» »

Behringer MDX 1600 mnenje pred nakupom

Behringer MDX 1600 mnenje pred nakupom

cucolino ::

Pozdravljeni. Torej, zanima me če kdo ve kaj o omenjeni rack mašinci Behringer MDX 1600. Za razliko od modela 2600, tale nima tube simulatorja, drugih razlik naj, po Behringerjevih podatkih, nebi bilo. Ker se ga da dobit dokaj poceni, glede na to kaj use baje ponuja, jo nameravam kupit.

Vem, da je Behringer kot Behringer po marsikaterih mnenjih nekvaliteten pri zvoku, [mešalne mize, predojačevalci.], ampak o tej ''Expander/Gate/Compressor/ Peak Limiter with Integrated Dynamic Enhancer, De-Esser and Low Contour Filter'' zadevi nisem našel nobenih slabih mnenj, prej obratno.

Evo še link do uradne strani:
http://www.behringer.com/EN/Products/MD...

Takele mašince so sicer precej drage, je pa res da nimajo sam tega, ampak še miljon drugih sprocesiranih fukncij. Js bol kot kaj druzga rabim Noise Gate in Compressor. Ampak nism sigurn ce ta stvar deluje sam za mikrofone, al bi tud kitaro lahko preko tega speljau? [vem da lahko, zanima me če bi opravljalo svojo fukncijo pucanja šumov uredu, al bolš Noise pedalko uzet?]
Je namreč dvokanalna, kar je še tolko bolj super, kr jo mava namen uzet oba kitarista v bandu, in kr oba tud pojeva, bi si še mic. speljala skozi. :)

Vnaprej se zahvaljujem za kakšna mnenja.

L.p. Marc

cucolino ::

Zadevo kupil.
Deluje fenomenalno, za live niti sledu o kakšnih šumih ali pačenju; na bobne smo dali, pa je spucalo precej uredu.
Sem pa narob razumel zadevo da so ''noise gate'', so le gate-i noter, tako da za kitaro razen za peak limiter ni efekta. Limiter pa deluje vredu. :)
l.p.

stratosD ::

Sam sem tudi pred tem, da naročim nekaj od Behringerja(C2 mikes stereoset pa xenyx mixerček) .
Pri nas velja Behringer za cenen in nekvaliteten, če pa malo prebiraš tuje forume, kjer pišejo
mnenja glasbeniki in folk ki igra okoli "za dnar" pa dobiš vtis, da je Behringer poceni in "price
winner" v svoji klasi.Npr za ta tvoj gizmo imaš na tej povezavi 13 mnenj od tega 10 zelo pozitivnih, 3 pač ne ustreza oz. ga sesujejo.
Zdi se mi, da pri nas dosti pišejo v razne user forume tudi ljudje, ki se bavijo s prodajo tovrstne
opreme in je verjetno njihov interes da raje prodajo robo 3X 4X dražjo (in s tem konkretno tudi
njihova marža nekaj nanese, kot pa da bi prodajali cheap stuff ko si z maržo lahko privoščijo le
kako bolj poceni pizzo)
sicer pa: dosti veselja s tvojim novim compressor limiterjem ...

cucolino ::

tako je. Vse kar si povedal je res. :)
Velja za cenenega in nekvalitetnega.
Behringer kopira tuje izdelke, in elemente nadomesti z malo cenejsimi, kar pa ne nujno pomeni da so dosti slabsi. To mi je povedal prodajalec v AudioPro ljubljana, kjer sem ta Gate tudi kupil. Pokazal mi je namrec 90% podobno masino ki je nekaj cez 200€, ter rekel, da ima popolnoma enake gumbe ter funkcije, in da je ta MDx1600 kopija z poceni elementi, in da za live je super, sploh ce imam tudi ostalo opremo v rangu pod 2000€/kom. In res je, za nobeno mesalno nismo dali ravno 2000€ :D

--Povedal mi je tudi glavno razliko: pri compressorju je pomembno da takoj začutiš spremembo čim se dotakneš potenciometra; pri behringerju ga bom mogoce moral malo bolj zavrtet za spremembo...--

Veliko sem delal na to opremo. Kolega, s katerim ozvocujemo okoli itd. ima namrec vse mesalne behringerjeve.Na mikrofone sicer oba staviva na Shure ter kondenzatorce SonTronic (so sicer zelo dragi, par smo si pa le vzeli-se obnese. Zelo dobro.), ampak z mesalnimi behringer za enkrat ni bilo problemov. Mogoce niso ravno za snemat, za Live so pa super.
Tako da ja, so ''price winner''.

Kar se tice C2, ce me spomin ne vara, sta to dva srebrna mikrofoncka, ki sta debela kot xlr mikrofonska konica, in dolga tam nekje 12cm...?
Ce je to to, sem ju imel pred nekaj meseci na posoji. Zadeve lovijo tako mocno (in to brez mikrofonije) da se lahko primerjata z SonTronici. (kar se tice zvokovne globine itd ne, ampak pri live to ni tako mocno opazit + sontronica sta vsak 230€... :) ).

P.s. Hvala ;))

gorisek ::

sicer je od te debate že kar nekaj časa pa vseeno
malo zgodovine Behringerja:Inženirji ki so izdelovali glasbene komponente pri mackiu so se osamosvojili in odprli svojo firmo behringer in seveda zaradi konkurence uporabljali cenejše in seveda tudi slabše komponente zato je behringer dobil tako slab ugled. Vendar pa je tudi macki zaradi svoje konkurence preselil proizvidnjo na kitajsko in s tem predsej izgubil na kvaliteti, med tem ko so pri behringerju v zadnjih letih na kvaliteti precej na predovali in če pogledate ceno v razmerju s kvaliteto so med prvimi, podatek da se 3% procenti prodanih artliklov vračajo na garancijo pa tudi ni tako grozem če pogledamo da se polovica teh artiklov poškoduje zaradi nepravile uporabe

cucolino ::

Pozdravljen
Ja, moram reci da imam napravo vse od takrat, brez enega problema, odziva se super, ni sumov, ipd...
Tako da... Agree, Behringer je super glede na ceno. :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Oprema za snemanje vokala

Oddelek: Zvok in slika
341872 (1316) AtaStrudl
»

Kvaliteten mikrofon

Oddelek: Zvok in slika
234069 (3708) Arey
»

mešalna miza

Oddelek: Zvok in slika
335212 (3327) neres
»

Aktivni zvocniki (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
547149 (5776) Zvezdica27
»

Uničen drsnik na Mešalni mizi BEHRINGER DJX 700

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
51661 (1490) ant

Več podobnih tem