Forum » Pomoč in nasveti » vista-xp?
vista-xp?
ares ::
Pozdravljeni!
Na Pc-ju imam windowse vista, ki pa me ni delajo uredu. Ko sem hotel zamnejati Xp-ji, nisem moral. Zanima me kako lahko to storim? Ali moram nekaj spremeniti v biosu ali kako?
lp
Na Pc-ju imam windowse vista, ki pa me ni delajo uredu. Ko sem hotel zamnejati Xp-ji, nisem moral. Zanima me kako lahko to storim? Ali moram nekaj spremeniti v biosu ali kako?
lp
energetik ::
1. Poskusi pisati bolj razumljivo.
2. Če ti Vista ne dela OK, pomeni da imaš kaj narobe s HW, imaš nasmeteno/črve/nenastavljeno ali pa uporabljaš kakšen extra program.
3. Če hočeš raje namestiti XPje, moraš imeti originalen in nepoškodovan plošček ter v BIOS nastaviti boot s CD/DVD.
4. Če še nimaš XP ploščka, raje namesti Win7 ko bo izšel ali pa ga potegni z MSDNAA, če imaš to možnost.
2. Če ti Vista ne dela OK, pomeni da imaš kaj narobe s HW, imaš nasmeteno/črve/nenastavljeno ali pa uporabljaš kakšen extra program.
3. Če hočeš raje namestiti XPje, moraš imeti originalen in nepoškodovan plošček ter v BIOS nastaviti boot s CD/DVD.
4. Če še nimaš XP ploščka, raje namesti Win7 ko bo izšel ali pa ga potegni z MSDNAA, če imaš to možnost.
ares ::
In če spremenim v BIOSU na boot s CD/DVD, kako potem naložim Xp, če že imam visto že na računalniku.Vložim CD z Xp in se mi bo ob vklopu PC samo zagnalo in potem naložilo čez visto ali kako to naredim?
energetik ::
Če ne veš celo takih osnovnih reči, potem raje pusti pri miru in vadi na kakšni starejši kišti. Sicer pa imaš navodil na internetu ko dreka.
EDIT: http://www.microsoft.com/windowsxp/usin...
EDIT: http://www.microsoft.com/windowsxp/usin...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: energetik ()
solatko ::
Če ti Vista ne deluje v redu, potem je nekaj narobe s teboj in posledično, ti bodo XP-ji delali še dosti slabše (računaj na ponovno instalacijo vsake 2-3 mesece, saj boš samo toliko časa potreboval, da jih zasvinjaš do nedelovanja). Niti ne napišeš kaj ti ne dela uredu, niti ne opišeš sistema, na katerem to poganjaš, niti ti ni jasno kako poiščeš informacije, o instalaciji OS-a.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Laptop: težava s trdimi diskiOddelek: Strojna oprema | 2342 (2059) | solatko |
» | Namestitev Windows XPOddelek: Pomoč in nasveti | 2331 (1957) | Hayabusa |
» | Kako dodati XP k že naloženi visti z AHCI v biosuOddelek: Operacijski sistemi | 3219 (2196) | Gutjerez |
» | Ne morem prepisati Viste z XP-jiOddelek: Operacijski sistemi | 1558 (1324) | Mare2 |
» | Prenosnik + xpOddelek: Pomoč in nasveti | 2078 (1868) | tattoo |