Forum » Strojna oprema » preglasno hlajenje
preglasno hlajenje
waters ::
Imam Athlona xp 1800 in hladilnik TT Vulcano 7. Zadeva je precej glasna in mi gre rahlo na živce. Kakšne možnosti imam?
LP
LP
royt ::
1. Zamenjaj procesor z P4 ...hec
2. imaš posebne obloge za škatlo...sej je nekje tudi tema na STju o tej stvari...
2. imaš posebne obloge za škatlo...sej je nekje tudi tema na STju o tej stvari...
krucymucy ::
Pa lohk tud odbijes tist clen iz volcanota dol in si naredis na potenciometer!!! S kolk pa se ti vrti?
Pizzicato ::
Imam isti 1800XP in Vulcano7. Kolk se ti pa greje (temp.)?
Men se 56stopnijC. Ko pa ga dam na 1900XP (1.6Ghz), pa ob Burn-inu na cca 62 stopinjC.
Kaj pa tebi?
Men se 56stopnijC. Ko pa ga dam na 1900XP (1.6Ghz), pa ob Burn-inu na cca 62 stopinjC.
Kaj pa tebi?
Bogo
Malecky ::
kere temperature..... faaaakkkk
Dejte mal usmerit zrak skozi, odlepite tiste kurčeve termalne nalepke,
pobrusite svoje Vulkančke s vodobrusnim papirjem... namažite AS3!
Dejte mal usmerit zrak skozi, odlepite tiste kurčeve termalne nalepke,
pobrusite svoje Vulkančke s vodobrusnim papirjem... namažite AS3!
Prej sem ga malo biksnil. Preko programa Speedfan sem pogledal in zadeva piše takole Fan 1: 4383RPM, Fan 2: 0 RPM, Temp 2: 45, Temp1: 33, HD0: 40. Ali se da kaj naredit softversko.
LP
LP
OK, že vem KT266A je...
1. DL si program WCPRSET z tega naslova: pod Miscellaneous utilities DL
2. odpakiraj, inštaliraj program....
3. Daj add in vpisi: register 92 vrednost daj pa E9
Isto dodaj še eno vrednost 95=1E
4. Pod startup daj "start"
5. Device pa na "Enable"
Tako po restartu imaš urejeno "pravo" hlajenje, mislim da ti bo tudi s končne temperature
padlo nekaj stopinj, glavno kar boš pa dosegu s tem je da bo temperatura
v ohišju manjša ko proc ne bo 100% obremenjen in tako se tudi V7 ne bo sukal s 4500rpm.
1. DL si program WCPRSET z tega naslova: pod Miscellaneous utilities DL
2. odpakiraj, inštaliraj program....
3. Daj add in vpisi: register 92 vrednost daj pa E9
Isto dodaj še eno vrednost 95=1E
4. Pod startup daj "start"
5. Device pa na "Enable"
Tako po restartu imaš urejeno "pravo" hlajenje, mislim da ti bo tudi s končne temperature
padlo nekaj stopinj, glavno kar boš pa dosegu s tem je da bo temperatura
v ohišju manjša ko proc ne bo 100% obremenjen in tako se tudi V7 ne bo sukal s 4500rpm.
amd ::
Stari jst ti predlagam da greš v najbližjo trgovino z računalniško opremo in si kupiš ZALMAN-a 6500Cu ali pa TT Vulcano7+ saj oba od teh proizvodov imata regulator hitrosti (se pravi da tiše dela). Oba proizvoda imata izjemne hladilne lastnosti saj se oba tudi sam preizkusil na AMD Athlon navitega na 2600Mhz.
Mr.Kovak
Mr.Kovak
Telebajsek, imam BIG tower, vtrgal sem dol nalepko iz Vulcanota, natanko namazal s SILVER pasto, imam dodaten vpih ventilator predaj spodaj, izpih takoj zadaj za procesorjem (mali fan), izpih zadaj zgoraj, velik fan. Kabli po kišti so lepo razporejeni (velik pretok zraka)....
Temp. kište je cca 46stopinj, proca pa 58 stopinj....
