» »

Zaklepanje dokumenta

Zaklepanje dokumenta

BadB0y ::

Zanima me kako zaklenit dokument oz. da se sploh nic nebi dalo na njem spreminjat. Da bi samo zgledal kot "slika" Dokument je v excelu oz so razne tabele. Varjanta bi bila tudi te tabele nekako prenest v .pdf ker tam sem zasledil da se lahko dokumenti cisto zaklenejo in nemores nic druga kot samo prebret kaj pise.

Sem uporabil search samo mi nobena zadeva ki je bila navedena ne odgovarja.


tratto ::

Excel 2003:

označiš vse celice, ki jih želiš zakleniti -> desni klik -> Oblikuj celice... -> Zaščita -> obkljukaj "Zaklenjena" -> Orodja -> Zaščita -> Zaščiti delovni list... -> Zgoraj OBkljukaj "Zaščiti delovni zvezek in vsebino celic", spodaj ODkljukaj vse, vnesi geslo in ponovi geslo ->Shrani

Voila!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tratto ()

veteran ::

Ta zaščita je bolj uporabna v primeru, ko želiš del preglednice, npr formule zaščititi, da jih uporabnik ne bi pomotoma zbrisal ali pokvaril.

Zadnjič sem en zaklenjen xls (ne vem, s katero verzijo Excela je bil narejen) takole zrihtal:

- odpreš v OpenOffice
- Tools -> Protect document -> (odstraniš kljukico pri Sheet)
- Tools -> Protect document -> (odstraniš kljukico pri Document)

nič ne vpraša za geslo, samo odklene. :)

Verjetno bo bolje, da zadevo izvoziš v PDF, sploh če je dokument samo za ogled (npr na spletu)... PrimoPDF ali OpenOffice.

pirat ::

Če gre samo za to, da ne želiš da tabele kdorkoli spreminja, ampak zgolj gleda in morda še natisne lahko uporabiš tudi opcijo, da dokument natisneš na navidezni tiskalnik Microsoft Office Document Image Writer (ob instalaciji Offic-a se je tiskalnik samodejno naložil). Le ta ti na disku zgenerira sliko v .mdi ali .tif formatu, ki pa jo po potrebni kasneje lahko shraniši tudi v .jpg ali. bmp formatu. Dokumenta se tako nikakor ne da več editirati, ker je pač postal slika.....

Opcija z izvozom v .pdf je seveda elegantnejša, vendar če nimaš nobenega programa za kreiranje .pdf datotek pri roki, ti zna tudi tole priti prav.

lp,

BadB0y ::

Veteran
Evo ta program primopdf sem instaliral in ce sem prav razumel navodila bi moral dodat v file-print- printer primopdf. Samo tega printera ni nikjer. Imam excel 2000.

Hvala za pomoc


jure1825 ::

Če maš openoffice imaš zraven ikonce za printat še ikonco za export to pdf, jo klikneš napišeš ime dokumenta in stisneš enter.

Jaz sem enkrat pri kolegu inštaliral cutepdf pdf printer pa je delal v redu. Lahko poskusiš.

Srachko ::

Lahko pa tudi poskusiš z izdelkom, ki ga najdeš tukaj. Zadeva je zastonj, le da te po končanem postopku "gnjavi" z reklamami.

Vse skupaj pa deluje kot navidezni tiskalnik, ki lahko karkoli, kar je natisljivega na običajnem tiskalniku "natisne" v obliko PDF. Poleg tega v te dokumente ne dodaja nobenih watermarkov, kot to delajo sorodni free- ali pa shareware izdelki. Za osebno uporabo je čisto dovolj.
I can see clearly now, the brain has gone...

Jan987 ::

mene pa zanima, kako bi naredil da recimo za določeno mapo ki bi jo hotu odpret da bi računalnik zahteval geslo ion jo brez gesla nebi bilo mogoče odpret, ko pa bi utipkal geslo pa bi zadeva laufala bp

Gwanaroth ::

Folder Access. Je freeware.
Lights often keep secret hypnosis..

veteran ::

BadB0y,

ga ni v spisku tiskalnikov? Tudi v control panel ne? Restartaj Windows.

Če še vedno ne dela (čudno), lahko poskusiš alternative, npr CutePDF in PDFCreator, ampak po mojih izkušnjah je PrimoPDF še najboljši (od teh printer driverjev). CutePDF je bil nagnjen k sesuvanju (blue screen!), PDFCreator pa ni delal v limited accountu.

Sicer pa OpenOffice - ta dela dobre PDF-je. Če ima npr dokument na začetku kazalo, dobiš pri izvozu z OO klikabilne linke na poglavja, pri ostalih pa nič. In če je dokument v landscape, primoPDF naredi tak pdf, da mora človek monitor zasukati za 90° če hoče to prebrati. :)

Itak pa rabiš oboje, ker OO ne prebavlja .xls makrov in nekatere word dokumente prikazuje hudo narobe.

/edit (popravil napačo - ne PDFwriter, ampak PDFcreator)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: veteran ()

Rasho ::

Tale tema že dolgo ni bila uporabljena, našel pa sem jo v searchu. :D Zgleda so hrčki spet nazaj v formi. 8-O

Ok, zdj pa resno vprašanje. V OpenOffice.org Writerju bi rad zaščitil dokument, pa nikakor ne dobim istega orodja, kot je v Calcu, kjer imaš zaklepanje dokumenta. Mogoče kdo ve, kaj bi lahko naredil?
Yippie-Kai-Yay Mo*herf**ker!

ildo ::

Uporabiš "Save As" in odkljukaš "Save with password"?

Rasho ::

Imaš prav, ampak zavedla te je moja površnost, tko da oprosti.

Dokument je narejen kot obrazec, v katerem so določena polja za vpisat. Do sedaj mi je že uspelo zaklenit. Za vse, ki bi mogoče imeli ta problem, rešitev:

Najprej: Vstavi --> Odsek in vstavimo odsek, nato v njega napišemo, kar pač hočemo, se pravi obrazec. Nato pa dvoklik v spodnjem desnem kotu, kjer piše Odsek: 1 ter v novem oknu, ki se pojavi obklukamo Zakleni.

Vseeno hvala ildo, tudi to je bilo nekaj, kar še nisem opazil.
Yippie-Kai-Yay Mo*herf**ker!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pretvorba iz .doc v .pdf

Oddelek: Programska oprema
62321 (2129) opeter
»

PDF Reader & Editor

Oddelek: Programska oprema
205240 (4681) Loki
»

Kako wordove datoteke pretvoriti v pdf format?

Oddelek: Programska oprema
76189 (6080) jan01
»

pdf format

Oddelek: Programska oprema
102292 (2081) dronyx
»

Office 12 bo podpiral PDF

Oddelek: Novice / Pisarniški paketi
305764 (4083) amigo_no1

Več podobnih tem