» »

Met krogle prosto

Met krogle prosto

ta_ki_tke ::

Če bi bila pravila za met krogle nekoliko manj rigidna in bi atlet kroglo lahko zalučal, kakor bi jo hotel, npr. kot disk ali celo 'na horog' kot žogo pri košarki, ali bi jo vrgel dlje, kot jo lahko sune po veljavnih pravilih? Z brskanjem po inernetu ne najdem ničesar o tem, po mojem bi jo moral vreči dlje. Morda je med bralci kakšen atlet, ki bi moral to vedeti iz izkušnje, študentje fizike bi pa o tem tudi lahko kakšno rekli.

koyotee ::

A ni simpl? Vzem v roko eno kroglo in jo vrzi na vse možne načine.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

McHusch ::

Krogla tehta 7,26 kg, tako da dvomim, da lahko to vržeš daleč :)

Pri suvanju sta pa dve tehniki. Taka z rotacijo (kot pri disku) in taka z obratom za 180 stopinj. Rotacijska je tehnično težja, a nudi malenkost daljše mete, in jo po navadi uporabljajo člani. Članice, mladinci in mladinke suvajo iz obrata.

steev ::

7,26 kg, ne? Ne vem če lahko to kako drugače vržeš.
:|

ABX ::

Če bi bila pravila za met krogle nekoliko manj rigidna in bi atlet kroglo lahko zalučal, kakor bi jo hotel, npr. kot disk ali celo 'na horog' kot žogo pri košarki, ali bi jo vrgel dlje, kot jo lahko sune po veljavnih pravilih? Z brskanjem po inernetu ne najdem ničesar o tem, po mojem bi jo moral vreči dlje. Morda je med bralci kakšen atlet, ki bi moral to vedeti iz izkušnje, študentje fizike bi pa o tem tudi lahko kakšno rekli.


[Sarcasm on] Olimpijski športniki so pozerji, in določene gibe počnejo samo zaradi tega da pritegnejo pozornost. V kolikor bi se problemov lotil bolj na kmečko bi bili rezultati bistveno boljši. [Sarcasm off]
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Avenger ::

Za met kladiva so zdaj že davno nazaj naredili video analizo in so nato z računalnikom izračunali najbolj učinkovito pot in gibe. Dvomim, da pri suvanju krogle ni še imel kdo podobne ideje...
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

LapD ::

To se teb sam zdi, da bi lahko dlje vrgel. Tehnika je že verjetno optimalna vprašanje je le, kdo jo čim bolj pravilno izvede.
web&motion designer

Okapi ::

Kuglo, kuglo na zajli in frizbi lahko mečeš, kot ti srce poželi, ni nobenih posebnih pravil, kar pomeni, da še nihče ni izumil boljše tehnike, kot so te, ki jih uporabljajo.

Pravila so le pri metu kopja, pri katerem so ugotovili, da če bi ga metali s podobno tehniko kot disk, bi metali dlje, ampak je to prepovedano.

O.

ta_ki_tke ::

Pravila vsekakor izrecno zahtevaje sunek (z rotacijo ali brez), kar pa zadeva domnevo, ali kdo lahko vrže 7,26 kg kot disk, pa tole: Nihče ne dvomi, da 20 dag težak kamen vržemo veliko dlje, kot ga lahko sunemo, ali da je Poglavar Metla tisti kopalniški kompleks v Letu nad kukavičjim gnezdom nemara še lahko sunil, nikakor pa ga ne bi mogel vreči, teža tekmovalne krogle pa je po mojem še ravno v takem območju, da bi jo kakšen Goljat med atleti utegnil z metom zabrisati dlje kot s sunkom. Za vsakogar obstaja meja teže krogle, do katere kroglo vrže dlje kot jo sune, vprašanje, kje je ta meja, je odvisno od surove moči metalca, tej pa sedanja pravila očitno niso naklonjena toliko kot tehniki meta (sunka).

dzinks63 ::

Če bi metali kroglo enoročno z tehniko diska, bi jo vsekakor vrgli dlje. Vendar je problem v moči prstov. Pri takem držanju krogle z eno roko in pri rotacijo bi nastale take sile, katere ne zdržijo nobeni človeški prsti in bi se odprli še preden bi zrotiral kroglo do polne hitrosti. Disk je popolnoma nekaj drugega.