Je pa res, da je temp kište odvisna od postavitve senzorja za topoloto. Prej sem imel v isti kišti ABITko pa mi je bila temp. ohišja samo 30 stopinj. Zdaj pa naenkrat 46!!! Hudo...
Temp. kište je cca 46stopinj, proca pa 58 stopinj....
Je pa res, da je temp kište odvisna od postavitve senzorja za topoloto. Prej sem imel v isti kišti ABITko pa mi je bila temp. ohišja samo 30 stopinj. Zdaj pa naenkrat 46!!! Hudo...
Bogo
Kako maš lahko tako temperaturo v kišti men ni jasn???
Veš kake so moje temp?
pri spodnji konfiguraciji, s ASII in 1783mhz na full load 42°C!
To z Volcano7 sicer pri 1.75V in napajalec imam zunaj namontiran...
OK tole je moja kišta... sam ni velik razlike tudi če unadva 120mm ne delata, ker skoraj nikoli ne!
Veš kake so moje temp?
pri spodnji konfiguraciji, s ASII in 1783mhz na full load 42°C!
To z Volcano7 sicer pri 1.75V in napajalec imam zunaj namontiran...
OK tole je moja kišta... sam ni velik razlike tudi če unadva 120mm ne delata, ker skoraj nikoli ne!
Telebajsek
VSAKA ČAST temperatura padla za 10 stopinj obrati padli za cca 600 rpm in posledično tudi glasnost.
Hvala
PS: Kaj se je prvzaprav zgodilo?
VSAKA ČAST temperatura padla za 10 stopinj obrati padli za cca 600 rpm in posledično tudi glasnost.
Hvala
PS: Kaj se je prvzaprav zgodilo?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: waters ()
Ja nastavila sva VIA chipset da dovoljuje idlanje procesorja in tako zagotovi
da deluje tudi brez obremenitve, pa tud končna temp se bi morala malo zmanjšat.
Glavno je da ko je računalo brez dela tista stvar ne žge še skoz 50°C...
Ajde........... tj me pa hiter predlagat za moderatorja da boste še kej pametnega zvedli...
da deluje tudi brez obremenitve, pa tud končna temp se bi morala malo zmanjšat.
Glavno je da ko je računalo brez dela tista stvar ne žge še skoz 50°C...
Ajde........... tj me pa hiter predlagat za moderatorja da boste še kej pametnega zvedli...
gorenc ::
telebajsek, kaj so tiste cevi v tvoji kisti? vem da usmerjajo zrak ampak kje si to nabavil
hvala!
hvala!
To cev sem kupil v Bauhausu, je pa kr draga nekje 1500SIt na meter pomoje.
Na zadnji strani cevi zrak ven iz področja CPU vleče 120mm Sunon ki se nahaja na
zadnji strani ohišja zgoraj. Pri CPU je še 92mm Suno ki stalno deluje.
Na zadnji strani cevi zrak ven iz področja CPU vleče 120mm Sunon ki se nahaja na
zadnji strani ohišja zgoraj. Pri CPU je še 92mm Suno ki stalno deluje.
Telebajsek, kapo dol. Vsaka ti čast. Ej, kako dobra kišta....
Ta ideja da si dal napajalnik ven je pa full genijalna. Kako si ga pa pol pritrdil na ohišje?
Jaz imam full probleme z rezanjem oz. vrtanjem tega pleha, ker je kr trd. A imaš kak dober nasvet glede vrtanja (rezanja) v pleh?
Vidim, da si plastiko sprejal (barval). A se ti kaj lušči? Kakšno barvo si pa uporabil?
Ta ideja da si dal napajalnik ven je pa full genijalna. Kako si ga pa pol pritrdil na ohišje?
Jaz imam full probleme z rezanjem oz. vrtanjem tega pleha, ker je kr trd. A imaš kak dober nasvet glede vrtanja (rezanja) v pleh?
Vidim, da si plastiko sprejal (barval). A se ti kaj lušči? Kakšno barvo si pa uporabil?
Bogo
"Ta ideja da si dal napajalnik ven je pa full genijalna. Kako si ga pa pol pritrdil na ohišje?"
