» »

Tezava z startom

Tezava z startom

Ales47 ::

Dober dan, ze od zacetka, ko sem dobil PC , imam problem z startom. Ko hocem startat PC , je graficna zelo glasna, na graficni utripa rdeca lucka, in PC naredi 4x pips, na monitorju pa ni slike.Po vecih poskusih mi potem enkrat uzge pc brez problema. Nevem kaj naj naredim, ker nevem kaj bi bilo narobe, zmes mi tudi sprva starta. Ko starta PC(po uspesnem startu:D) , je graficna tudi tiho.Nocem tolikokrat resetirat pc, ker je nov:/ Ja, ko mi enkrat uzge, mi deluje vse normalno, igre itd. Igram Crysis na ultra high etc, ni problema z graficno.
Tako da, samo problem pri startu:(

PC Specs:
-LC 750W Prophecy 2.2
-Asus M4A78 PRo
-AMD PHenom 2 X4 940 Black Edition 3ghz
-TeamGroup 4Gb Ram 1066mhz
-Ati Radeon Sapphire 4890 HD GDDR5 1GB Vapor-X
-Western Digital WD6400AAKS "Caviar® Blue™" 640GB 7200RPM 16MB Serial ATAII
-NEC AD-7201S LightScribe™ Črna
-Vista Ultimate 64 Bit

Sestavil na AGT.SI

TOP ::

Probaj drugo grafo,drugač pa rami.

kaj rami? ce hoces povedat da so defektni, kako pol laufa pc brez tezav , razen ko ga hocem startat, da zmes zaibavle...naj bi bila kriva elektrika al nekaj taksega, naj bi graficna prej dobila premalo elektrike :S samo nevem kaj naj zdaj naredim ...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ales47 ()

Galaxy ::

Kolko pinske priključke ima Vapor-X? Mogoče si vključil samo 2x 6-pinske, moral pa bi 1x 6-pin in 1x 8-pin. Preveri.

P.S: če si sestavil pri AGT.si, zakaj nisi preprosto uporabil opcije brezplačnega sestavljanja in testiranja?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Galaxy ()

@galaxy, saj galaxy, jaz sem izbral to opcijo, ker sam nebi vedel ga sestavit;) Bom preveril to, ko ga ugasnem. 2x pinska prikljucka ima, bom potem pogledal koliko pinske.mozno ja, da so se kjer zmotili, ker ne more biti nic defekt, ker PC deluje super, samo tezave pri startu . javim potem

hvala

Zgodovina sprememb…

333333 ::

Poskusi bootat samo z enim ram modulom potem pa še z 2gim če je isto.
Spiritual

fajn bi bilo, ce bi tudi rekli , zakaj samo npr z enim modulom rama !? nocem bv se zaibavat stem, ker je nov pc:D

Če se ne misliš zajbavat sam in najt napake pa reklamiraj na AGT pa je problem rešen :)
Spiritual

TOP ::

Pa kaj potle,sprašuješ,če ne umeš.Nesi na servis in je stvar rešena.

ce ne moreta razlozit, bye . se najdeno ljudje ki bolj natancno opisejo stvar oz zakaj

Heh še en pametnjakovič :D Kaki biser si ti, takšno napako lahko samo odpraviš z menjavanjem komponent dokler ne vidiš katera povzroča problem (ali ima slab kontakt), ampak ne ti pametuješ :D
Hm mislim da je zate najboljša rešitev da pokličen podjetje Sosed 080 4144, bodo prišli na dom in ti poceni zrihtali in točno povedli v čem je problem :D
Spiritual

ja nic pametnjakovic, saj me veseli da hoces pomagat, maybe bi lahko povedal zakaj na ram ven vzamem in potem probam, aja btw: sem vzel en ram ven, je isto...

@galaxy, ima 2x 6pinski prikljucek ... kaj 8 pinski izgleda isto kot 6 pinski? torej na graficni...ker ima 2x 6pinski prikljucek... trenutno imam 2x 6 pinski priklucka priklopjenega...