The disc weighed 2 kg and has a diameter of 220 mm for men's event. For women championships, the disc was 1 kg heavy and 181 mm in diameter.

Ta namreč zelo dobro nalega v roki in je tudi skoraj 4x lažji od krogle in prijem je zelo čvrst. Krogla pa zaradi svoje oblike zahteva na pol odprt oprijem prstov in v tem položaju imajo prsti veliko manjšo silo oprijema. Roditi bi se moral silak z ogromno dlanjo in z zelo dolgimi prsti s katerimi bi kroglo zaobjel, pa še pri takem bi bilo vprašanje, če bi to zdržal. Z obojeročno tehniko podobno kot pri metu kladiva bi bilo še najbolj verjetno vse skupaj, vendar mislim, da obojeročni oprijem pri metu krogle ni dovoljen in kot tak odpade.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dzinks63 ()

Mercier ::

Okapi:
Pravila so le pri metu kopja, pri katerem so ugotovili, da če bi ga metali s podobno tehniko kot disk, bi metali dlje, ampak je to prepovedano


Daj to malo razloži, ne predstavljam si. Da držiš na enem koncu kola, pa se vrtiš?

Okapi ::

All about the "Spanish-style" javelin throw technique.

Caution: the spanish style of throwing the javelin can be dangerous to those around you. No cage or netting has been designed for it, and there is a chance that the javelin will slip out of your hand unpredictably and result in grossly foul throws in an arc 90 degrees to either side of the intended direction of throw. For that reason, All persons present should stand well behind the thrower, or well beyond the distance capable of the thrower. It is unsafe to stand even well to the side of the sector within the thrower's range.

To throw a javelin Spanish-style, first apply a coating of grease, margarine or other slippery substance to the javelin tail from the back of the cord to the tail. Also grease your throwing hand. Wrap your hand around the javelin in an overhand grip, just below the edge of the cord. Your index finger should be against the rear edge of the cord, but you should be gripping the javelin on the metal immediately behind the cord.

First, throw the javelin like a discus from a stand. Bring the jav back and wrap it around your body so that the tail is across your back. As your arm comes around, the javelin tail pivots around your back where it is in contact with your back. At the release, squeeze your grip. The jav squirts out of your hand like a giant watermelon seed. The javelin may wobble upon release, but if it is a long throw, it will stabilize during the high point of the flight. The javelin thrown in this style usually does not spin on its long axis.

Once you have mastered the release, throw the jav with a running South African. As you go through the turn, keep the jav back with the tail across your back. As you pull through, the tail brushes/pivots against your back/side.

Contrary to popular belief, it is not that difficult to throw the javelin straight using this technique. It is probably less difficult to throw straight than discus because you are taking a straight runup, which establishes your horizontal direction.

The IAAF added restrictions to the javelin throwing style in the 1950s when a retired Basque discus thrower (Felix Erausquin) obtained 100 meters using this style, greatly exceeding the existing world record. The throwing style was restricted to an arm-over-the-shoulder delivery and no 360-degree turn from the direction of the throw. The IAAF cited safety concerns for prohibiting this technique.

But also, all the discus throwers (in fact, sub-elite discus throwers who had the desire and ingenuity to develop the technique) were beating the "real" javelin throwers and breaking their records, causing animosity. The decision to ban it was affirmed after a few long sector fouls.

I am only able to throw the javelin 120 feet (36m) regular style, but I can easily throw over 200 feet (60m) with the Spanish style.

Mercier ::

Tnx.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

World War 3

Oddelek: Igre
333958 (1365) oo7
»

Dungeons and Dragons Online -free

Oddelek: Igre
51622 (1285) MIHAc27
»

Pirates of the Caribbean LoJS

Oddelek: Igre
151420 (998) begy
»

Yo mama

Oddelek: Loža
202174 (1529) iggy
»

A kdo ve kako v Linuxu skonfigurirat zunanjo mrežo

Oddelek: Operacijski sistemi
161528 (1327) Yohan del Sud

Več podobnih tem