Forum » Pomoč in nasveti » Uporaba paric UTP kabla za več namenov
Uporaba paric UTP kabla za več namenov
Otzi ::
Do včeraj smo imeli v hiši ISDN. Zaradi pomanjkanja prostora v instalacijskih ceveh, nam je tehnik od ISDN razcepnika v kleti po enem UTP kablu potegnil hkrati ISDN telefon in linijo za priklop ADSL modema - za vsako je uporabil 4 žičke.
Včeraj smo preklopili na Amisov Duo in v moji odsotnosti so pospravili ISDN napravice tako da nisem imel prilike vprašati logike takratne vezave.
Zato me zanima če kdo ve kateri od 4 pinov na priklopih za analogni telefon so uporabni - najbrž sredinska 2. Za mrežni priklop računalnika na modem (100Base) pa sodeč po shemi niso uporabljeni 4,5,7,8 (modra in rjava parica). Če se ne motim tudi modem uporablja samo 4 in 5 pin.
Torej bi lahko 1 UTP kabel, ob ustreznem izkoriščanju nerabljenih paric, uporabil, da po njem potegnem 2 analogna telefona in 1 mrežno povezavo ali pa 2 mrežni povezavi. Sem kje zgrešil?
Včeraj smo preklopili na Amisov Duo in v moji odsotnosti so pospravili ISDN napravice tako da nisem imel prilike vprašati logike takratne vezave.
Zato me zanima če kdo ve kateri od 4 pinov na priklopih za analogni telefon so uporabni - najbrž sredinska 2. Za mrežni priklop računalnika na modem (100Base) pa sodeč po shemi niso uporabljeni 4,5,7,8 (modra in rjava parica). Če se ne motim tudi modem uporablja samo 4 in 5 pin.
Torej bi lahko 1 UTP kabel, ob ustreznem izkoriščanju nerabljenih paric, uporabil, da po njem potegnem 2 analogna telefona in 1 mrežno povezavo ali pa 2 mrežni povezavi. Sem kje zgrešil?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | menjava tel. kabla od omarice do modemaOddelek: Omrežja in internet | 4812 (4531) | Tarzan |
» | ISDN vtičnice in LANOddelek: Omrežja in internet | 2664 (2407) | SepoX |
» | utp?Oddelek: Omrežja in internet | 2032 (1637) | iNN |
» | Od razcepnika do ADSL modemaOddelek: Pomoč in nasveti | 2042 (1798) | danielka84 |
» | Mreza (oddaljenost)Oddelek: Pomoč in nasveti | 2153 (1749) | VASkO |