Hvala hvala
Em spodnji del pod napajalnikom se pleh malo razrezal in naredil eno tako simpl polico. Pol je pa še en vijak tik pod 120mm
ventilatorjem, to je vse, se pravi menjava napajalca 2minuti
Vam pa povem da če imate big tower bo to ena izmen najbolj učinkovitih metod kako shladiti sistem, pri starem
Tbird 700@840 mi je temperaturo zbil 5°C! Sam ta napajalec mod!
"Jaz imam full probleme z rezanjem oz. vrtanjem tega pleha, ker je kr trd. A imaš kak dober nasvet glede vrtanja (rezanja) v pleh?"
Ja je kr veliko dela, uporabljal sem Bosch ubodno žago (uno k zgleda kot velik nož) flexarco (dunno wht you call it)....
Glavno je da osnovno obliko odrežeš ostalo se pa pol lepo da pobrusit, vse sem moral še brusit.
Pa za flexo se dobi full tanka rezila za pločevino, je sam kak 1.5mm široka sled.
"Vidim, da si plastiko sprejal (barval). A se ti kaj lušči? Kakšno barvo si pa uporabil? "
Barval sem jo z avtolakom. Nikoli, ampak NIKOLI se ne lotit barvanja kište s sprejem, ker boš tko razočaran pa dargo bo...
Pojdi k najbližjemu avtoličarju pa ti bo namešal poljubno barvo, za celo kišto te pride 5KSIT, vse z notranjostjo vred...
se pravi več kot liter barve.
Imel sem modro plastiko pobarvano s sprejem pa se je luščil, sem pol komplet zdrgnil dol z ravnilom "duh" pa na novo pobarval s pravim avtolakom,
Skoraj neuničljiva barva! Je treba res oster predmet da jo proč dobiš.
Hvala hvala
Em spodnji del pod napajalnikom se pleh malo razrezal in naredil eno tako simpl polico. Pol je pa še en vijak tik pod 120mm
ventilatorjem, to je vse, se pravi menjava napajalca 2minuti
Vam pa povem da če imate big tower bo to ena izmen najbolj učinkovitih metod kako shladiti sistem, pri starem
Tbird 700@840 mi je temperaturo zbil 5°C! Sam ta napajalec mod!
"Jaz imam full probleme z rezanjem oz. vrtanjem tega pleha, ker je kr trd. A imaš kak dober nasvet glede vrtanja (rezanja) v pleh?"
Ja je kr veliko dela, uporabljal sem Bosch ubodno žago (uno k zgleda kot velik nož) flexarco (dunno wht you call it)....
Glavno je da osnovno obliko odrežeš ostalo se pa pol lepo da pobrusit, vse sem moral še brusit.
Pa za flexo se dobi full tanka rezila za pločevino, je sam kak 1.5mm široka sled.
"Vidim, da si plastiko sprejal (barval). A se ti kaj lušči? Kakšno barvo si pa uporabil? "
Barval sem jo z avtolakom. Nikoli, ampak NIKOLI se ne lotit barvanja kište s sprejem, ker boš tko razočaran pa dargo bo...
Pojdi k najbližjemu avtoličarju pa ti bo namešal poljubno barvo, za celo kišto te pride 5KSIT, vse z notranjostjo vred...
se pravi več kot liter barve.
Imel sem modro plastiko pobarvano s sprejem pa se je luščil, sem pol komplet zdrgnil dol z ravnilom "duh" pa na novo pobarval s pravim avtolakom,
Skoraj neuničljiva barva! Je treba res oster predmet da jo proč dobiš.
AngelOfDeath ::
Jaz sem si svoj napajalnik tud preuredil samo ga nisem ven dal in sem sistemu znižal temp. za 10+ stopinj
Poletiu pa mu zamenjam samo še vent (dam večjega gor ).
Poletiu pa mu zamenjam samo še vent (dam večjega gor ).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Temperatura cpuOddelek: Hlajenje in modifikacije | 3049 (1821) | rejven |
» | Kakšno temparaturo ima vaš procesor? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 8041 (5831) | the_unborn |
» | Kako še izboljšati AMD Xp1800Oddelek: Navijanje | 1092 (824) | jani |
» | XP1700+ na 58° verjetn ni normaln ha?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2448 (1471) | Markoff |
» | Kako vroč je vaš CPU ?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1944 (1444) | abcde7 |