» »

kako prenesti podatke v excel

kako prenesti podatke v excel

neki4 ::

pozdrav

rad bi ustvaril večjo bazo podjetij in njihove poštne naslove v excelu po panogah(finančne storitve, ekologija, farmacija..)
pa me zanima kako bi bilo to sploh mogoče. Imam sicer telefonski imenik 2009 na 2 Cdjih pa nevem če se s tem lahko pomagam, da bi na najlažji način spravil te podatke v excel, da ne bi bilo preveč zamudno. To bazo v excelu bi imel kot osnovo za tiskanje poštnih naslovov na nalepke za kuverte.

lp

dfajt ::

Jaz sem to nekoč delal na starejšem TIS. Mislim da letnik 2006 ali 07. Ne vem, kako imajo rešeno novejši, a pri starem lahko podatke izvoziš v tekstovno datoteko.
Se pravi izbereš panogo, stisneš išči, greš med rezultate in označiš vse, nato pa v meniju orodja izbereš v datoteko.
Problem je le v tem, da ima izdelana datoteka podatke ločene z vrsticami in ne v stolpcih, zato je pred uvozom v Excel potrebno zamenjati enter s tab in dvakrat enter (kar pomeni nov podatek) z navadnim enter. Potem se enostavno uvozi v Excel kot tab delimited datoteko.

ja sem rešil zadevo, izbral dejavnost, ko mi izpiše zadetke imaš možnost da označiš vse zadetke in izvoziš v cvs datoteko oziroma excel. tako da imam lepo po stolpcih ime firme, ulica, poštna, email in podobno.

dronyx ::

Ali si ti mogoče ta, ki je vsem podjetnikom poslal pismo z odkupnino za 10 €, v kateri je bila šifra za dostop do davčnih predpisov Ministrstva za finance (natega)? Mislim da je zdele pa nekdo zašvicov full!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

baje se šušlja da se ti ukvarjaš z nečim "nelegalnim". kar povej! :D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Spletni bralnik excel dokumentov

Oddelek: Programiranje
242724 (2292) b3D_950
»