P.S : sicer je lahko bil LUCK, hocem startat pc, ni slo zopet...vzamem grafo ven da pogledom kolko pinski prikljucek ima, ga vzamem ven in vklopin nazaj not, uzgen pc in laufa, maybe luck..bomo videli ju3 kako bo, mislim da ga danes vec nebom ugasnil dol pred nocjo ker ga rabim:D

vorantz ::

računalnik ki si ga kupu ima garancijo
garantirali so da ti bo delalo
problem imaš odkar si dobil računalnik
ti se nimaš tle kaj ubadat...nazaj nesi in naj oni zrihtajo

No vidiš da ni bilo tako težko malo osvežit kontakte kjub temu da je računalnil čisto nov :)
Zgleda da je bil slab kontakt grafične kartice ali priklopov za strom, sicer boš to videl ščasoma če se napaka ne bo ponovila.
No kakorkoli že za naslednjič da boš vedel. Če so problemi pri bootu sta z piski posplošeni 2 napaki (pri većini matičnih plošč). 1. je da so piski enakomerni kar pomeni da je nekaj narobe z ramom in druga so ne enakometni piski kar pomeni da je nekaj narobe z grafično kartico.
Drugače piše vse to tudi v Manualu od matične plošče, tudi koraki za odpravo takšnih napak so napisani tam noter... Včasih je tud fajn navodila prebrat.
Spiritual

No vidiš da ni bilo tako težko malo osvežit kontakte kjub temu da je računalnil čisto nov :)
Zgleda da je bil slab kontakt grafične kartice ali priklopov za strom, sicer boš to videl ščasoma če se napaka ne bo ponovila.
No kakorkoli že za naslednjič da boš vedel. Če so problemi pri bootu sta z piski posplošeni 2 napaki (pri većini matičnih plošč). 1. je da so piski enakomerni kar pomeni da je nekaj narobe z ramom in druga so ne enakometni piski kar pomeni da je nekaj narobe z grafično kartico.
Drugače piše vse to tudi v Manualu od matične plošče, tudi koraki za odpravo takšnih napak so napisani tam noter... Včasih je tud fajn navodila prebrat.

navodila brati je itq fajn samo ne v anglescini :) Saj, bom videl ju3, ce bo startal takoj ;)

hm ja prej ugasnil pc , zdaj prizgal...1 poskus...ne gre...2 . je laufal... tako da, problem je se tu :(

Hm bom updatal BIOS, mogoce to kaj zaibavle.

Zgodovina sprememb…

OK , BIOS updatal, vse me strah ratal, ker je zelo glasen ratal PC, to pa zaradi tega ker je na perfomance skocilo, pri *Power Options*...kaj pa ce zaradi tega? kaj ce morem dat na high perfomance da bo startal takoj?

barocco ::

SAMO NE SE HECAT Z BIOSEM-LAHKO NAREDIŠ VEČ ŠKODE!!!!so ti svetovali da uveljavljaj garancijo in to je najbolje ,če se sam ne znajdeš...
jaz osebno bi preveril kontakte na MBO (matični plošči) , ali se mogoče "tepejo" med sabo komponente, ali je grafična dobro pritrjena v "slotu" in seveda RAM-i!!
samo ne BIOS!!
UPAM da ti bo ratal odpravt napako!
lp barocco

hvala za ta comment, saj se ne hecam z biosem, samo updatal sem z AsusUpdate , tako da PC vse sam naredi ;) Nemorem nic zgresit...

P.S bomo videli ju3 ko bo startal zopet PC ;)

Torej zdaj, ko sem updatal BIOS pa to, mi ko hocem startat pc, ne pipsa vec 4x. samo se 1x kar je normalno, problem je, da monitor ne kaze slike, zopet po par poskusih ... graficna itq zelo glasna ko monitor nima slike.

batista bomb ::

Imel sem čisto enak problem kot ti. Narediti moraš hoot flash

5er--> ::

Zakaj že? Saj mu matična dela...

Da ne bo offtopic: Po mojem imaš bolj slabo ohišje in grafična ni do konca vstavljena v slot. Pol pa včasih dela, včasih pa ne...

Ohisje? :O Od cooler master-a ...http://www.agt.si/racunalniska-oprema/o... ...ampak kaj ima ohisje z slot-on na maticni ne razumem ...

