» »

Hlajenje laptopa

Hlajenje laptopa

Shatzy ::

Moj laptop je v srednjih letih (pentium m 1,6 sonoma), in ker ga precej vlačim okoli, ter ker deluje v precej težkih pogojih (na peščeni plaži, na vlažnem zraku na ladji, v prašnih diskotekah) ga bom poslal na čiščenje. Ali se komu sanja, na kakšn način se najbolj kvalitetno ohladi notranjost laptopa, s kakim termalnimi pastami, premazi, folijami? V poštev pridejo notranje rešitve, zunanjo cool-padi me ne zanimajo.

Fala in LP

Arto ::

Moj laptop je v srednjih letih (pentium m 1,6 sonoma), in ker ga precej vlačim okoli, ter ker deluje v precej težkih pogojih (na peščeni plaži, na vlažnem zraku na ladji, v prašnih diskotekah) ga bom poslal na čiščenje. Ali se komu sanja, na kakšn način se najbolj kvalitetno ohladi notranjost laptopa, s kakim termalnimi pastami, premazi, folijami? V poštev pridejo notranje rešitve, zunanjo cool-padi me ne zanimajo.

Fala in LP

Že če samo spucaš prah iz reber, se zelo pozna. Meni je padlo iz 90°C pri max obremenitvi na 60°C

tlozej ::

Jaz sem tudi ravno prejšnji teden spucal prah okoli ventilatorja. Z 90°C na 50-55°C, temperatura procesorja merjena z "SpeedFan". Ko sem odstranil pokrov ventilatorja, sem bil kar malo šokiran, koliko prahu se je nabralo. Še dobro da se je ventilator sploh vrtel :)

Tako da nasvet - najprej sam spucaj prah, pa boš videl, če bo razlika...

LP

klinker ::

Pasto na hladilnikih je tudi dobro menjat za kako bolj kvalitetno ;)

Pyr0Beast ::

Kaj se da narediti ?

Menjava paste in ostalih hladilnih podložk.
Čiščenje hladilnika.

Potem pa še Undervolting procesorja. S tem neverjetno zbiješ temperaturo (porabo & gretje), performans pa ostane enak.

Zamenjaš lahko tudi disk za kaj bolj hladnejšega (če nisi že).

EDIT: Zmogljivost ostane enaka, ne poraba.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kam na morje - Hrvaška

Oddelek: Loža
174618 (698) Mirka
»

Servis prenosnika