» »

Vrednost računalnika?

Vrednost računalnika?

RazzorX ::

Ker ne igram iger in podobnega, se bom najverjetneje odločil za nakup iMac-a, zato bi prodal ta računalnik kompletno vse skupaj pa me zanima vrednost, koliko bi dobil zanj;

Monitor Hyundai 19" (star cca. 2,5 leti)
Miška Logitech LX6 (stara par mesecev)
Tipkovnica Logitech UltraX Media Keyboard (stara cca. 2,5 leti)

Sistem:
Ohišje: Antec Twelve Hundred (dva ventilatorja dodana, torej 7x120mm ventilatorjev, 1x190mm)(staro cca. pol leta)
Trda diska: Western Digital 320GB 16MB, 7200RPM, Seagate Barracuda 500GB 32MB, 7200RPM (oba stara cca 1 leto)
Matična plošča: Asus P5Q Pro (cca. pol leta)
Procesor: Intel Core 2 Quad Q9300 (cca. 1 leto)
Procesorski hladilnik: Zalman CNPS 9700 (cca. 2.5 leti)
RAM: 4GB DDR2 800MHz (cca. 1,5 leti)
Grafična kartica: ATI Radeon HD4850 512MB (cca. pol leta)
Zvočna kartica: Creative X-Fi Xtreme Music (cca. 2 leti)
Napajalnik: LC Power 550W (cca. 2,5 leti)

Lahko zraven tudi prodam Windows Vista Ultimate 32bit originalno z DVDjem in vsem ostalim.

Že vnaprej hvala za vaše odgovore.

BALAST ::

Tole je kar zmogljiva mašina, ampak ker trenutno največji konkurent Intelu, prodaja AMD za pol cenejše produkte z enako zmogljivostjo, bo težko najti kupca za 30% nižje cene kot je bilo to v navadi pol leta nazaj preden je prišel Phenom II. Zato se moja ocena glasi takole:


Monitor 60€ (Hyundai ni ravno podjetje ki bi držalo ceno, zaradi podpovprečne kvalitete produktov)
Miška 15€ (dobra miška, ampak kaj moraš rabljena periferija takoj izgubi 50%)
Tipkovnica 5€ (2,5 letne bakterije, ne hvala)

Ohišje 80€ (še vedno zanimivo, ampak verjetno boš dobil več povpraševanja če prodaš posebaj)
Trda diska 30€ in 40€ (cena se še drži, nov 500Gb je 50€)
Matična 70€ (odlična kvaliteta, ampak ni več tako popularna)
Procesor 120€ (komaj kaj boljši od Q6600, ki se sedaj rabljen prodaja po 100€)
hladilnik 10€ (za svoj čas odličen, ampak za 20€ so zdaj že boljši)
RAM 35€ (nov je 40€)
Grafična 70€ (slaba serija 512Mb pomeni večje tveganje okvare, če bi bila 1Gb bi bila vredna 50€ več)
Zvočna 20€ (ni veliko interesentov, ki bi jo prefereralo pred integrirano, najbolje da prodaš posebaj)
Napajalnik 5€ (izven garancije je vreden le toliko, ker je tveganje večje)

Torej bi skupaj dobil 560€, če prodaš po delih, če pa želiš prodati vse kompletno pa bi dibil kupca za 40€ manj, to je 520€.

__Devil__ ::

400-500€?

333333 ::

Će si z Lj kupim zvočno :)
Spiritual

RazzorX ::

Ah za tako ceno se mi pa ne splača prodajat mašine. Raje obdržim in kasneje kupim še mac-a.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: RazzorX ()

BALAST ::

Prej bi ti priporočal, da imaš ta računalnik doma,da v slučaju če se boš premislil in vrnil iMac-a nazaj v trgovino v 15dneh. :D

Win7 in Firefox delata čudeže, če se malce spraviš optimizirat nastavitve.

__Devil__ ::

" če se malce spraviš optimizirat nastavitve. "

Katere nastavitve, če lahko poveš prosim?

hvala!

gpc17 ::

@BALAST pa kdo te je naučil take bedarije kvasit? A zgleda res samo igrice igraš al kaj? Nevem kdo bi šel iz iMac-a nazaj na PC. Win7 dele čudeže? Zadeva je tako luknjasta kot ementalerjev sir. Kot drugo firefox sploh ni najhitrejši browser. Glede komentarjev zraven komponent pa bodi drugič rajše tiho!
Amd konkurira INTEL-u ? Kdaj že 5 let nazaj?
80€ ohišje? Ohišje novo je 175€ plus tega ima ta več ventilatorjev sepravi ga lahko ceniš vsaj 130 če ne celo več saj je skoraj nov! Matična ne več popularna?P5Q PRO ni popularna? Pa kje ti živiš zgleda imaš 16 jederne procesorje doma. Procesor komaj boljši kot Q6600? Daj pogledaj malo za testi na internetu, poglej za ceno Q9300! In pa še največja burleska leta 512 MB grafična se bo hitreje pokvarila kot 1GB?! Haha takega smeha pa še ne. Zvočno za 20€ dobiš mogoče glih neka jajca skupaj spacana in napajalnik za 5€ mogoče 230W.
LP

RazzorX ::

Mja hitrost PC-ja se lahko skrije proti iMac-u. Nima veze optimizacija, lahko optimiziraš kolikor hočeš s tistimi vašimi programi speedup in ne vem kaj še vse, ampak to niti približno ne dela kot mac. So pa res nekatere cene malo nerealne, ki jih je podal BALAST, sploh pa komentarji zraven :).