če sem te prav razumel sedaj ti comp dela slike pa ni...
verjetno imaš nastavitve v BIOSU nastavljene ,da ti zazna integrireno grafiko...
probi povezat grafično na matični plošči
z monitorjem , če slika deluje nastavi v BIOSU,da ti zazna dodatno grafično v tvojem primeru-Ati Radeon Sapphire 4890 HD !
UPAM da ti rata
lp barocco
"če pa se motim pa tega nasveta ne upštevaj"

Zgodovina sprememb…

• spremenil: barocco ()

Računalnik zapiska 1x ko se vklopi oz ko se pojavi slika?
Pa grafična more bit glasna ko monitor nima slike to je čist normalno, ker dokler se ti sistem ne zboota regulacija ventilatorja na grafični kartici ne dela, zato se pojavi hrup na začetku. Pozneje ko pa zboota in zazna temp pa zniža obrate ventilatorju.
Spiritual

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 333333 ()

Tocno tako je poe T . pri vsakem startu zapiska 1x , tudi v windows pride , ampak kaj, ce slike ni na monitorju ;) Klical sem na agt.si, so mi rekli na poskusim napetost rama na 1.90 al pa 1.99 nastimat. tud nic ne pomaga. mogoce pa res v bios-u moram kaj nastimat, bom pri naslednjem poskusu probal priklopit na intergrirano grafo.

a mi lahko pove kdo, kje tocno lahko to pogledam v biosu, torej katero graficno ima oz mi naj zazna, kot ze barocco zgoraj povedal. al bom potem to ze sam videl ?:D

v BIOS-u sem geldal nekaj, tam je primary video controller na nastavljen GFX-GPP-IGFX-PCI ...je vec izbir ... nvm kaj bi naj to pomenlo:D @barroco

ja na MBO je možnost nastavitve ,katero grafično želiš uporabljati!!
Tam kjer si gledal v BIOSU naštimaj tako, da bo PCI...(tvoja dodatna grafika) ENABLED in oz. inegrirana GRAFIKA na DISABLED! to v nastavitvah popravi in shrani.. še vedno se lahko vrneš in naštimaš tako kot je bilo!
torej izklopi integrirano!
upam ,da si razumel kaj ti želim povedati!
upam da ti bo sedaj ratalo!
lp barocco

PCI mora biti na prvem mestu in potem te st. kot so GFX-GPP-IGFX npr? bolsje povedano, pod primary video controller? @ barocco , oz pod Advanced al kje to tocno? al pod power?

btw probal sem tudi zvisat napetost na 1.99 pri ramih , ker so mi rekli od agt.si , da naj do probam, nic ni pomagalo, sam da zaj samo 1 moram resetirat ( do zdaj se tako bilo, slike ni na monitorju se zmeraj ;( )

Zgodovina sprememb…

GFX-GPP-IGFX -disabled oz.

Primary Video Controller and set/naštimaj to: GFX0-GPP-IGFX-PCI
-----------------------------------------------------------------
PCI MORA biti na koncu, uporabi to opcijo
"To turn off the onboard video go to Chipset>AMD 790GX Configuration>Internal Graphics Configuration>Internal Graphics Mode and set to Disable. Back up to AMD 790GX Configuration>Primary Video Controller and set to GFX0-GPP-IGFX-PCI"

"tvoja inegrirana je verjetno chipset AMD 780G ali pa nvidia 8300 postopek je pa sledeči!"
NE PCI..GFX-GPP-IGFX , AMPAK primary video con..... "GFX0-GPP-IGFX-PCI" TA JE TVOJA OZ. NASTAVITEV ZA DODATNO GRAFIKO !!!!!
pred leti sem imel isto dilemo sem dokupil novo grafiko 8800gt 512 mb in seveda sem izklopil integrirano po tem postopku ,ki sem ti ga zgoraj navedel!!seveda pa ima kot sam veš vsaka matična drugačen chipset, nastavitve pa iste! tud jaz sem mislil včasih da mora biti PCI Spredaj...
lp pozdrav in ni da sedaj nebi delovalo
barocco

najlepsa hvala

aja imam pa RS780 chipset

ah , 780G chipset imam in ne RS780 :D

Zgodovina sprememb…

Rezultati pa so slabi... sem dal na *DISABLE* internal graphics mode ( lahko izbiram med UMA al pa disable) . ko sem hotel startat PC,pa je zopet naredilo 4x pips in rabil sem 3 poskuse za uspesen start.tam pod internal graphics mode pa imam se GFX engine clock override disable,,, pod PCI express config. gfx dual slot configuration auto , gpp slots power limit, W (25)

Primary video controller pa je nastavljen na GFX0-GPP-IGFX-PCI

Na izbrio imam:
-GPP-GFX0-IGFX-PCI
-PCI-GFX0-GPP-IGFX
-IGFX-GFX0-GPP-PCI
-PCI.....
Pa se tistega katerega imam oz uporabljan. (primary video controller..)

