Forum » Izdelava spletišč » MySQL SELECT LIKE
MySQL SELECT LIKE
SDM ::
Trenutno se v PHP-ju ukvarjam z iskanjem po določeni bazi. Stvar sem izvedel takole
SELECT id, id_avtor, naslov, tekst, datum, ikona FROM novice WHERE tekst LIKE %$iskalni_niz% OREDER BY datum DESC
Vse lepo in prav. Ampak zaplete se drugje. Namreč če utipkam arnes mi prikaže tudi novice ki v tekstu nimajo besede arnes. Našel sem težavo. V tem tekstu so slike in linki, ki so locirane na arnesovem strežniku.
Kako naj onemogočim da bo skripta selectala (ali pa prikazovala) novice ki vsebujejo kakšno HTML kodo z vrednostmi ki jih iščem?
Za odgovor bi bil izredno hvaležen, vem pa da obstaja saj med iskanji po raznih arhivih (ala slo-tech) so slike in linki lepo ignorirani
SELECT id, id_avtor, naslov, tekst, datum, ikona FROM novice WHERE tekst LIKE %$iskalni_niz% OREDER BY datum DESC
Vse lepo in prav. Ampak zaplete se drugje. Namreč če utipkam arnes mi prikaže tudi novice ki v tekstu nimajo besede arnes. Našel sem težavo. V tem tekstu so slike in linki, ki so locirane na arnesovem strežniku.
Kako naj onemogočim da bo skripta selectala (ali pa prikazovala) novice ki vsebujejo kakšno HTML kodo z vrednostmi ki jih iščem?
Za odgovor bi bil izredno hvaležen, vem pa da obstaja saj med iskanji po raznih arhivih (ala slo-tech) so slike in linki lepo ignorirani
CWIZO ::
Nism šur, sam probi dodat :
and not html oznake
I think
and not html oznake
I think
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...
Old-Death ::
napis skripto ki ti bo locirala mesti na katerem stojita dva html oklepaja in ignoriraj vse kar je med temi dvemi mesti u stringu, ce seveda ne obstaja kksna preprosta resitev.
.:joco:. ::
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.
Tr0n ::
Hmm, ne vem, ce bo ravno tako preprosto :). Tudi jaz iscem nekaj podobnega. S tem, da imam v bazi shranjene skoraj kompletne html strani.
Obstaja kaka izi resitev al je treba vse skodirat? :) Kak mate vi to narejeno, ce sploh?
Obstaja kaka izi resitev al je treba vse skodirat? :) Kak mate vi to narejeno, ce sploh?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Prijavljanje napak (strani: 1 2 3 4 … 71 72 73 74 )Oddelek: Slo-Tech | 520317 (1469) | Mercier |
» | Pripombe,pohvale,graje (strani: 1 2 )Oddelek: Slo-Tech | 5855 (1439) | CaqKa |
» | Html (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 5026 (4367) | govno |