Forum » Zvok in slika » Na DVD predvajalniku ni zvoka
Na DVD predvajalniku ni zvoka
fakmarjana ::
Mi zna kdo pomagat ? Ko zapečem kaki film kot video DVD(ne pri vseh filmih), mi na televiziji ne predvaja zvoka. Slika pa dela normalno. (na računalniku dela dvd z zvokom in sliko brez problema)Uporabljam yamahin hišni kino. Oznaka DVD predvajalnika je yamaha DVD-S557. Če kdo ve zakaj, mi naj prosim pomaga.
Hvala
Hvala
ta_ki_tke ::
Predvajalnik očitno ne prepozna vseh audio kodekov (ker se to dogaja samo pri nekaterih filmih). Najbrž piše v priročniku, kateri so dopustni in kateri ne.
podtalje ::
Nov firmware ni nujno, da bo pomagal, seveda pa lahko poskusiš.
Na kakšen način pa imaš povezan DVD in televizijo?
Poglej malo v nastavitvah za zvok na DVD predvajalniku, če kaj pomaga.
Na kakšen način pa imaš povezan DVD in televizijo?
Poglej malo v nastavitvah za zvok na DVD predvajalniku, če kaj pomaga.
DVD mam povezan na yamahin reciever (al kak se že reče temu :D ), potem pa na televizijo.
podtalje ::
Če imaš receiver, potem predvidevam, da tudi uporabljaš zvočnike, ki so povezani direktno na receiver. Ali tu je zvok?
Opiši še vsaj, katere kable si uporabil za povezavo in na katere vhode in izhode si priklopil.
Opiši še vsaj, katere kable si uporabil za povezavo in na katere vhode in izhode si priklopil.
Ja uporabljam 5.1 sistem zvočnikov ki so priklopleni na receiver. Problem je da ni zvoka zdaj samo pri 2 dvd-jih. Na nekih 2 risankah. Pri ostalih filmih mi zvok dela super. Tak da mislim da ni hardverska težava... :-/
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zvočniki-PC-TV (hišni kino) pomočOddelek: Zvok in slika | 4018 (3572) | Riff |
» | Vezava zvočnikov 5.1 na Samsung TVOddelek: Zvok in slika | 6082 (5273) | s-adi |
» | receiver + subbuferOddelek: Zvok in slika | 3168 (2605) | Janac |
» | Zvočniki k LCD TV (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 10892 (10167) | T-Majo |
» | Center zvočnik je potihoOddelek: Zvok in slika | 1135 (1135) | cojss |