» »

Kaj je zdej z zvočno kartico?

Kaj je zdej z zvočno kartico?

Jure2k ::

JAO, kaj je zdej to, namestil sem najnovejše gonilnke od zvočne kartice (SB Live player 1024) in začela je spuščat hreščeče, šumeče in nasploh neprijetne zvoke. Kaj bi lahko bilo? Prej sem mel originalne gonilnike od WindowsovXP. ;((

Pomagajte prosim
Lep pozdrav, Jure

pvito ::

Tudi jaz sem imel podobno kartico in sem jo zamenjal za navadno AC 97 na plošči. Vseeno se nekaj da narediti:
Pojdi na Start, izberi Zaženi/Run, v nastalo polje vpiši regedit s klikanjem na pluse pred mapami izberi:
Moj Računalnik,
HKEY_LOCAL_MACHINE,
SOFTWARE,
CREATIVE TECH,
DEVICE INFO,
PCI,
VEN...
v orodni vrstici izberi Urejanje/Edit, Novo/New in nato Niz/String,
kot ime Niza vnesite MMX,
temu nizu nastavi še Vrednost/Value na 1,
znova zaženi računalnik

Jure2k ::

Še enkrat sem ga zagnal najprej je bilo isto, potem pa se je stvar nekoliko umirila (ni bilo več problemov), a so se takoj, ko sem začel brskati po mapah spet pojavili problemi. Verjetno je zvočna kartica v nekakšni interferenci z HDD? Ne vem, kaj bi lahko bilo.

cekr ::

Nisi napisal, kakšen nabor imaš. Če imaš VIA-čipovje, pojdi na viahardware pa snemi via-latencypatch. Malo boš rešil. Enostavno se via-čipovje in Creativ-ove zadeve ne ujemajo. Mene je to toliko pojezilo, da sedaj uporabljam samo še zvočni nabor na plošči. Nazadnje sem ugotovil, da se ta na plošči MSI-M3U čisto dobro obnese. Mogoče še bolje bot na SBlive.

pvito ::

Vse zaradi kartice in hreščanja deluje počasneje, a ne? Se ti morda zgodi tudi to, da na lepem v igrah ni več zvoka? Meni se je dogajalo tudi to. Si kaj pregledoval nastavitve na nadzorni plošči (večpredstavnost, nastavitve Soundblaster,...)? Kateri HDD imaš? Je mogoče IBM? Če imaš na matični plošči vgrajeno še eno zvočno kartico, poglej v bios, če je ta druga na plošči onemogočena. Če še to ne bo delovalo, ti predlagam, da vzameš to od Creativa ven iz stolpa, pa v biosu omogočiš tisto na plošči. Lahko sicer tudi poskusiš s kakšno drugo kartico, ampak ti ne priporočam. Tako jih lahko potem samo zamenjuješ. Povem ti, da sem imel z zvočno kartico od Herculesa podobne izkušnje. Kaj pa plošča, katera je?

Jure2k ::

Tako je nimam na plati nobene druge zvočne kartice. Matična plošča je Abit KT7A-RAID, procesor Thunderbird 900, 512MB RAM, Trdi disk je Maxtor 80GB (7200RPM)

the_unborn ::

Jst mam tudi KT7A in vse kar je narobe je to, da stvar deluje 20-30% pocasneje kot brez kartice. Tezav s hrescanjem nimam.
Za vse to je kriv juzni vezni cip od vie, ce se bos resil hrescanja se pocasnosti ne bos.
Probej v biosu enablead pci master reading pa lateny malo povecat, lahko da bo pomagalo.

pvito ::

Koliko časa že imaš Abitovo ploščo? Če je mogoče še v garanciji, bi jo jaz vrnil nazaj. Mogoče bo delala tako kot je treba kakšno leto. Predlagam, da kupiš QDI slot A ploščo, gor je zvočna kartica, na kateri dela vse. Poleg tega je QDI veliko veliko cenejša od Abitove. Sam imam Qdi ploščo in dela super. Poleg tega pa vrni še tisto zvočno kartico. Dobil boš polno denarja nazaj, pa še bolj zanesljivo ploščo boš ime, pa še zvok bo delal, kot je treba, pa računalnik bo deloval hitro. Tako.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zvočniki ne delajo (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
853697 (3394) zwerca
»

"Brez avdio naprave"

Oddelek: Pomoč in nasveti
325791 (4110) gasos
»

Svetujte mi eno poceni matično ploščo do 12k ...

Oddelek: Kaj kupiti
221133 (850) iskra
»

vaše mnenje o naslednji konfiguraciji

Oddelek: Kaj kupiti
131143 (935) ahil

Več podobnih tem