Forum » Izdelava spletišč » [php] file upload problem (nicesar ni v /tmp, ubuntu)
[php] file upload problem (nicesar ni v /tmp, ubuntu)
steev ::
Ko hočem uploadat file na server, se ne zgodi nič. V /tmp mapi ni ničesar. V čem je problem?
Imam ubuntu server. Zdej sem probal /tmp mapo zamenjat pa se ne zgodi nic. Prosim, pomagajte.
Lp in hvala
Imam ubuntu server. Zdej sem probal /tmp mapo zamenjat pa se ne zgodi nic. Prosim, pomagajte.
Lp in hvala
:|
DC-, to mam.
misek, nevem kaj naj napisem malo vec. Mislim, da ni problem pri formi ali php skripti ampak je nekaj s serverjem. Nimam pa toliko znanja, da bi vedel kaj več.
misek, nevem kaj naj napisem malo vec. Mislim, da ni problem pri formi ali php skripti ampak je nekaj s serverjem. Nimam pa toliko znanja, da bi vedel kaj več.
Eto php skripto. Preprosto, skopirano z w3schools:
Dobim pa ven:
Samo v /tmp ni ničesar.
<?php if ($_FILES["file"]["error"] > 0) { echo "Error: " . $_FILES["file"]["error"] . "<br />"; } else { echo "Upload: " . $_FILES["file"]["name"] . "<br />"; echo "Type: " . $_FILES["file"]["type"] . "<br />"; echo "Size: " . ($_FILES["file"]["size"] / 1024) . " Kb<br />"; echo "Stored in: " . $_FILES["file"]["tmp_name"]; } ?>
Dobim pa ven:
Upload: eqn.svg Type: image/svg+xml Size: 49.7783203125 Kb Stored in: /tmp/phpBQNGI1
Samo v /tmp ni ničesar.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: steev ()
schtr4jh ::
Dodaj:
move_uploaded_file($_FILES["file"]["tmp_name"], "/pot/do/slike/".$_FILES["file"]["name"]);
Sporoči rezultat ;-)
move_uploaded_file($_FILES["file"]["tmp_name"], "/pot/do/slike/".$_FILES["file"]["name"]);
Sporoči rezultat ;-)
Zdaj mi je uspelo upload file s tole skripto:
Edit: Zdaj mi vse skripte delajo. Sem dodal www-data v adm skupino. Lp
<?php $uploaddir = '/var/www/tmp/'; $uploadfile = $uploaddir . basename($_FILES['userfile']['name']); echo '<pre>'; if (move_uploaded_file($_FILES['userfile']['tmp_name'], $uploadfile)) { echo "File is valid, and was successfully uploaded.\n"; } else { echo "Possible file upload attack!\n"; } echo 'Here is some more debugging info:'; print_r($_FILES); print "</pre>"; ?>
Edit: Zdaj mi vse skripte delajo. Sem dodal www-data v adm skupino. Lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: steev ()
schtr4jh ::
www-data ne dat v admin skupino zaradi varnosti. Chmodaj mapo - v katero boš uploadal - na 777.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | skripta za pošiljanje brezplačnih sms sporočil (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Programiranje | 44416 (9656) | AštiriL |
» | php upload file problemOddelek: Programiranje | 1278 (828) | petzup |
» | [JS / PHP] miniajax postOddelek: Programiranje | 1025 (759) | cobrica |
» | htaccess - ce obstaja - serviraj, v nasprotnem primeru ....Oddelek: Izdelava spletišč | 1087 (1007) | Lion29 |
» | PHP - zakaj mi ne zapise vsakokrat podatkov v datoteko?Oddelek: Programiranje | 1527 (1459) | Cokolesnik |