» »

3DMark 2001 in OCjanje

3DMark 2001 in OCjanje

Pizzicato ::

AMD 1800XP na 1900XP, WinFast GForce 4 4400 na 310/690:

3D MARK 11500:D

Komentarji?
Bogo

Malecky ::

Score je kul, moraš pa vedet da razen GF4 maš vse bolj švoh navit.

ajde dajmo mal tele AMDje spedenat... sej znate:))

Če bom moderator se bomo še velik trikov naučil:D

Hja, telebajsek, a mi lahko nekaj razložiš?

Kupil sem novo Gigabyte plato KT333 in 256 MB PC2700 (Samsung).

Vse sem že probal pa mi RAM zmeraj dela na 2x133=266MHz. Menjal sem BIOS, nastavil v BIOSU na 333MHz,....

Pa noče.;((

Sandra za RAM - 2070

Kaj bi lahko blo krivo?
Bogo

Ram itak dela na 133mhz, 266 je sam posledica DDR (double data rate).

Ej nimam pojma kaj maš za en problem, morem pol pogledat eno GB plato,
sicer sem seznanjen z njimi sam ne navijalsko, ker nobena ni bla moja.

Drugače bi lahko prej vprašal, zato ker nisi kupil ravno prave plate za
200mhz FSB, ker boš nad 190mhz (če sploh) dobu velik problemov z trganjem
AGP grafike in podobno... v Glavnem sami problemi. Edina plata ki vem da dela
tudi na 220mhz FSB trenutno je KX7 seveda Abit, Epox ma iste probleme.

Dej mal opiši bios pa to... kako sptreminjaš FSB, a so kje Async setingi da
te jebajo al kaj...

Lp

Telebajsek, prosim za pomioč.

Tole plato sem kupil, ker je bila od 10 testiranih za KT333 naboljša.

RAM sem kupil PC2700 (Samsung), samo v Sandri mi kaže da dela samo na 266Mhz. Tud rezultat je tak (2070).

BIOS imam ta zadnji (F6). V BIOSU sem nastavil na AUTO ali pa tud na 333MHz, pa mi vseeno RAM zmeraj ostaja na 266MHz. Čudno ne?

Čuj, kako pa je to s trganjem grafike. Namreč opažam, da mi kljub visokem score-u v 3DMarku (11300), grafiko večkrat "trga". Pa imam osveževanje ekrana na 100Hz. To je res čudno in ne vem zakaj se to dogaja. Sem že probal z vklopom in izklopom VSynca, pa je isto. A ve kdo kaj več o tem?
Bogo

"Tole plato sem kupil, ker je bila od 10 testiranih za KT333 naboljša. "

Saj je drobra plata... sam za navijanje se kupuje sam najboljše plate, pa če majo eni neke
probleme z Abitom (js jih nimam) majo drugi najbolj navite, najboljše score in NIČ težav na drugih področjih.

"RAM sem kupil PC2700 (Samsung), samo v Sandri mi kaže da dela samo na 266Mhz. Tud rezultat je tak (2070). "

Če kupiš PC2700 ram še ne pomeni da bo delal kuj na 166mhz, PC2700 sploh še ni zaživel kot stanard
kaj šele PC3200 recimo. Standard bo pa takrat ko boš mu Hammerja pa se ti bo na začetku Proc zbudu kot 166*xx ipd.

"BIOS imam ta zadnji (F6). V BIOSU sem nastavil na AUTO ali pa tud na 333MHz, pa mi vseeno RAM zmeraj ostaja na 266MHz. Čudno ne? "

Ko ti daš na AUTO se prebere specifikacije s proca in se tako tudi nastavi se pravi 133mhz za tvojega XP-ja.
Na sinhrono 166mhz 333DDR bi pa ram moral delat na 166mhz. Je pa tuki še fora da če ti nastaviš KT33 plato
da naj dela na 166mhz to še ne pomeni da bo delal tudi RAM na 333DDR, ker podpirajo asinhroho delovanje enako kot je imela
opcijo Epox 8KHA+.

