Forum » Kaj kupiti » Nova AGP grafična
Nova AGP grafična
Fifty ::
Imam grafično Radeon X1950 PRO AGP, vendar imam z njo same probleme, tako da sem se odločil kupiti novo (oz. rabljeno). Odločam se med 3850 ter 4650 (tudi 4670, vendar je pri nas še ni mogoče dobiti, ali pač?). Katero mi priporočate glede na sistem : Athlon 64 3400, nforce 3 plata, 2GB rama, napajalnik LC Power 700W. Sam bi rajši vzel 3850, vendar se bojim da bodo isti problemi kot s sedanjo X1950 pro, zaradi požrešnosti kartice, čeprav mislim da bi moral biti 700W napajalnik dovolj. Prosim za nasvet, tnx.
Odločil sem se pa glede na tole tabelo.
Odločil sem se pa glede na tole tabelo.
Master Chief ::
Menjaj vseskupaj, preidi na pci-e. Nobeno od nastetih kart ne izkoristis s tem sistemom.
vem da bi bilo to najbolje, vendar trenutno ne morem menjati celotnega sistema, tako da me še zmeraj zanima katero AGP grafično se splača.
dzinks63 ::
Kako to misliš same probleme?, se ti pregreva?, igre štekajo, oziroma ti sploh nočejo delat?, ... ? Očisti spucaj celotno noranjost računalnika, še posebej vsa hladilna rebra (v napajalniku, grafični, procesorju,...), zamenjaj termalno pasto na cpu, gpu in naloži si taprave kompatibilne driverje za AGP za tvojo grafično, ne kar tam neki enih najnovejših driverjev gor poknat. Po moje je najboljše, da to grafično obdržiš, saj je še najbolj primerna za tvoj PC. Ko boš menjal, kupi kar nov cel PC, neke kvazi nadradnje ne prinesejo veliko pri tako starem PC-ju, ker praktično moraš itak menjati skoraj vse, razen ohišja in optičnih enot.
lopov ::
Fifty, imam enako računalo (katero sicer sameva v kotu, ker imatudi quada) in bi ti prej svetoval nekaj drugega. Predvidevam, da imaš procesor in plato s 754 podnožjem kar pomeni v kombinaciji z NF3 čipsetom same probleme v smislu drajverjev. Rabiš ravno prave verzije da zadeva deluje optimalno zato ti predlagam, da se najprej poigraš s tem. Nato najdi nekoga, ki bo preveril samo grafično kartico. Če je problem z AGP na plati pa tko rabiš novo plato.
V kolikor se ti ne da ubadati z vsem tem izberi med obema opcijama cenejšo, ker, kot so napisali pred mano, je ne boš uspel polno izkoristiti.
Edit: mapajalnik je dovolj močen :)
V kolikor se ti ne da ubadati z vsem tem izberi med obema opcijama cenejšo, ker, kot so napisali pred mano, je ne boš uspel polno izkoristiti.
Edit: mapajalnik je dovolj močen :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lopov ()
problem je v tem, da ko grem v katerokoli igro (razen par izjem) mi igra deluje par sekund, minut, nato pa zgubim sliko oz. monitor preide v stand-by in morm komp ugasnt in ponovno prižgat. Driverje sem probal že tako Catalyst kot tudi Omega vendar brez uspehov. Podobna tema je že bila kjer je imel nekdo iste probleme z enako kartico, samo drug proizvajalec. Baje je problem rešil takole :
"po dolgem zajebavanju z grafo sem ugotovil da dela če mam AGP Fast Writes, AGP Write, AGP Read izklopljeno v Catalyst Control Centru."
Isto sem probal tud jst, ampak potem ko vse to izklopim v windowsih ne morm nastavit več kot 4-bitno barvno globino. Kakšna ideja?
Konec koncev, če bi to grafično usposobil, ne potrebujem nove.
"po dolgem zajebavanju z grafo sem ugotovil da dela če mam AGP Fast Writes, AGP Write, AGP Read izklopljeno v Catalyst Control Centru."
Isto sem probal tud jst, ampak potem ko vse to izklopim v windowsih ne morm nastavit več kot 4-bitno barvno globino. Kakšna ideja?
Konec koncev, če bi to grafično usposobil, ne potrebujem nove.
dzinks63 ::
Imaš kaj navite komponte?
Daj vse na tovarniške stock nastavitve: procesor, grafično, rame
Popolnoma izbriši stare driverje za grafično kartico (driver cleaner)
instaliraj ta prave driverje, ene izmed teh, odvisno od OS
drugače poletje je tu, sobne temperature in tudi temperature v notranjosti ohišja PC so višje, za začetek samo odstrani stranico iz ohišja in boš videl če je kaj boljše, drugače pa poskrbi za dobro izpihavanje toplega zraka ven iz ohišja.
Daj vse na tovarniške stock nastavitve: procesor, grafično, rame
Popolnoma izbriši stare driverje za grafično kartico (driver cleaner)
instaliraj ta prave driverje, ene izmed teh, odvisno od OS
drugače poletje je tu, sobne temperature in tudi temperature v notranjosti ohišja PC so višje, za začetek samo odstrani stranico iz ohišja in boš videl če je kaj boljše, drugače pa poskrbi za dobro izpihavanje toplega zraka ven iz ohišja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dzinks63 ()
nič nimam navito in ne samo zdaj ko je poletje, tudi pozimi mi je delalo isto. Lahko da je pregrevanje grafične, ker je precej vroča, če sem v windowsih mi pa kaže max 60 stopinj na grafični.
bluefish ::
vanjo usmeri en dodaten ventilator. Mi pa diši po pregrevanju, ker se je meni pred leti podobno dogajalo - sicer le pri eni igri a vseeno.
Master Chief ::
Nforce3 in ati ne gre skupaj. To je edn najslabsih cipsetov v zadnjem casu. Sicer pa, tak se bols izogibati tud zdaj. AMD in Intel imata sedaj odlicne cipsete, tako da ne rabimo vec 3rd party cipsetov. Tvoja karta od letosnega marca ni vec podprta. Poisci stare drivere < 9.3 in za AGP. Ampak to je pr tebi zgleda s cipsetom/plato nekaj. Kondiji ok?
Sicer sem danes dobil Sapphire 3850 AGP in deluje odlično, brez napak, mogoče je samo ventilator malo preglasen, sem ga sicer stišal na 25%, ampak bom verjetno nabavil Accelero S1 Rev. 2.
Vseeno pa me zanima, če ima kdo kakšno idejo glede problema s X1950 PRO AGP?
Vseeno pa me zanima, če ima kdo kakšno idejo glede problema s X1950 PRO AGP?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Matično z pci-e in z socket 478 ali novo agp grafično kartico???Oddelek: Kaj kupiti | 1528 (1388) | novinec09 |
» | Radeon HD 3850 za AGPOddelek: Novice / Grafične kartice | 5465 (4129) | necromncr |
» | Ali se mi splača kupiti X1950 PRO, 512MB, AGPOddelek: Kaj kupiti | 1844 (1042) | Melanholija |
» | Grafična Kartica za 8x AGPOddelek: Kaj kupiti | 2005 (1055) | boset |
» | X1950PRO AGPOddelek: Kaj kupiti | 1600 (1202) | Raziel |