__Devil__ ::

naj omenim, da ohišje pride v avstriji ~140€. Amapk dvomim, da si ga kupil tam. Veretno si še več dal kot stane sedaj.

gpc17 ::

Kupil ga je za 165€-
Res PC naj bo še tako dober pa se skrije proti iMacu.

BALAST ::

gpc17 no pa so se končno oglasil nekdo, ki so bolj na "jabolčni strani", kaj več se ne bom spuščal v to "črvivo luknjo".
Kot drugo je AMD začel letos osvajati trg štirijedrnih procesorjev tako močno kot Napoleon Evropo, v njegovem času.
Nasploh za nižjo ceno ponuja več. In zato ne bo noben več povohal Intel Quad procesorje na 775 podnožju, temu primerna cena, ker je amd še vedno cenejši.
za ohišje sem predlagal naj raje proda posebaj, mogoče z avkcijo, ampak za več kot 10€ več kot sem ocenil ne bo prodal, ker gredo raje kupit kaj drugega, kar ni tako glasno.
Doma imamo enega štirijedrnika od Intel Q9550, dva dvojedernika v prenosniku in dva AMD 4jedrnika phenom II, tako da lahko rečeš da imam 16jedrne procesorje. Hehe! :))
ja zvočna je nova na avropskem trgu 45€ (na ebayu sem jo videl tudi za 25€ razprodaja zalog), pa kvaliteta niti ni tako boljša od integrirane.... vse kar ime X-fi je deklarirana Signal to noise ratio 106dB, ki je bolj komercialna in noben ki se ukvarja z glasbo tega ne spregleda, da je ukana. Napajalnike od LCja sem že menjal večkrat (vsaj 10x), pa so zelo nezanesljivi. Ker se pokvarijo preden upihnejo tretje leto, taka je pač politika potrošnega materiala, da dela malce čez garancijo, ampak ne predolgo, če ne ni profita pri prodaji. >:D

Mogoče če bo takega zagovornika, kot si ti pekla vest, pa ponudi 600€ in ga vzemi. Trg rabljenih računalnikov in delov ni kar tako. Ko poznaš tveganja, boš bolje premislil koliko je kaj vredno. Npr ti crken grafična in si izgubil 70€ namesto 100€, ker je ATI odkrito priznal da se ta serija grafičnih nadpovprečno kvari.

Pa vso srečo pri nakupu rabljenih komponent!

Glodko ::

No tko jst ti bom dal nasvet zgolj glede iMaca, ker ne vem koliko so kej vredne tele komponente (sam sem bil pred kratkim pred nakupom iMaca). iMac je načeloma super stvar, vendar ne kupuj 20" ki ima zaslon milo rečeno zanič. Sploh pa sam iMaca ne bi kupil ker se mu v roku 1 leta ali še celo prej (odvisno kako prašno imaš sobo) med zaslonom in steklom ki je pred njim nabere prah in nastanejo sivkasti fleki ki te precej ovirajo in so zelo moteči. Sicer lahko snameš steklo in očistiš samo boš to moral potem početi še pogosteje ker boš z odprtjem direkt vnesel prah pod zaslon. Poleg tega je grafična kartica ki se nahaja v najcenejšem iMacu (torej integrirana GF 9400) milo rečeno pomilovanja vredna, pa ne da igram igre, samo je na 24" zaslonu polne ločljivosti pri večih odprtih oknih precej moteč "lag" ki nastane ker ne sfolga grafika. Sam sem iMaca po enem tednu vrnil v trgovino. Pa svetujem ti da si prebereš Apple politiko glede mrtvih in zataknjenih pixlov - namreč imeti jih moreš kar 7 da ti zamenjajo zaslon, ali ni nekdo rekel da je Apple med drugim tudi za dizajnerje in da so njihovi izdelki top kvalitete? Očitno ne.

Edini ki ti ga priporočam od Appla je Macbook Pro. Kako že gre tisti rek? "Pazi kaj si želiš" :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Glodko ()

gpc17 ::

Seveda da sem se. Seveda da ne bo noben povohal procesorjev na 775 socketu ko pa so tu novi intelovi i7 in i5 procesorji.
Ohišje verjamem da proda za vsaj 130€.
Hehe še zmeraj pretiravaš da p5q pro izven mode, ker je dobra navijalka!
Ebay je ebay si v sloveniji ne pozabi tega, veliko ljudi ne radih kopuje preko ebaya. Cene tam so zelo drugačne kot pri nas. Jaz mislim da je boljši zvok kot na integrirani in ne samo enkrat. Glede LC Powerja res niso nevem kako zanesljivi vendar si z ceno 5€ res malo pretiraval.
Če bi imel 600€ bi ga vzel pa jih nimam.

