» »

Slabše delovanje računalnika zaradi visokih temperatur

Slabše delovanje računalnika zaradi visokih temperatur

chino8 ::

Opazil sem, da se je delovanje računalnika zadnje čase poslabšalo. Najbrž zaradi visokih temperatur ozračja.

Bolj natančno, ko sem prišel domov (sobna temp. je bila okoli 30°), sem igral igro PES2009. Opazil sem, da igra nekoliko "šteka", kar je zelo nenavadno, ker do takrat nikoli nisem imel težav. Pogledal sem, če imam zagnano še kakšno stvar v ozadju, ampak je nisem imel. Takoj sem naložil nekaj programov za pregled temperatur in seveda temperature so bile višje kot ponavadi.

V ohišju tudi nisem imel dodatnih ventilatorjev, samo na procesorju in grafični. Zdaj sem inštaliral še dva stara ventilatorja (8x8) spredaj in zadaj. Odstranil sem še stransko ploskev od ohišja. Poleg tega sem s programom EVGA Precision povečal vrtljaje ventilatorja na grafični iz 40% na 90%.

Zdaj so temperature take (na idle):

GPU:51°C
CPU:45°C
temperatura senzorja, ki je nad RAMI(zakopan med kabli): 34°C
DISKI: od 39-46°C

Problem je, da zdaj ko sem računalnik ohladil še vedno opažam slabši "performance" v igrah(tudi PES2009 se obnaša isto).

Zanima me, če je možno, da sta se procesor in grafična "skurili"? Ali pa bolj verjetno samo procesor, kajti grafična naj bi zdržala do ekstremnih 110°C.

Spec.:
Procesor: Dual Core E8500 3,166GHz
RAM : Patriot 2x2GB 800MHz (http://www.mimovrste.com/artikel/244003...
Grafična: Gigabyte GTX 275
Ohišje: http://www.mimovrste.com/artikel/241002...
Napajalnik: Corsair TX750W

Galaxy ::

S tem, da si naredil oboje - dodal 2 ventilatorja spredaj in zadaj ter odstranil stransko ploščo - nisi dosegel ničesar. Ventilatorja pač pihata za brezveze..

ALI odstraniš stransko ploščo ALI je stranska plošča gor in ventilatora prepihujeta notranjost.

Sicer pa.. uporabi defragmentacijo sistema, očisti register, temp files ipd.. CCleaner 2.11 ti priporočam.

Evo! Sem hotel odpreti CCleaner pa ni šlo. Takoj sem seveda pomislil na virus. Zdaj imam računalnik pregledan in imam virus Bagle (winupgro). Ta med drugim tudi močno upočasni računalnik. Torej s tega vidika je problem rešen.

Če ima kdo rešitev, kako izbrisati prog. se naj javi.

Hvala za pomoč!

Galaxy ::

Spybot Search & Destroy uporabi :)

pa seveda AusLogics BoostSpeed 4 :)

LP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Galaxy ()

Master Chief ::

Diske mas zeloo prevroce. Pa mimogrede, kak lahk dihas v sobi s 30C clovek?

solatko ::

Virusi se v vročem in soparnem vremenu bolj primejo in mašina začne počasneje delovati, problem je, ker tudi, ko se ohladi, ne gre nič hitreje.

Virus sem odstranil s ComboFixem. Zdaj vse dela brez problema.

Evo zdaj sem ponovno zmeril temperaturo in je veliko bolje. Diski so za 10°C bolj hladni.

Drugače pa živim na podstrešju, kjer je vse v lesu. In ko so temperature ozračja čez 30°, je v sobi hudičevo vroče. :)

bluefish ::

klime niso več drage.

blackbfm ::

Tiste temperature komponent so vse ok.

ABX ::

Tako kot lahko dihaš na plaži ko jih je 34C, s mrzlim pivom v roki.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

galu ::

Noja, mam Caviar Black 1TB na 40°C ko je zunaj iz ohišja... Pa ne dela problemov.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

GeForce RTX 2060 SUPER normalna temperatura v igrah?

Oddelek: Strojna oprema
254070 (3084) DeeCoy
»

hlajenje ohišja

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
301612 (1253) AndrewSmith
»

temperature - v redu ali ne?

91064 (944) ;-)
»

Na kaj pazit, ko delaš vodno hlajenje!!! (strani: 1 2 3 )

1018824 (6924) Jackass
»

Segrevanje HD-ja

Oddelek: Strojna oprema
81019 (947) Jackal

Več podobnih tem