Forum » Pomoč in nasveti » CpuIdle=> 100% obremenitev procesorja?! Prosm za pomoč!!
CpuIdle=> 100% obremenitev procesorja?! Prosm za pomoč!!
Jackass ::
Prosm rabu bi odgovor!
Imam Athlona 1200, ki deluje pri temperaturi od 50-55°C! Zato sem namestil CPUIdle pro 5.9, katerega sem nasel pod rubriko Download. Ta programček ohladi moj procesor na neverjetnih 41°C, kar program tudi propagira! Vse ok, dokler ne preverim obremenitve procesorja, ki je nato konstantno 100%! Ko program izklopim obremenitev procesorja pade takoj na 0-5%. Ali gre za napko? Kaj je vzrok temu? Ali je kaj narobe?
Prosim, za pomoč!
Hvala!
Moj mail: miha_jack@yahoo.co.uk
Imam Athlona 1200, ki deluje pri temperaturi od 50-55°C! Zato sem namestil CPUIdle pro 5.9, katerega sem nasel pod rubriko Download. Ta programček ohladi moj procesor na neverjetnih 41°C, kar program tudi propagira! Vse ok, dokler ne preverim obremenitve procesorja, ki je nato konstantno 100%! Ko program izklopim obremenitev procesorja pade takoj na 0-5%. Ali gre za napko? Kaj je vzrok temu? Ali je kaj narobe?
Prosim, za pomoč!
Hvala!
Moj mail: miha_jack@yahoo.co.uk
jAcKaSS
tha_man ::
CpuIdle izvaja svoj t.i. idle loop (zanka v kateri pošilja hlt ukaze procesorju kar ga hladi). To se v zasedenosti procesorja odraža kot 100% zaseden (ponavadi pa je idle thread 100% - zasedenost pa 0 - če uporabljaš Win2k ali XP lahko te stvari vidiš v task managerju). V teh windowsih lahko izklopiš dotični idle loop če se to v CpuIdle da storiti, ker Win2k/XP zadevo izvajajo že sami po sebi. Če uporabljaš Win9x pa mora zadeva bit vklopljena, sicer ne bo hladil. Na performance itak ne vpliva bistveno (itak procesor nič ne dela), se pa CpuIdle zna sam izklopiti če vidi da kateri drug program zelo potrebuje procesor.
(c) 1982 Sinclair Research Ltd
Paramedic ::
JackAss: XPje maš, ap si dal un program gor, pa ti je ta program dejansko ohladil proc?
To me pol pripelje do vprašanja, a je pol vgrajeni sploh za kako rabo? Ker System Idle Process to isto stvar dela, zakaj je pol še vseeno taka razlika?
To me pol pripelje do vprašanja, a je pol vgrajeni sploh za kako rabo? Ker System Idle Process to isto stvar dela, zakaj je pol še vseeno taka razlika?
End transmission.
ej ne to mene sprasvt! js se na to ne spoznam prevec!
Mene sam to zanima zakva je procesor 100% obremenjen? Ker spili mal bl pocas delajo kadr programck laufa!
Mene sam to zanima zakva je procesor 100% obremenjen? Ker spili mal bl pocas delajo kadr programck laufa!
jAcKaSS
Paramedic, tole sem sicer že tisočkrat razlagal, pa naj bo še enkrat Če hočeš da ti idle thread ohladi Athlona je treba postaviti določen bit, za kar poskrbi CpuIdle in podobni programi. Pri Intelih tega bita ni treba postaviti, zato idle thread v winsih z NT jedrom že privzeto opravlja svojo nalogo.
Jackass, če ti programček upočasnjuje igre ga, preden greš igrat, izklopi, nato pa ga vklopi nazaj (ima tud funkcijo da se izklopi sam kadar je procesor določen čas obremenjen na 100%). Itak nič ne pomaga kadar je procesor na full obremenjen, ampak samo kadar idla.
Jackass, če ti programček upočasnjuje igre ga, preden greš igrat, izklopi, nato pa ga vklopi nazaj (ima tud funkcijo da se izklopi sam kadar je procesor določen čas obremenjen na 100%). Itak nič ne pomaga kadar je procesor na full obremenjen, ampak samo kadar idla.
Tha_man: a pol je Idle thread v winsih NT za Athlone neuporaben?
Pa če pri Intelih tega bita ni treba postavit, zakaj je pol uporaben Idle thread, če se pa ta bit sam postavi?
Mal bolj natančno razlož, ker sicer po moji logiki to nima smisla. Ali pa Idle thread sploh nima iste vloge ko CPU Idle?
Hvala za pojasnilo še meni, čeprav sem mislu, da sem povsem razumel.
JackAss: bistvo je, da maš 100% zato, ker se procesor v resnici so konca zapolni z ukazi, z ukazi hlt, ki posledično hladijo CPU.
Pa če pri Intelih tega bita ni treba postavit, zakaj je pol uporaben Idle thread, če se pa ta bit sam postavi?
Mal bolj natančno razlož, ker sicer po moji logiki to nima smisla. Ali pa Idle thread sploh nima iste vloge ko CPU Idle?
Hvala za pojasnilo še meni, čeprav sem mislu, da sem povsem razumel.
JackAss: bistvo je, da maš 100% zato, ker se procesor v resnici so konca zapolni z ukazi, z ukazi hlt, ki posledično hladijo CPU.
End transmission.
Tale bit v bistvu povzroči to, da Athlon začne upoštevat hlt ukaz ki ga idle thread generira. Inteli ga že privzeto upoštevajo. CpuIdle zna tudi sam vrteti idle thread, kar je uporabno v Win9x, ki ga nimajo vgrajenega. V Win2k/XP pa je bolj priporočljivo uporabit kar windowsov idle thread, ker zna bolj 'pametno' delat (manj upočasnjuje ostale programe).
Tha_man: well, that clears up everything. Nism vedu, da če je ukaz hlt generiran, da ni nujno, da je uipoštevan
thanks!
thanks!
End transmission.
Ni problema No, saj ne vem točno kdo tu koga ne upošteva, al procesor hlt-ja al plata procesorja... sm bistvo je v tem da pri AMD-ju mora bit postavljen ta bit, drugače idle loop nima efekta. Verjetno zaradi tega ker se znajo pojavit določeni problemi oz. motnje kadar gre proc v idle (ponavadi folku prasketa zvok).
Ej ludje hvala, ampak sm odkril napako! Morš obkljukat še: Disable Standart Cooling! No in pol procesor ni vec 100% obremenjen, ampak vse tece normalno, sam procesor je lepo hladn!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Software CPU cooler.?.Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1246 (1052) | tiborrr |
» | CpuIdle nforce2 problemi?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1013 (914) | Dr_M |
» | KD7 temperaturni senzorjiOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1287 (1183) | Spajky |
» | IZREDNO!!Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1317 (926) | msmiha |
» | Obremenitev proca 2Oddelek: Programska oprema | 907 (787) | jetam |