» »

Virus pojedu BIOS?!

Virus pojedu BIOS?!

matic ::

najdu sem doma eno staro plato, k si je baje virus pojedu bios.. milsm da je bil tle gor PII300 al neki zeloo podobnega.. skor 100% PII, pa saj ni vazno!
A je mozno ta BiOS, se pravi chip na novo zapect brez plate!?

Virus naj bi bil PSYCHO
Plata pa je Legend-V (QDI)

ABX ::

PCX ima QDI plate.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Saj pri PCXu so pogruntali kao da je Psycho vrus.. :D to je kake 4 leta nazaj blo.. samo so rekli da se tam nic ne da narest.. pa saj to povsod recejo ce prineses plato z zje***im bisom!

ABX ::

Uporabi search je že bila debata na forumu okoli tega.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

para-site ::

Če se bios da snet dol iz plate, potem samo dobiš enako plato, zamenjaš slab bios na tvoji plati z dobrim iz druge, štartaš tvojo mašino z dobrim biosom, pri vžgani mašini zamenjaš bios(daš gor pokvarjenega) in ga še enkrat flashas. Zdej maš dva dobra biosa, starega vrneš na drugo plato in si delo opravil.:D
Zdej veš, zakaj ti v vsaki rač. trgovini rečejo, da se ne da nič nardit. Prodajo ti novo plato, po možnosti enako tvoji "zjebani" ali celo isto tvojo popravljeno na ta način.

MadMax ::

Ce se ne motim, ima ta plata cip prilotan in ne v podnozju.
Naceloma se zadevo da zrihtat, samo vprasanje je, ce se splaca, ker plate z LX cipovjem itak nimajo neke vrednosti...(par kSIT)

Ce pa se ti da, je postopek sledec:
-odcinaj cip
-iz neta si vunpotegni pravi BIOS
-iz neta si dolpotegni datasheet za cip
-najdi enga struckota, ki ima EEPROM programator in voljo, da ti ga sprogramira
-zgoraj navedenemu struckotu placaj pico+pivo
-nazaj prilotaj cip na plato
-eno uro skaci okrog racunala (ples plodnosti) in zmoli zajetno stevilo ocenasev in zdravamarij v upanju na delovanje plate
-prizgi comp
- {napisi sam}
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Ja plata ima prilotan cip.. sem sel preverit.. In plata bi meni prisla prav, ker na tej plati mislim da bi delal C433, za katerga nimam plate! EEPROM imam tudi sam.. sam si bom moral naucit delat z njim.. samo nevem kako ga bom notr vtaknu, ker tja grejo mal drugacni cipi notr.. tisti v bliki gosence (ki ima nogice samo po levi po desni).. ta pa jih ima okol in okol.. ce me zastopis.. :)

Pa PPGA->SLOT1 adapter imas?
Drugace pa C433 dela na tej plati.

-iz neta si dolpotegni datasheet za cip sem napisal zato, ker moras improvizirat pri vstavitvi v programator. Ja, te zastopim: v programator gre DIL podnozje...

Veliko srece!

Saj se da za slot1 da dobit tisti "pretvornik" da potem das ntr PGA (s370) cpe.. a ni to to!?

Se pravi potem samo odcinam dol tisti Bios, posicem datasheet, mu podaljsam nogice tako da ga spravim DIL podnzje in flashnem.. pricinam nazaj in naredim tridnveni obret vseh molitvic vseh ver.. in bo delal!? :D

Binji ::

Ce Alah/Buda/Bog/Manitu.. dovoli:D
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

Yohan del Sud ::

Stran vrži. Škoda cajta.

Brane2 ::

iz neta si dolpotegni datasheet za cip sem napisal zato, ker moras improvizirat pri vstavitvi v programator. Ja, te zastopim: v programator gre DIL podnozje...

Ni res. Mam programator za PLCC-32 (kar verjetno rabiš), pa tud posebna podnožja za v plato.

Pica in pir sta sicer dobrodošli, rabim pa prostovoljca, ki bo namesto mene preaufal dnevno turo 5+ km (hujšam) :D

Ni res. Mam programator za PLCC-32 (kar verjetno rabiš), pa tud posebna podnožja za v plato.

Saj nisem napisal, da to ne obstaja.
So pa redki, in ce si ti eden teh ponosnih lastnikov (a je tvoj osebni ali sluzbeni???), to ne pomeni, da jih najdes 5 v vsaki slovenski vasi, ne?
Navadnega pa res najdes skoraj povsod. In zato je veckrat lazje in hitrejse improvizirat.

Brane2 ::

So pa redki, in ce si ti eden teh ponosnih lastnikov (a je tvoj osebni ali sluzbeni???)

Osebni. Xeltek SP3 s 100 pindiriver razširitvijo in s kar nekaj adapterji.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

napaka pri nadgradnji BIOSa - plošča Gigabyte

Oddelek: Strojna oprema
251816 (1182) Ahim
»

Problem po Flashanju biosa-Gericom X5 Force

Oddelek: Strojna oprema
141503 (1116) galex4
»

Mi kdo pomaga resit notebook? (unicen bios)

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
151906 (1401) Pyr0Beast
»

Zaflashan bios na ASUS bordu

Oddelek: Pomoč in nasveti
71340 (1138) Voluhar
»

Bios klešče

Oddelek: Kaj kupiti
261857 (1526) morphling1

Več podobnih tem