2500+@2425Mhz, 1.85V(220x11), TT Volcano 12, AS5, Rage128PRO
matic ::
djPizzicato: ima zelooo podobno masino.. eding geforca imam se 2jko.. ali imas ti ram drugace 266mhz al 333mhz?
Kake imas temperature!?
Prej in zdaj?
Kake imas temperature!?
Prej in zdaj?
Klampfer ::
Hja... na bugfixes... zelo skopo opisano in nič kaj takega kar bi pripomoglo k tako izboljšanemu OCjanju (proti prej).
Zaj imam RAM v BIOSu na 333MHz, kar s povečanjem FSBja znese zdaj cca 370MHz.
Noter imam en 256MB Samsung PC2700 CL 2.5
in neko noname firmo 258MB PC2700 2.5
Temperatura AMDja prej je bila povprečje cca 45stopinjC, zdaj pa cca 48stopinjC.
Tako visokim temp. botruje predvsem GF 4 4400, ki se zelo greje..
Pa še ena zanimivost glede točnosti teh temperatur. Kolega se je skos hvalil kak njegov AMD ne preseže 40stopinjC. In je lepo prinesel kišto k meni, sma vzela AMD iz njegove kište in ga dala v mojo. Temp. je bila za cca 5 stopinj večja... Plus tega da ima on MIDI jaz pa BIG tower (pa še odprte kište sva imela).
Zaj imam RAM v BIOSu na 333MHz, kar s povečanjem FSBja znese zdaj cca 370MHz.
Noter imam en 256MB Samsung PC2700 CL 2.5
in neko noname firmo 258MB PC2700 2.5
Temperatura AMDja prej je bila povprečje cca 45stopinjC, zdaj pa cca 48stopinjC.
Tako visokim temp. botruje predvsem GF 4 4400, ki se zelo greje..
Pa še ena zanimivost glede točnosti teh temperatur. Kolega se je skos hvalil kak njegov AMD ne preseže 40stopinjC. In je lepo prinesel kišto k meni, sma vzela AMD iz njegove kište in ga dala v mojo. Temp. je bila za cca 5 stopinj večja... Plus tega da ima on MIDI jaz pa BIG tower (pa še odprte kište sva imela).
Bogomir
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Klampfer ()
jah jast imam 7gavrxp volacno7+ in amd 1800xp+ nic navito.. vse pac tako kot je treba.. pa gforce2.. in je temperatura od 51 do 55 stopinj ob pac normalnem delu do polne obremenitve.. pac kake igrce pa obdelva grafike itd..
Volacnota mam pa na minimumu... 3500 obratov.
Imam pa se 3 dodatne vente notr.. enga pr cpeju pr periferiji.. enga na bocni stranici in enga spredaj podaj. Vse pa na 5V tako da so tihi ko miske..
Drugace pa glede temp. sem jaz vzel nek obicen temrmometer za temperaturo zraka merit.. sem sondico zarinu v volacnu spodaj v eno od tistih lukenj ki je misljena za montazo na p4 in izmeri temp.. potem se to isto ponovil pri kolegu ki ma lih tako amd1800xp a drugo plato in hladilnik.. temperatura pa so bile skoraj da enake.. ce se prav spomnim so bile to okol 48.. al pa 38.. nevem sem pozabu.. ampak skratka vecinoma so kar precej enake temp. ko je priblizno enako hlajenje..
Volacnota mam pa na minimumu... 3500 obratov.
Imam pa se 3 dodatne vente notr.. enga pr cpeju pr periferiji.. enga na bocni stranici in enga spredaj podaj. Vse pa na 5V tako da so tihi ko miske..
Drugace pa glede temp. sem jaz vzel nek obicen temrmometer za temperaturo zraka merit.. sem sondico zarinu v volacnu spodaj v eno od tistih lukenj ki je misljena za montazo na p4 in izmeri temp.. potem se to isto ponovil pri kolegu ki ma lih tako amd1800xp a drugo plato in hladilnik.. temperatura pa so bile skoraj da enake.. ce se prav spomnim so bile to okol 48.. al pa 38.. nevem sem pozabu.. ampak skratka vecinoma so kar precej enake temp. ko je priblizno enako hlajenje..
pa kaj se..
pa namesto bakrenih, potem ze kar zlate hladilnike notr z diamnti!? Ko un motorolin mobitel!
pa namesto bakrenih, potem ze kar zlate hladilnike notr z diamnti!? Ko un motorolin mobitel!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | tooo damn hot...65Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1798 (1149) | SaS |
» | Gigabyte 7vrx POMOČ, jaz nimam več idejOddelek: Pomoč in nasveti | 1410 (1087) | Klampfer |
» | problem (najverjetneje) z Leadtek GF4Ti4400 (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 3263 (2553) | Blizz |
» | 3DMark 2001 in OCjanjeOddelek: Navijanje | 1277 (979) | Pizzicato |
» | preglasno hlajenjeOddelek: Strojna oprema | 1476 (1122) | AngelOfDeath |