Forum » Kaj kupiti » Kater Procesr za Server !?
Kater Procesr za Server !?
matic ::
Heh ekola.. postavljamo nov server pa nevem ker provesor bi vzel!?
AMD al Pentium!?
Na serverju bo laufal - se uporabljalo:
WindowsXP
Birokrat MSDE (sql)
ADSL Gateway (varainta z 2 mreznima karticami)
Fileserver (sharing vseh dokumetov po mrezi in ftp)
RemoteDesktop za upravljanje
IIS za ravojne in interne (Intranet) namene
Verjetno en q3 dedicated (rq3) server malo za zabavo ;)
Skratka nic tako zahtevnega za 1x! Na mrezi pa je 9 klientov, birokrat od tega uporaljajo lahko itaq samo 3je na 1x!
Saj to kakorkoli nevem kaj ne vpliva na to izbiro.. bo pa prizgan 24/7! Tako da vzel bi kakega AMDja 1800XP ker je cenej od PIV, smao me j strah ker se tako grejejo, da se mi nebi zacel kaj pregrevat, pa zgodil se je da je tut hladilnik ze dol padu pa nevem.. Kaj pa kak PIII?
Kaj vi menite!?
Zraven bi se prosil kak predlog za plato.. eno cimbolj stabilno.. navijat pa tega tudi kasneje ne mislim, ker se mi ne zdi zdrav to delat ce je server..
Raid polja pa tut nevem ce bi se kdaj lotil.. ce bi ze bi potem to ze dodatno se vzel..
AMD al Pentium!?
Na serverju bo laufal - se uporabljalo:
Skratka nic tako zahtevnega za 1x! Na mrezi pa je 9 klientov, birokrat od tega uporaljajo lahko itaq samo 3je na 1x!
Saj to kakorkoli nevem kaj ne vpliva na to izbiro.. bo pa prizgan 24/7! Tako da vzel bi kakega AMDja 1800XP ker je cenej od PIV, smao me j strah ker se tako grejejo, da se mi nebi zacel kaj pregrevat, pa zgodil se je da je tut hladilnik ze dol padu pa nevem.. Kaj pa kak PIII?
Kaj vi menite!?
Zraven bi se prosil kak predlog za plato.. eno cimbolj stabilno.. navijat pa tega tudi kasneje ne mislim, ker se mi ne zdi zdrav to delat ce je server..
Raid polja pa tut nevem ce bi se kdaj lotil.. ce bi ze bi potem to ze dodatno se vzel..
Mickey North ::
Obvezno Pentium! Pentiumi so bol stabilni in na firmi vse serverje k smo prodal v vseh so bli Pentiumi...
Undercover Lamer
matic ::
Se pravi bo kar verjetno kak PIV 1,6 ali 1,8.. bom vidu kok se bojo v 4 tednih spremenile cene (navzdol..)
kaj pa plosco!? Katero plato priporocate za PIV!? S katerim cipsetom!? Pa da bi bla cim cenejsa! Od nje tut ne pricakujem nevem kaj.. edino stabilnost! Pa nebi se branil OnBardVGA..
kaj pa plosco!? Katero plato priporocate za PIV!? S katerim cipsetom!? Pa da bi bla cim cenejsa! Od nje tut ne pricakujem nevem kaj.. edino stabilnost! Pa nebi se branil OnBardVGA..
madviper ::
Priporočam ti Intelov chipset , ploščo pa kakšno QDI-jevo ali pa mogoče Abit-ovo . Cene so dokaj ugodne, samo ne vem, če majo Abit-ove Intelov chipset !
I'd like to do something crazy!
Malecky ::
Pojdi si ogledat test PRAVI test platform na anandtechu pa se boš hito
odločil, tudi njihov komplet forum server dela na Athlonih ipd...
Nič majn stabilno kot kaj drugega...enako slo-tec server dela BP.
odločil, tudi njihov komplet forum server dela na Athlonih ipd...
Nič majn stabilno kot kaj drugega...enako slo-tec server dela BP.
b ::
> Nič majn stabilno kot kaj rugega...
> enako slo-tec server dela BP.
Akhem :-) Does it?
lp,
Borut.
> enako slo-tec server dela BP.
Akhem :-) Does it?
lp,
Borut.
Malecky ::
yes it does....
but Primoz cant work 24/7 without recompiling the SW and shit like that dude...
but Primoz cant work 24/7 without recompiling the SW and shit like that dude...
Yohan del Sud ::
Če ti kje uspe dobit kaki še hud PIII bo v redu sicer pa nižji xp/mp ali nižji P4.
V čim novejši tehnologiji seveda...
Ključ tu je dobro hlajenje (na kar se ne moreš zanesti (vedno)), še bolje pa majhno in konstantno gretje.
Skratka, skratka... To je to, ostalo pa nabij. Ne pozabi na raid 1.
V čim novejši tehnologiji seveda...
Ključ tu je dobro hlajenje (na kar se ne moreš zanesti (vedno)), še bolje pa majhno in konstantno gretje.
Skratka, skratka... To je to, ostalo pa nabij. Ne pozabi na raid 1.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Server v podjetju (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 8186 (5719) | Malajlo |
» | Kateri CPU mate in utemeljite zakaj? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Strojna oprema | 24597 (16377) | 54j0 |
» | Intel Little Valley (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Procesorji | 11837 (5697) | Pyr0Beast |
» | bulletproof ftp client in upload problemOddelek: Omrežja in internet | 859 (736) | Hux |
» | server + 3 postajeOddelek: Kaj kupiti | 1398 (1217) | Milko |