» »

Novice iz nVidie

Novice iz nVidie

X-Bit Labs - O nVidii je trenutno moč slišati tri različne novice, ki so tako ali drugače povezane s poslovnimi rezultati. Začnimo s trenutno najšibkejšim oddelkom nVidie, veznimi čipovji. nVidia pravi, da za ta oddelek v prihodnjem letu ne pričakuje izgub. Trenutna klima v industriji je, da bo NVidia ta oddelek celo zaprla, a Jen-Hsun Huang (CEO) je analitikom svetoval, naj raje počakajo na veliko presenečenje med sporom o veznih čipovjih z Intelom. Kako bodo rešili to težavo, saj bodo z začetkom leta 2010 izgubili licenco za prodajo veznih čipov za procesorje Opteron ter linijo Core i3/i5/i7, ni bilo razjasnjeno. V drugi četrtini tega fiskalnega leta je, presenetljivo, prodaja veznih čipovij prinesla kar 31 % prihodkov celotne družbe, kar je 27 % več kot v istem obdobju lani. A na obzorju so druge težave, saj je od vseh prodanih čipov večina vsebovala grafično jedro, ki bo nepotrebno, ko bosta AMD in Intel le-tega vgradila v sam procesor. Torej, počakajmo na presenečenje.

Druga novica je, da nVidia trdi, da so največji proizvajalec 40 nm grafičnih čipov, čeprav takšnega čipa na trg niso dali prvi. Slednje so zamudili za približno en mesec, saj je AMD prvi 40 nm čip na trg dal marca, nVidia pa (mobilnega) junija. Julija so predstavili tudi prve namizne 40 nm GPUje, a so zaenkrat na voljo le OEM partnerjem. Jen-Hsun Huang je povedal, da bo do konca leta 25 % prihodkov prišlo po zaslugi 40 nm grafičnih čipov, ta številka pa bo blizu 100 % v 3. četrtini leta 2010. Zaslužki so pri 40 nm jedrih seveda večji kot pri 55 nm, saj so jedra manjša, zaradi česar so posledično manjši tudi stroški izdelave.

Za konec še ponovno odpiranje stare rane nedelujočih čipov. Že lani so zaradi njih za popravila morali plačati nekje med 150 in 250 milijoni dolarjev, zdaj pa so bili za popravila čipov ponovno primorani odšteti 119 milijonov dolarjev. Pri nVidii niso povedali, če so stroški s tem končani, a so zato povedali, da težave niso vplivale na njihovo izdajanje novih izdelkov.

Novih, ja...

4 komentarji

FireSnake ::

Pri nVidii imajo odlicne inzenirje in vrazje dober marketing .... se tako butasta poteza, kot je nenehno preimenovanje jim uspe znova in znova.

Zato je prav, da se malo opecejo, da jih malo spravi na realna tla. Sreca, da imamo se AMD/ATI, ki jih sili, da nizajo cene .... drugace bi za 260tko placevali 400+ €

Tako, da tudi ljubitelji zelenega tabora lahko recejo; "Hvala AMD/ATI" ;)
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Dr_M ::

Pri ATIju so padli na realna tla po kiksu z R600, zato so zaceli delat bolj preproste, manjse cipe, dodali ogromno shaderjev in rezultat je bil zelo dober; poceni in zmogljive graficne.
Ce nvidia ne naredit kaj takega, se jim na zalost ne pise dobro.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Master Chief ::

Sporocte mi ko propade.

Dr_M ::

Bos ti prej propadel :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

nVidia karikira Intel

Oddelek: Novice / Grafične kartice
424724 (3127) nekikr
»

nVidia prekinja razvoj veznih čipovij (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Matične plošče
567906 (6541) Dr_M
»

nVidia Fermi

Oddelek: Novice / Grafične kartice
394857 (3398) SanAndreas
»

Global Foundries v pogovorih z nVidio

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
113019 (2718) Senitel

Več podobnih tem