Da si lahko boljse predstavljate to vse skup , upam da lahko oz sem dobro to opisal:D Jaz mislim, da mi graficno ne zazna takoj...zmes takoj, zmes ne...nvm v cimbi bil problem, mozno da v biosu kaj nastavit... ker sem ga updatal...ze en par dni nazaj .. sicer pa bil ta problem ze pred bios updatom. ko sem updato bios, je samo 1x pips naredlo, morda se je kaj nastavilo , npr internal graphics mode enable... ker ce dam na disable pipsne 4x ...mislim da mi to zaradi tega pipsa..ce dam na disable

NEKAJ imaš na MBO izlopljeno!!
ali si izprobal nastaviti ostale 3- ne boš nič uniču lahko še vedno nastavš nazaj!!

GPP-GFX0-IGFX-PCI
-PCI-GFX0-GPP-IGFX
-IGFX-GFX0-GPP-PCI
1.)external video moraš nastaviti na ON oz eENABLED video device !
2.)ENABLE IRQ to PCI-E oz. ON
izprobaj in sporoči
vso srečo

1. in 2. ne najdem nikjer :( . kje to ? (vem da v biousu ja:D)

poglej v biosu pod chipset config..., tam bi ti moralo pokazati te opcije!

tega pa res nikjer nii :D si ziher da to pod Chipset Config? Grem pod Advanced pa chipset , tam pa ni dosti opcij razen internal graphics mode pa pci express config... tu pa sem pogledal vse pa nikjer ni tega...

EDIT: Mi se lahko pove, zakaj ta program EPU? Lahko dam na Auto, Turbo Mode, High Perfomance Mod , Max Power Saving. Ko startam PC je vedno na High Perfomance Mod, nato se pa automatski preklopi na Auto,ko pridem v Windows, sicer nevem zakaj:D Te opcije mi sicer nekaj povejo ampak ce ne opazim razlike:D

Zgodovina sprememb…

Gli sem googlal malo , ker hocem resit ta problem, vidim da nisem edini z to tezavo, dosti ima to tezavo z 4890 vapor :
npr: http://extreme.pcgameshardware.de/grafi...
http://www.computerbase.de/forum/showth...

...nevem vec kaj naj:D

Daj na AGT servis naj zrihtajo (obvezno zahtevaj zapisnik garancijski nalog oz potrdilo da je napaka odpravljena) , če se ti napaka po tem še ponovi uveljavljaš stvarno napako (ker ne deluje tako kot bi morala) in zahtevaš drugega proizvajalca al pa kes nazaj :)
Spiritual

ja vse kar bi še sam storil je to ,da bi dal/resetiral BIOS na defoult in tako bi poskušal zagnati rač.!
ker si predvidevam spremenil nastavitve večkrat z namenom ,da odpraviš problem ,bi v v BIOSU rač. povrnil ,kot sem dejal na privzete nastavitve v BIOSU!
drugače pa reklamiraj oz. prepusti zadevo nekomu ,ki mu zaupaš rač. ,da zadevo porihta !!
ja tudi jaz sem malo pogooglal po netu in videl par nekoptabilnosti matična ---grafična!!
lp baroccoo in upam da se ti izide ,ker sam vem ,kako je to ,če kaj ne dala, tako kot mora!

Problem resen.

Citat:" SAPPHIRE tauscht Karten mit diesen Daten direkt um:

Vapor-X HD4890 1GB (P/N:288-1E115-020SA , SKU#11150-05)

Symptome: Keine Bildschirmanzeige und Lüfter lãuft mit 100% beim Booten, bzw. mehrmaliges Resetten erforderlich zum erfolgreichen Starten.

In dem Fall den Sapphire Support anschreiben, wird dann direkt umgetauscht. Es soll wohl ein Bauteil auf der Karte einen Defekt haben(?), laut Hotline jedoch nur "bei einer kleinen Charge der Karte"

Tako da, nazaj k agt poslat pa menjat...

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Radeon RX 570

Oddelek: Kriptovalute in blockchain
61301 (878) kekeck
»

install problem radeon r7 260x

Oddelek: Pomoč in nasveti
24785 (652) djforever
»

POMOC PROSIM Sapphire ATI Radeon VAPOR-X HD 5770 (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
575378 (4935) Xserces
»

int. ATI radeon HD 4200 GPU noče dat digitalnega izhoda

Oddelek: Pomoč in nasveti
171381 (1151) ferdo
»

Disable VGA

Oddelek: Zvok in slika
201149 (1149) d3n!5

Več podobnih tem