Forum » Operacijski sistemi » Invalid system disk
Invalid system disk
DjVirus ::
Doma imam še prastaro Toshibo Satellite Pro 430CDT. Ima floppy in CD pogon, ampak v biosu je podprt le FDD. Že dolgo nazaj sem sformatiral disk s komando format c: in od takrat naprej mi takoj ko prešteje ram pri zagonu laptopa napiše na zaslonu Invalid system disk. Replace the disk, and than press any key.
Nobena zagonska disketa od windowsev ne pomaga. Probal sem že 95, 98, 98SE in ME...kaj lahko sploh storim???
Nobena zagonska disketa od windowsev ne pomaga. Probal sem že 95, 98, 98SE in ME...kaj lahko sploh storim???
hja bi zelo rad ampak kako naj sploh pridem do dosa? Takoj ko zaženem laptop mi javi tisto napako in ne morem čisto nič...
R-S-LoVe ::
crtl+r
cmd
format a:/s
cmd
format a:/s
Fear Is The Path To The Dark Side, Fear Leads To Anger,
Anger Leads To Hate, Hate Leads To Suffering!
Anger Leads To Hate, Hate Leads To Suffering!
saj sem napisal da nobene boot diskete sploh noče pognat...
ctr+r ne prime..sploh nič ne morem, karkoli pritinem mi pokaže tist invalid system disk. Lahko grem le v bios tako da pritiskam esc takoj ko prižgem laptop
a je kakšna možnost da ga prisilim boota s CD-ja? Ker v biosu lahko naštimam samo FDD->HDD ali obratno.
ctr+r ne prime..sploh nič ne morem, karkoli pritinem mi pokaže tist invalid system disk. Lahko grem le v bios tako da pritiskam esc takoj ko prižgem laptop
a je kakšna možnost da ga prisilim boota s CD-ja? Ker v biosu lahko naštimam samo FDD->HDD ali obratno.
ta_ki_tke ::
Najbolje je tak disk vzeti ven in ga preko adapterja priključiti na namizni računalnik, kjer lahko ugotovimo, kaj je narobe. Lahko ga znova formatiramo, naložimo vse potrebno gor in ga vrnemo v prenosnik.
to sem razmišljal ja, sam a je IDE prkluček enak kot za namizni računalnik? Ker na slepo ne bi rad štokal po laptopu...
edit: aha adapter...
edit: aha adapter...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DjVirus ()
Izi ::
saj sem napisal da nobene boot diskete sploh noče pognat...
Ker v biosu lahko naštimam samo FDD->HDD ali obratno.
A ti sploh poznaš kratice?
FDD pomeni disketa (Floppy Disk Drive)
HDD pa trdi disk (Hard Disk Drive)
Če imeš naštimano FDD -> HDD se bo najprej poskušal zagnati iz diskete in če v enoti ni botable diskete potem bo pregledal še trdi disk.
Torej daj v enoto Sistemsko Disketo in naloži Sistem iz te diskete na trdi disk.
Če pri nastavitvi FDD -> HDD ne moreš zagnati iz sistemske diskete, sta samo dve možnosti, ali imaš zanič disketo ali pa je Disketna enota zanič, med zagonom moraš namreč slišati praskanje ob branju diskete.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Izi ()
ja no shit sherlock, nevem zakaj si mi šel zdej to pisat? Sej sem lepo povedu, da noče nobene diskete pognat, zato sem pa sprašvau če je kašna možnost da boota s CD-ja, ker v biosu lahko pod boot opcjam zbiram le med floppy in pa trdim diskom
disketo se trudi prebrat, ampak se mi zdi da je vseeno malo čuden zvok...tko da opcije, da je zanič, ne bi izključil. Zato me pa zanima če lahko kako rešim situacijo s CD-jem
najboljša varjanta se mi še zmer zdi, da disk prklopm na namizn računalnik, tko da če ni druge rešitve bom skoču v štacno po adapter, ker tak pradaven FDD dvomim da bom še kje dobil...
disketo se trudi prebrat, ampak se mi zdi da je vseeno malo čuden zvok...tko da opcije, da je zanič, ne bi izključil. Zato me pa zanima če lahko kako rešim situacijo s CD-jem
najboljša varjanta se mi še zmer zdi, da disk prklopm na namizn računalnik, tko da če ni druge rešitve bom skoču v štacno po adapter, ker tak pradaven FDD dvomim da bom še kje dobil...
bosmla ::
Mogoce bi bilo dobro flasat bios oz glej to se mi pa zdi da lahko zapeces boot cd tako da emulira FDD...
pa se to
in to
pa se to
in to
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bosmla ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Problem pri inštalaciji Windowsov xp na novo!Oddelek: Programska oprema | 1962 (1676) | Al-Ni |
» | Velika disketnaOddelek: Strojna oprema | 1021 (962) | Brane2 |
» | LILO Bootloader?Oddelek: Operacijski sistemi | 1438 (1308) | ank |
» | deinstalacija windowsov xp na notebookuOddelek: Pomoč in nasveti | 1336 (1207) | Imagination |
» | Postavitev sistemaOddelek: Pomoč in nasveti | 2378 (1749) | BlackHole |