S trganjem grafike pa tko: Teb se nebi smelo trgat, pri tebi je verjetno to posledica preveč navitega rama, ko se čez par BM ram ogreje začne
kazat razne artifakte in podobno golazen, moral boš hladit ram ali pa naredit Voltmod da boš delal pri tej frekvenci.
Ni pa nujno da je grafa, če veš kaj pomeni preveč navito:D

Za nastavitve uporabljaj: Aperture size zate je 256MB, AGP drive strengh daj na manual pa DA. Pa wast write enable.

Telebajsek:

Za mojo plato piše, da podpira 333MHz DDR RAM. Torej, če sem nastavil v BIOSu na 333MHz, pomeni, da mi mora RAM dela na 333MHz, ki ga imam (Samsung). Hmmm... verjetno bi moral nekje nastavit na Asinhrono delovanje. Te opcije pa nimam v BIOSu... Pikola, kako to?

Za trganje grafike:
Ko imam vse na default, to je AMD na 1800XP, Geforce 4 4400 na default. Se mi grafika isto trga (na momente). Ugotavljam, da je to takrat, ko se npr. pri Mohaa poaknem naprej. Če pa stojim na miru in samo rotiram pogled, pa na začetku malo trga, pol pa se lepo gladko premika. Predvidevam, da ko so podatki v RAMu grafične dela gladko. Ko pa je podatke treba spravit v RAM grafične, pa na momente trga... Kaj ti meniš?

Glede hlajenja procesorja. Gor imam Vulcano 7 in Artic silver pasto vmes. Pri nenavitem se mi grejo ob polni obremenitvi do 60stopinjC. Drugač pa cca 55stopinjC.

Če ga dam pa na 1900XP pa se mi temp. dvigne za cca. 3stopinjeC.

A je temp. vredu, ali pa bi morala vseeno bit nižja (glede na to da imam Vulcano7). Kišta je BIG tower, Sodaj dodaten vpih, zgoraj pa dodaten izpih ventilator.

Hvala za pomoč
Bogo

LunKi ::

Isti šit je pr men z cukanjem grafike ko špilam ballistics al pa ghost recon na max mi frame rate učas pade na 15fps!!!!!!!!!Pol se pa mal ubrnm pa dela 80 al pa več. Ja u
p**** grafična za 100k si tega ne more prvoščt. Jst mam score na vse default 9600 markov. Ram mam pa tud 333 na epox 8k3a pa baje do tega cukanja pride zarad viinega čipovja pa je treba 4in1 driverje zlodat. Nope ne popravi. Mogoče so xpji???

LunKi ::

Evo moje nastavitve

Fsb rama je 133
current dram freq(neki tazga) 166

Zanima me sledeče

kaj je to video ram cachable (kej spremeni ce dam to off)

pa pod settings za ram mam trenutna na normal nastiman k je ta prvi mam pa še 4 nastavitve k je pa ta zadna piše turbo :) -Kakšna opozorila predn to sprobam?

Tak, pa sem ugotovil, zakaj trga grafiko.

To je zaradi prenosa podatkov iz diska. Takrat ko vtrga, vidim lučko za HD, to pomeni da nekaj podatkov prenaša.

Pikola, pa diske imam v RAIDu 0, pa se mi to dogaja.

A ima kdo kak nasvet?
Bogo

zizi ::

Dej povej kateri trdi disk imas...

Pa ker ATA podpira..66? 100? 133??

Mogoce imas pa en ultra pocasen disk, no ce ga pa nimas je pa lahko veliko moznosti...

Povej ker disk mas pa ti lahko svetujem...
War is Peace
Freedom is Slavery
Ignorance is Bliss

IBM ATA 100 7200 rpm v RAID 0. Sem že ugotovil, da je to feler v špilu. Ker v drugih špilih to ne dela...:D
Bogo

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

eno vprasanje glede RAM-a

Oddelek: Strojna oprema
151380 (1214) lambda
»

Je kriva plosca za memtest errorje/nestabilnost?

Oddelek: Navijanje
81714 (1566) AtaStrumf
»

asus a7nx8!!!

Oddelek: Strojna oprema
131168 (1031) boštjan
»

Epox 8RDA+ // Athlon 1700+ // 256 PC2700 DDR

Oddelek: Navijanje
7971 (799) Jure2k
»

Twilight zone