» »

Sprememba ATA 80 pinskega kabla

Sprememba ATA 80 pinskega kabla

boc ::

Rad bi premaknil po kablu srednji konektor in sicer bolj prooti konektorju, ki ga je potrebno prikljuciti na MB.
Kako lahko to naredim ? (vzamem konektor ven in potem dam na novo mesto)

boc

Spajky ::

pri 80 žilnem je malo riskantno; jest sem to delal pri 40 žilnem, pa mi je komaj ratalo; treba odlockat srednji konektor-mala plastič.zatiča na robovih in istaknit previdno z malim šrafcigerjem,
premaknit in čekirat, da je prav postavljen in nato ga s pritiskom enakomerno spet sestavit- stisnit...hm ne znam najbolje to povedat...8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Highlag ::

Pomoje je bolje da greš v eno trgovino z elektroniko in dokupiš še en konektor ter ga stisneš na mesto, kjer bi ga rad imel. Dodatni konektor več nebi smel delat problemv, razen če ti stari hodi napoto.

Kaj je tezje: vzeit konektor dol al ga ponovno namestiti ?

boc

Baja ::

Definitvno ga je dol težje vzet. Moraš paziti na zlomiš tistih malih zatičev na strani. Zlomijo pa sa, če jih samo grdo pogledaš.

Najenostavnejša rešitev je, da greš nekam po nov konektor (starega boš dosti prej dol dobil, če ga boš zlomil) pa novega nazaj gor daš. Moraš edino paziti da lepo kabel namestiš nazaj. Najboljše je ga prvo z roko lepo nastaviti pa malo stisniti, pol pa samo pokrovček daš gor, do konca stisneš, pa je.

Aja, če boš jemal konektor dol, pazi kako boš potli jemal kabel dol s tistih malih konektorjev, ker se radi iztaknejo (saj na 40 pinskih so se).

Pa veliko sreče

Hi,

se 2 vprasanji:
1) Ali sta konektorja za 40 in 80 pinski kable enaka ?
(Kako se uradno imenujejo ti konektorji ?)
2) Kaj je mogoce da je pri 80 pinskemu kablu pomembno kje je (vmesni) konektor ?
Ker vem da 80 pinskega kabla ne smes narobe prikljuciti (kar mora iti na MB mora biti prikljuceno na MB in ne obratno)

boc

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ulra66 Bios is not installed - kaj naj naredim?

Oddelek: Pomoč in nasveti
361784 (1449) amigo_no1
»

IDE kabli

Oddelek: Strojna oprema
221575 (1302) Barac00da
»

Rezanje (krajsanje) IDE kabla

Oddelek: Strojna oprema
101073 (806) Keyser Soze
»

Ide kabli