Forum » Šola » Katero smer izbrati na FERI?
Katero smer izbrati na FERI?
mitja212 ::
Vem, da je že bilo odprtih nekaj tem o izbiri smeri, ampak so precej stare, zdaj se je situacija že verjetno malo spremenila. Prosim torej za čim več nasvetov o smereh, trenutno pa kolebam med močnostno elektrotehniko ter avtomatiko in robotiko. Zanimajo me tudi nasveti iz stališča službe oz. zaposljivosti.
Sem na UNI programu.
lp
Sem na UNI programu.
lp
urosz ::
Mene pa zanima predvsem razlika med itk in r-it, ter razlike med vs in un.. in kaj je boljše za nadaljno kariero (beri službo)
>>><<< ::
@uzizek: Debata o tvojem vprašanju na forumu FERI.
ATI cards are like buses... They're huge, red and have bad drivers.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: >>><<< ()
dfajt ::
Moje razmišljanje je sledeče (sem tudi dokončal avtomatiko). Kot robotik v Sloveniji nimaš kaj dosti početi (razen, če želiš v tujino).
Odločiti se moraš med avtomatiko in elektroniko. Če si bolj hardverske narave in te veseli načrtovanje vezij in njihova uporaba, potem je zate elektronika.
Če pa te zanimajo področja avotomatizacije procesov, inteligentne hiše, krmiljenje, ipd. pa se odločiš za avtomatiko.
Sicer pa se ta področja tako ali tako precej prepletajo in ko končaš fakulteto, je precej majhna možnost, da boš dobil delo prav na svojem področju.
Odločiti se moraš med avtomatiko in elektroniko. Če si bolj hardverske narave in te veseli načrtovanje vezij in njihova uporaba, potem je zate elektronika.
Če pa te zanimajo področja avotomatizacije procesov, inteligentne hiše, krmiljenje, ipd. pa se odločiš za avtomatiko.
Sicer pa se ta področja tako ali tako precej prepletajo in ko končaš fakulteto, je precej majhna možnost, da boš dobil delo prav na svojem področju.
urosz ::
aha, hvala ;)
me pa še nekaj zanima: kako težek je prehod iz jave na c?
in pa kaj je "boljše" za nadaljno kariero (beri službo)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: urosz ()
bluefish ::
Moje razmišljanje je sledeče (sem tudi dokončal avtomatiko). Kot robotik v Sloveniji nimaš kaj dosti početi (razen, če želiš v tujino).Hm, sem vpisan na FE v LJ in sem za tretji letnik ciljal ravno na avtomatiko in potem naprej.
Si že končal faks oz. se zaposlil na tem področju ali na čem drugem?
DiTi ::
aha, hvala ;)
načelom če veš programirat dobiš službo hitro. razlika je po mojem samo v tem da ti ITK, da več "znanja" glede stikov s strankami, razvijanje aplikacij in ne toliko programiranja, torej več dela z ljudmi itd. R-IT vsi pravijo da je bolj ozko usmerjeno, torej le čisto programiranje aka. "to imaš in sprogramiraj do takrat".
za prehod ne vem, odvisno od posameznika. če veš javo zelo dobro pomojem prehod ne bo težak.
dfajt ::
Si že končal faks oz. se zaposlil na tem področju ali na čem drugem?
Uh, ja sem že končal faks in to kar nekaj let nazaj. A dvomim, da se je od takrat kaj blazno spremenilo.
Je pa res, da je na našem področju (štajerska regija) bolj slabo z avtomatiko. Jaz sem se bolj specializiral v programiranje in na področje interneta - v tem problemu sploh ni težko dobiti službo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Študij na fakulteti za elektrotehnikoOddelek: Šola | 7595 (3992) | Siddh |
» | doktorat ja ali ne? (strani: 1 2 )Oddelek: Šola | 25599 (21405) | Unknown_001 |
» | fakulteta za elektrotehnikoOddelek: Šola | 3581 (2339) | SaXsIm |
» | FRI vs FE (strani: 1 2 3 )Oddelek: Šola | 25803 (20594) | Invictus |
» | Iskanje službe (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 53690 (41841) | M.B. |