» »

Arctic Cooling Freezer XTreme ne hladi dovolj dobro?

Arctic Cooling Freezer XTreme ne hladi dovolj dobro?

Smackus ::

Imam procesor AMD Athlon 6000+ X2. Ker sem se naveličal hrupa, ki ga dela priložen hladilnik, sem se odločil kupiti novega: link. Je praktično neslišen, in po internetnih ocenah bi moral hladiti za cca 6° bolje kot priloženi.

Vendar temu ni tako. S priloženim hladilnikom sem imel temperature od 42° do 65°, z novim pa od 45° do 80°. Preveril sem da se ventilator res vrti.

Inštalacijo sem moral ponoviti, ker 1. hladilnika nisem pravilno pritrdil, zato sem moral dati nov nanos termalne paste (Arctic Silver 5).

Prosim za pomoč pri razjasnitvi naslednjih vprašanj:

Moram počakati kakšen dan da se pasta bolj vsede?
Moram narediti nov nanos?
Hladilnik ne deluje pravilno?

Hvala za vse morebitne predloge...

lasse007 ::

Če daješ nov nanos paste (približno velikost riževega zrna), moraš dobro očistiti površine (procesor, hladilnik), na katerih je stara pasta.

Pasta mora že takoj delovati, z urami delovanja pa morajo biti rezultati še boljši.

Hladilnik zelo verjetno deluje pravilno, vendar če ni pravega stika med procesorjem in hladilnikom, hladilnik ne more opravljati svojega dela.
"Predstave s črno magijo in njenim popolnim razkrinkanjem"
(Mihail A. Bulgakov, Mojster in Margareta)

huek111 ::

Verjetno si dal preveč paste!

TOP ::

JA ali pa premalo.

Pyr0Beast ::

1. Si prepričan, da je pasta dovolj dobro nanešena na očiščeno podlago ?
2. Si prepričan, da ima hladilnik kontakt s procesorjem ?
3. Si prepričan, da ti v kompu ne zastaja vroč zrak ?
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Update:
1. sem res imel preveč termalne paste, vendar ko sem v 2. dal res fin sloj, se mi računalnik ni niti zagnal! Ko sem pogledal v BIOS sem imel temperaturo 70° C:O.

Z malo testiranja sem nato ugotovil, da sta pritrjevalni nožici hladilnika pod različnimi koti (odstopanje za cca 5°), in zato ni bilo enakomernega pritiska na celotno površino procesorja.

Ker nisem žele česa še bolj pokvariti, nisem izvajal nobenih lastnih modifikacij, in sem danes hladilnik vrnil v garancijo ... zdaj pa 10 dnevno čakanje in upanje :|

1950pro ::

LP

Zgleda da imaš probleme s kontaktom coolerja na procesor.

To se je meni tudi dogajalo, zatorej je blo potrebno ukrivljanje nosilca, da je bolj "našpanal" cooler na procesor :)

:)

So mi iz MV v 1 tednu poslali novega, ki pa dela ko šus ;). Neslišen, hladi za 6-8° bolje.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pregrevanje laptopa po novem nanosu paste

Oddelek: Pomoč in nasveti
353298 (2323) MrStein
»

Sapphire Radeon HD7970 - hlajenje

211928 (1585) Navje
»

Procesor-hladilnik je lahko karkoli narobe ?

342588 (2164) Urc
»

Naj zahtevam garancijo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
584282 (3218) Pyr0Beast

Več podobnih tem