__Devil__ ::

In zakaj je i-mac tako "hiter" kot se sliši tukaj? je to operacijski sistem ali kaj?

aja, kaj pa igre na mac-ih? sploh gre kaj? dvomim, da je mogoče poganjati gta 4, crysis in podobne, razen, če sam dodaš grafično, če je to sploh mogoče, ker z mac-om nimam nobenih izušenj.

Glodko ::

iMac razen če nimaš notri GTS120/130 ali 4850 ni za igre. Njegova prednost je ravno OSX (ki je kdaj v bistvu tudi pomankljivost).

Kot sem že napisal sam iMaca ne bi kupil (čeprav sem ga že enkrat), če že gledaš Maca, vzami Mac Pro če hočeš igrat igre ali Macbook Pro če želiš mobilnost, vse ostalo je ...

Blinder ::

Kolko pa si dal za komp? Drugič kupi rajši zmogljivejši komp, še bolj hi-end, da bo trajal 5 let in da čez par let ga bo celeron za 250€ prehitel v zmogljivostih.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 1080 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

gpc17 ::

@ Devil ne pri mac-u ne moreš nič sam menjati vse se naredi že v tovarni. Igre bolj kot ne ne delujejo saj je napisal da ne bi igral iger, saj je iMac namenjen resnim zadevam.
@Blinder noben hi-end "komp" ne bo trajal in ne bo dober čez 5 let. Že čez kakšno leto ga lahko kaj novega povozi.

Meizu ::

@BALAST pa kdo te je naučil take bedarije kvasit? A zgleda res samo igrice igraš al kaj? Nevem kdo bi šel iz iMac-a nazaj na PC. Win7 dele čudeže? Zadeva je tako luknjasta kot ementalerjev sir. Kot drugo firefox sploh ni najhitrejši browser. Glede komentarjev zraven komponent pa bodi drugič rajše tiho!
Amd konkurira INTEL-u ? Kdaj že 5 let nazaj?
80€ ohišje? Ohišje novo je 175€ plus tega ima ta več ventilatorjev sepravi ga lahko ceniš vsaj 130 če ne celo več saj je skoraj nov! Matična ne več popularna?P5Q PRO ni popularna? Pa kje ti živiš zgleda imaš 16 jederne procesorje doma. Procesor komaj boljši kot Q6600? Daj pogledaj malo za testi na internetu, poglej za ceno Q9300! In pa še največja burleska leta 512 MB grafična se bo hitreje pokvarila kot 1GB?! Haha takega smeha pa še ne. Zvočno za 20€ dobiš mogoče glih neka jajca skupaj spacana in napajalnik za 5€ mogoče 230W.
LP


Jaz bi šel iz Maca nazaj na PC. Ni mi to to. Performans v flashu je pa obupen. Nevem no, za 1500€ kolikor stane nek vsaj delno spodoben mac/macbook, bi si sam sestavil meni osebno veliko bolj uporabno mašino.

Glodko ::

Jaz sem pred enim mesecem kupil 24" iMaca ker sem mislil da je to to. No čez 1-2 tedna sem ga vrnil in si sedaj nameravam za isti denar kupit i7, Rampage II Gene matično, 6GB DDR3 rama, GTX285/295, 850W PSU, WD Velociraptor, Lian Li ohišje.

Nihče mi ne bo trdil da je iMac 24" z 2,6 dvojedrnim procesorjem, 4GB rama za prenosnike in integrirano grafiko hitrejši od zgornje konfiguracije na Sedmici. OSX je simpatičen ni pa čudežen.

PS: Sploh pa njihova politika da so o novostih tiho. Prideš v sredo v trgovino in kupiš iMaca za 1800EUR, potem pa čez en teden predstavijo nove modele, ceno starim pa spustijo za nekaj 100EUR. Tudi če ves čas spremlajš kaj se dogaja nikoli ne moreš za 100% rečt kaj bodo ven dali.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Glodko ()

Blinder ::

Prodal sem računalnik:
celeron 420 core2 single-core box, neka cheap p35 mobo, 2x1GB pc6400 ram, 250gb hdd sata2, dvd-r, 420W psu, ati x800xl grafa.
Prodajal sem ga nekaj dni za 130EUR, pa ni blo nekega zanimanja, potem sem ceno spustil na 120EUR, pa sem v 2 dneh mel ene 5 potencialnih kupcev. Prodam sem ga prvemu, ki je klical, ceno sem mu tudi spustil na 110EUR. Na bolhi imho niti za 130EUR ne dobiš tako dobrega računalnika.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 1080 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup: iMac ali PC? :)

Oddelek: Pomoč in nasveti
456498 (5334) Mr Hilter
»

Kateri iMac, ce sploh?

Oddelek: Kaj kupiti
396726 (6083) klinker
»

Monster PC vs Good Mac

Oddelek: Kaj kupiti
302518 (1677) ManDriver
»

Apple iMac. Ali se izplaca?

Oddelek: Kaj kupiti
384108 (3006) Matty
»

Apple osvežil iMace

Oddelek: Novice / Grafične kartice
255578 (3340) thezerox

Več podobnih tem