» »

LAN ne dela

LAN ne dela

brish ::

Zadeva je sledeča. Včeraj sem menjal plato (Asus M4A78) in procesor (AMD Phenom II 720). Vse dela lepo in prav, razen LANa na plati (Realtek 8112). Nobena lučka ne gori, s kabli vse štima, prav tako z modemom. V BIOSU je onboard LAN "enable", driverje sem probal inštalirati, a mi javi, da kartice ne najde. Pregorela mislim da ni, ker so skupaj z njo tudi 3 USB vtičnice, katere delajo normalno. Imam Windows 7 in na ASUSovi strani je W7 podprt s strani driverjev. Res ne vem kaj bi blo lahko narobe.

Hvala vnaprej,

brish

geek93 ::

od katerega ponudnika imaš internet?

Telemach?

siol, ampak modem DELA, telefon in TV tudi, prav tako internet na drugem racunalniku, ki je priklopljen na ta modem.

no se mi že zdi kaj je problem.

verjetno si gonilnike dobil zraven na CD-ju? no v glavnem teh ne nalagaj!

sam imam zelo podobno matično (M4A78 PRO), in moram reči da ko sem jo dobil je delalo vse, razen mrežne. Potem sem pa ugotovil da so mi na cd-ju ki je bil priložen zraven v škatli dali napačne driverje. Zato sem jih downloadal z Asus-ove strani, jih naložil in zdaj vse deluje. =)

LP

Sej jaz sm tudi downloadal z ASUS strani, sigurno prave driverje, pa mi vseeno noče :S
Katero mrezno pa mas gor? Realtek?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: brish ()

mrežno mam Atheros L1E

Zgodovina sprememb…

• spremenil: geek93 ()

Oprosti, da te motim, sam a v tvoji knjizici od plate pise, da je kaksna druga mrezna, glede na to da so bili na CDju napacni driverji?

v knjižici nisem našel da bi pisalo kaj o vrsti mrežne. Piše le LAN1 in nekaj o opcijah v biosu.

eno vprašanje - koliko bitni windows 7 imaš? 32 al 64bitni?

LP

Cist na zacetku, ko ti pisejo specifkacije more pisat. Drugace pa mam 32 bitni.
lp

sedaj sem na Asus-ovi strani ugotovil da sta dve vrsti driverjev za tvojo matično ploščo.

http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=8...

Poskusi z driverji za Atheros.

Hvala, bom poskusil ;)

a dela?

LP

Žal bres uspeha, že na zažetku inštalacije mi je javilo, da te kartice ne najde. Samo čudno mi je, da pri inštalaciji Realtek driverjev komaj na koncu, ko vse inštalira napiše, da kartice ne zazna in nekaj, da če je v "deep sleep mode" naj vtaknem kabel. Samo fora je v temu, da je vse priklopljeno.

lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: brish ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ASUS N550JV - WIN 7 DRIVERS?

Oddelek: Pomoč in nasveti
4711556 (10564) benjaminson
»

Toshiba wlan drivers problem